Günlük Hayatı Kolaylaştıran Püf Noktalar

hayat-kurtaran-püf-noktaları

Gömlek Lekelerinden Kurtulun

  Gömlekler vücudumuzun ürettiği yağ ve terleme sonucunda sararmalara uğrayabilir. Özellikle yaka ve kol ağızlarında sararmalar görülür. Bu inatçı lekeler kolay çıkmadığı için canınızı sıkabilir. Aslında herkesin evinde bulunan malzemelerle kolay bir şekilde sararmış lekelerden kurtulmak mümkün. Bir miktar sıvı bulaşık deterjanı ile 1 tatlı kaşığı kadar karbonatı lekelerin üzerine yaydıktan sonra eski bir diş fırçası ile sararmış bölgeleri iyice çitileyin. Bu işlemin ardından çamaşır makinenizde yıkayarak lekelerin çıktığını göreceksiniz.

Reçel Yapmanın Püf Noktası

  Yaz mevsimi sevdiğimiz meyvelerin reçele dönüşerek soframızı süslemesi ile bilinir. En sevdiğimiz meyvelerden oluşan bu reçeller kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olur. Bu doğal besin kaynağını yapanlar bilir, meyveleri kaynatırken ortaya çıkan köpüğün temizlenmesi ciddi zorlar. Aslında bunun kolay yolu vardır. Kaynayan reçelin içine fındık büyüklüğünde tereyağı ilave edilmesi bu sorunu tarihe gömecektir. Tereyağı köpüklenmeyi engellediği için ocak başında beklemek zorunda kalmazsınız.

Kıymık ve Diken Batığı

  Kıymık veya diken elimize battığında çok fazla acı verir. Çıkarmadığınız sürece de bu rahatsız edici durum devam eder. Kıymık ve dikenler önemsenmediğinde temas ettikleri yeri iltihaplayıp şişmesine neden olurlar. Eğer elimizin yüzeyine yakın bir yerdeyse kolayca çıkarmak mümkündür. Bir diş sarımsağı diklemesine ortadan ikiye ayırıp sorunlu bölgeye sabitlemek için bez ile sarın. Yarım saat bu şekilde bekledikten sonra sarımsak ağrı giderici özelliği ile bölgedeki acı ve şişliği alacak, aynı zamanda da deri altındaki kıymık veya dikeni yüzeye yaklaştıracak.

Turşu Suyunun Faydaları

  Sofralarımızın en sevilen garnitürlerinden turşunun suyunu çiçeklerimiz için kullanabiliriz. Ortanca, orkide, kamelya, orman gülü gibi pek çok bitki türü asidik toprağa ihtiyaç duyar. Bitkilerin sularına bir yemek kaşığı turşu suyu ekleyerek asit-pH oranını karşılayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta sadece toprağına denk getirmenizdir. Çiçeği ve yaprağı zarar görmemesi için özenli davranın.

  • Gözlüğünüzün vidası sık sık gevşiyor ve sıkmak zorunda kalıyorsanız, vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlattıktan sonra vidayı sıktığınızda bir daha çıkmaz.
  • Soğan sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
  • Kahveyi taze saklamak için cam kavanoza boşalttıktan sonra içine iki adet kesme şeker koyun. Daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır.
  • Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini korumasını istiyorsanız tavukları bir süzgeç'e koyun ve tencere de kaynayan suyun üzerine oturtun. Buharda ısıtılan tavukları aynı lezzetle tüketebilirsiniz.  
  • Çok pişmiş katı bir yumurtayı dağıtmadan kesmek için bıçağı sıcak suya tuttuktan sonra deneyin ve sonucu görün. 
  • Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız elektrik süpürgesinin ucuna tül çorap geçirerek deneyebilirsiniz.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Günlük harika puf noktalari için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri şekilde devam ediyor. Bakalım daha ne gibi pratik bilgiler olacak.

      Sil
  2. Çeşit çeşit konular seçmen iyi olmuş, tek yazı bir çok bilgi. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgiler ne kadar doyurucu olursa yazı o kadar başarılı olur benim için. Teşekkürler beğenmenize sevindim.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.