İnternetten Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyim?

hesaplı-alışveriş-yötemleri

 İnternet hayatımıza girdiğinden beri çoğu şey kolaylaşır oldu. Bunlardan en önemlisi de dijital hayatımızda öne çıkan online alışveriş oldu. Artık bir kaç tıklamayla istediğimiz ürünü heme sipariş edebiliyoruz. Bulunduğunuz çevrede mağazaları tek tek gezmek ve aradığınız eşyayı bulamamak gibi bir derdimiz de kalmamış oluyor. İnternetten beğendiğimiz bir şeyi satın alırken dikkat edilmesi gereken bir kaç unsur vardır. Çağımızda en iyi müşteri memnuniyeti aldığımız ürünün zamanında ve sağlam elimize ulaşmasıdır. Ayrıca kredi kartı bilgilerimizin ne derece gizli kaldığı da önemlidir.

Hangi Sitelerden Alışveriş Yapılabilir?
  1.  Arama motorlarına bulmak istediğiniz ürünü yazdığınızda listelenen siteler içinde "Güvenilir" olanı seçmelisiniz. Sitenin güvenilir olduğunu anlamak için arama çubuğundaki linkinin başında SSL sertifikası olduğuna dikkat edin. Böyle linkler https ile başlar.
  2.  Gizlilik politikası ve kurumsal kimliği olmayan tanımadığınız sitelerden uzak durun. 
  3.  Diğer sitelerle kıyaslama yaparak fiyat analizi yapın. Eğer satın almak istediğiniz site aynı ürünü çok daha ucuza veriyorsa mutlaka şüphelenin.
  4.  Alışveriş için seçtiğiniz sitelerin iade ve değişim gibi seçeneklerinin olduğuna emin olun. Aksi takdirde yanlış veya eksik ürün geldiğinde elinizde kalabilir.
  5. İnternetten alışveriş siteleri genelde mağaza açabilen diğer satıcıları da barındırdığından ürünü alırken satıcının başarısına ve aldığı yorumlara mutlaka bakın. Daha önceki siparişlerde başarı oranı sizin için ipucu olabilir.
  6.  Alışveriş ödeme aşamasında mutlaka 3D şifre işlemini kullanın. Böylece üye olurken verdiğiniz cep telefonuna size özel bir şifre üretilir ve alışveriş güvenli şekilde tamamlanır.
  7. Bilgisayarınızda veya mobil cihazlarınızda güvenlik yazılımlarını mutlaka kullanın. Parasal işlemlerinizde dolandırıcılıktan ve zararlı yazılımlardan korunmak son derece önemlidir.
  8. Halka açık ücretsiz wifi sağlayan alanlarda parasal işlemlerinizi gerçekleştirmeyin. Bu tür alanlar daha savunmasız olur ve bilgileriniz daha kolay görüntülenir. 
✪ Hesaplı Alışveriş Yöntemleri Nelerdir?
  1.  Kıyaslama yapın: Eğer internetten alışveriş yapıyorsanız işiniz daha kolaydır. Almak istediğiniz ürünün benzerlerini kıyaslayarak hangisinin daha ucuza geldiğini hesaplayabilirsiniz. Eğer marka merakınız yoksa aynı özelliklerde daha ucuza alışveriş imkanı vardır.
  2. İndirimleri Takip Edin: Yine online olarak alışveriş yapanlardansanız sitelerin anlık indirimlerinden faydalanabilirsiniz. Böylece daha önce almayı planladığınız bir eşyayı %20'ye varan gerçek indirimlerle alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken takip etmek ve doğru zamanı kollamak. Çağımız aynı zamanda da tasarrufu mecbur kılıyor. Hayat pahalı ve bu nedenle mahalle esnafından bile bir şey alırken pazarlık etmeyi ihmal etmeyin. 
  3.  Büyük Firmaları Tercih Edin: Market alışverişlerinizde veya teknolojik konularda olsun büyük firmalarda daha büyük indirim ve kampanyalar olur. Çok tercih edilmelerinden ötürü bazı bölümlerde iyi derecede kampanyalar yaparak sizi teşvik ederler. Her indirimde olanı almakta ayrı bir hatadır. İhtiyaç olmadan hiçbir şey satın almayın. 


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.