Hayatı Kolaylaştıran Pratik Bilgiler

günlük-hayat-için-pratik-çözümler

Kepek İçin Doğal Çözüm

  Saç kepeği, özellikle kış aylarında saç derisinin kurumasıyla rahatsız edici bir hal alıyor. Kepeklenme sürecini doğal yöntemlerle yok etmek mümkündür. Yarım su bardağı elma sirkesi ile yarım su bardağı suyu karıştırın ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. Havluya sardığınız saçlarınızı 15 dk bu şekilde bekletin ve durulayın. Elma sirkesinin asit derecesi saç derisinin pH oranını dengeleyerek kepeklenmeyi engelleyecektir. Haftada iki kere aynı işlemi tekrarlayarak kalıcı bir çözüme kavuşabilirsiniz.

→ Hindistan cevizi yağı ve yarım limon suyu karışımını saçınıza masaj yaparak uygulayın. Ilık su ile durulayarak kepeklerinize elveda diyebilirsiniz.

Evin Nem Oranı Nasıl Dengelenir?

  Kış ayları geldiğinde ısıtma sistemleri çalıştığından evlerdeki nem oranı düşer. Bu durumda ciltte kuruluk, alerji sorunları, nefes almakta güçlük gibi sorunlara neden olabiliyor. Basit yöntemlerle bu nem dengesizliğini ortadan kaldırabilirsiniz. Isıtıcıların üzerine yerleştireceğiniz bir bardak veya seramikteki su ile ortam nemlenecektir. Ayrıca evinizde yeşil bitkiler yetiştirerek nem oranında denge sağlayabilirsiniz.

Sarımsaklarınızı Uzun Süre Saklayın

  Mutfakların olmazsa olmazı, doğal antibiyotik kabul edilen sarımsak çok soğuk ve çok sıcak ortamlarda tazeliğini kolaylıkla kaybeder. Aroması yitirilmiş bi sarımsaktan kurtulmak için istediğiniz miktarda kabuğu soyulmuş sarımsağı 1 bardak sıcak su ve yarım bardak elma sirkesinden oluşan karışımda 5 dakika haşlayıp süzün. Kuruladığınız sarımsakları bir kavanoza alarak üstlerini örtecek kadar zeytinyağı ilave edin. Böylece sarımsaklarınızı istediğiniz an kullanabilecek ve salata veya yemeklerinizde sarımsak aromalı zeytin yağına sahip olacaksınız.

Ulaşılması Zor Köşelerin Temizliği

  Kalorifer petekleri, yatak ve koltuk altları, pencere pervazları, dolap arkaları gibi dar ve ulaşılmaz alanları temizlemek zordur. Bu bölgelere ulaşmak zor olduğundan da biriken tozlar sağlık açısından tehlike saçar. Çözüm olarak elektrik süpürgenizin başlığını çıkararak kağıt havlu veya tuvalet kağıdı rulosunu koli bandıyla hortumun ucuna sabitleyin. Bu sayede en zor köşelere dahi ulaşabilirsiniz.

Lokum Gibi Et Pişirin

  Etli yemekler besin değeri ve lezzetiyle sofraların en önemli unsuru, önemli günlerin vazgeçilmezidir. Tarife göre pişirme teknikleri değişiyor olsa da eti daha lezzetli getirmek için marinesi çok önemlidir. Pişirmeden 5-6 saat önce yoğurt suyu veya süt dolu bir kapta bekletilen et, sertliği kaybeder ve pişirildiğinde yumuşacık bir kıvama erişir. Daha hızlı bir yöntem arıyorsanız eti sade içme sodasında bekletmektir. Sodada bekleyen etler 2 saatte pişmeye hazır olur.

Mayonezin Temizlikteki Etkisi

  Ahşap mobilyalarda, özellikle de masa ve sehpalarda zamanla oluşan lekelerden kurtulmanın basit bir yöntemi vardır. Bir miktar mayonezi lekeli bölgeye sürerek üzerini kase ile kapatın ve 48 saat bekletin. Daha sonra nemli bir bezle mayonezi temizlediğiniz de lekenin ahşap mobilyanıza zarar vermeden ve rengini bozmadan yok olduğunu göreceksiniz.

Domates Çürümesini Yavaşlatın

  Domateslerin beklenenden daha çabuk çürümesinin önüne geçmek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir. Böylece koparıldığı yerden nem ve hava giriş engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.

Bonus Bilgiler:

  • Elmaların renk değişimini engellemek için 2 ölçek su bir ölçek bal kullanabilirsiniz.
  • Muzların daha uzun süre kararmadan dayanması için sap kısmını streçle sarabilirsiniz.
  • Kaynayan tencerenin başında beklemek yerine tahta kaşığı yatay olarak üzerine bırakabilirsiniz.
  • Sarımsağı kolayca soymak için bıçağın yan tarafıyla bastırarak ezdiğinizde kolayca ayrılır.
  • Limon gibi asitli meyveleri daha sulu hale getirmek için mikrodalga fırında 20-25 saniye ısıtmanız yeterli olur.
  • Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suyun altında tutarsanız genleşerek kolayca açılır.
  • Haşlanmış yumurtanın kabuğunu kolayca soymak için suya bir miktar karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Sütün taşmaması için tencerenin ağız kısmına sıvı yağ sürerseniz taşması önlenir. 
  • Arı ve sinek sokmaları için kesme şekeri hafif ıslatın, sokulan yerine üzerine hafif bastırın. Böylece zehri alarak şişmeyi önleyecektir.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Bilgilerin mutfaktan olması beni heyecanlandırdı.Hemen okuyup bir kaçını not aldım.Tesekkurler editor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her alanda püf noktalar oluyor. Bu yazının devamı gelir. Teşekkürler yorum için

      Sil
  2. Çok faydalı bilgiler olmuş bir kaç tanesini şimdi öğrendim teşekkürler.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.