Telefon Suya Düştüğünde Nasıl Kurtarabilirim?

suya-düşen-telefonu-nasıl-kurutabilirim

 Akıllı telefon furyasına kapıldık gidiyoruz. Yeni modelleri takip etmek neredeyse mümkün değil. Bir an olsun yanımızdan ayırmadığımız telefonumuz suya düşerse ne olur? Telefonum eskisi gibi çalışır mı? Telefonumu hala kurtarmam mümkün mü? gibi sorular aklınıza gelebilir. O kadar büyük paralar verilerek uzun vadeli harcamalar sonucunda aldığınız telefonunuzun suyla teması sonucunda bozulmasını istemezsiniz. Bu yazıyı bu konuda çözüm üretmek amaçlı yazdım.

 Aslında genel olarak akıllı telefonlar suya ve darbelere karşı dayanıklı olsa da bu durum tüm markalar için geçerli değildir. Her ne kadar dayanıklı olduğunu bilseniz de suya düştüğü zaman içinizde kuşku kalmaması için yöntemler aramaya başlarsınız. İşte sizin için hazırlanmış çözümler;

1) Telefonunuza iyi para verdiyseniz herhangi bir sorunla karşılaşmamak için mutlaka kılıf ve ekran filmi kullanın. Olası çizik ve darbeler canınızı sıkabilir.

2) Telefonunuza su veya benzeri meşrubat döküldüğünde saç kurutma makinesini kullanmayın. Bu yöntem telefonun parçalarına zarar verir ve suyu daha derinlere gönderir.

3) Telefonunuz su geçirdiğinde pamuk, vakum özelliği olan poşet, pirinç, temiz havlu ve şarj cihazı gibi araçlardan yararlanabilirsiniz. Eğer su ile fazla temas etmemişse telefonunuzu kurtarmak için sırasıyla işlemleri yazıyorum.

a) Öncelikle telefonunuz kapatarak önlem alın ve pil çıkarılabilir özellikte ise çıkarın.
b) Telefonunuz temiz bir havlu ile iyice kurulayın. Sim kart, hafıza kartı gibi diğer çıkarılabilir parçaları da havlu üzerine çıkarın.
c) Havlu yoğun su tabakasını alsa da detaylı kurulama için yeterli olmaz. Bu işlemi pamuk yardımıyla yerine getirin ve kulak çubuğu ile küçük ayrıntıları kurulayabilirsiniz.
d) Şimdi sırada pirinç içine telefonu gömmek var. Hava almayacak şekilde bir kabın içine veya vakumlu poşete pirinç doldurun ve telefonu yerleştirin. 24 saat içinde telefondaki su pirinç tarafından emilecektir. Eğer yeteri kadar silika gel varsa evde onunla da kurutabilirsiniz. Silika gel kıyafetlerin içinde olur genelde. Nemden ve küflenmeden korumak için kullanılır. Kurulama işlemi tamamlandığına göre artık şarja takarak kontrol edebilirsiniz. Şansınız varsa telefonunuz çalışacaktır ama kesin çözüm olmadığını unutmayın.

 Suya düşen telefon neredeyse tüm markaların ortak kararı ile garanti kapsamı dışında kalıyor. Garanti süresi dolmadan servise götürseniz bile yapılan parça değişimleri veya onarma yöntemleri için masraflar size ait oluyor.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Güzel ve faydalı bir yazı olmuş.. pirinç kesinlikle işe yarıyor!! :) Tuvalete düşen telefonu bile pirinç sayesinde kurtaranlar tanıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hemen pirince başvururum. Umarım yazımın faydası olur teşekkürler

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.