Düzenli Spor Yapmanın Faydaları

spor-yapmak-neden-önemlidir

  Spor, sağlık sorunları yaşanmadığı sürece istisnasız herkesin hayatında olan bir aktivite olmalıdır. İster hobi olarak bakın isterseniz iş fark etmez spor yapmak vücudunuza en büyük iyiliklerden biridir. Sağlıklı beslenmek kadar onu sağlıklı bir şekilde yakmak ve vücudun ihtiyaçlarını karşılamak da önemlidir. Kendinize olan güvenin taze kalması ve aldığınız nefesten bile huzur bulmanız için spor bir gerekliliktir. Spor da kitap okumak gibi ailede öğrenilecek bir kazanımdır. Aile büyükleri hayatında spora yer verirse çocukları da sağlıklı bir şekilde büyürler. Spor yapmayı reddedenler ve spor yapmaya vakit bulamadığını söyleyenler arasında fark yoktur.

  Sporun faydalarını okuduğunda belki fikrini değiştirenler olur. Yaşam şeklimizi vücudumuzun ihtiyaçlarına göre şekillendirmeli ve sağlıklı kalmak için zihnimizi doğru yönlendirmeliyiz. Tabuları yıkmanın zamanı geldi artık. Televizyon izlemeye 1 saat bile ara vererek kendinize zaman ayırmalısınız.

 Spor Yapmanın 20 Faydası
  • Yaşam kaliteniz artar ve daha aktif olursunuz.
  • Kalp rahatsızlığı riskini azaltır. 
  • Spor vücuda zindelik verir ve yorgunluk hissini yok eder.
  • Kilonuzu dengeler ve fazla yağlarınızı yakmaya yardımcı olur.
  • Uyguladığınız yöntemlere göre kas yoğunluğu artar ve daha güçlü olursunuz.
  • Sağladığı kondisyon sayesinde enerji seviyeniz yükselir ve daha az yorulursunuz.
  • Doğru hareketlerle bel ağrılarını hafifletir.
  • Spor sonrası daha rahat ve derin uykunuz olur.
  • Vücudunuz daha dayanıklı ve esnek olur.
  • Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
  • Stresi azaltarak mutluluğunuzun formülü olur.
  • Spor yaptıkça güzel bir görünüme kavuşarak kendinize güvenirsiniz.
  • Hücrelere yeterli derecede daha bol oksijen taşınmasını sağlar.
  • Kemik erimesini riskini azaltarak kemiklerinizi güçlendirir.
  • Vücudunuzun duruşunu düzelterek dik durmanızı sağlar.
  • Etkilerinden dolayı sağlık için harcamalarınızda azalmalar olur.
  • Spor azimli ve kararlı olmanızı sağlayarak başarılı olmanızı sağlar.
  • Spor yapan kişilerde arkadaşlık kurma yeteneğinin daha çok geliştiği gözlemlenmiştir. 
  • Kalbinizin daha verimli pompalama işlevini yerine getirmesini sağlar.
  • Sigarayı bırakmanıza yardımcı olur.
en-iyi-spor-uygulamaları

  Spor yaparak yukarıda saydıklarımdan daha fazla faydasını görürsünüz. Spor yapmamak için türlü türlü bahaneler üretme konusunda çok başarılıyız çünkü asıl sorun gerçekten istememek. Spor salonlarına para dökmesine rağmen aksatan çevremde bile bir çok insan tanıyorum. Para verdiği halde spor yapmaya ikna olamayanları evde spora bağlamak çok zor ama imkansız değil. Ufak ufak bir kaç hareket sayesinde günlük hayatınızdaki değişimi görünce devam etmek isteyeceksiniz. Herkesin spor için ayıracağı bütçesi olmayabilir, bu durumda evde egzersiz yapmakta yeterli olacaktır. Sporun faydasını görmek için mucize beklemeyin biraz sabırlı olmalı ve sporda devamlılığı benimsemelisiniz. Günde 30 dakika ayırarak vücudunuza ve ruhunuza ilacını vermelisiniz.

  Yapılan araştırmalarda sporunuzu sabah saatlerinde yapmanızın daha etkili olduğu açıklanmış. Sabah spor yaparken faydasını görmek için aşırı derecede yorucu egzersizlerden kaçınmak gerekiyor. Sabah sporuna uyandıktan 15 dakika sonra başlamak en iyisidir. Bu süre geciktiğinde açlık hissi yaşanmaya başlar ve süreklilik kazandığında spor yapmayı bırakabilirsiniz. Sabah sporunuzu yaptıktan sonra mutlaka besleyici bir kahvaltı yapmalısınız.

En İyi Spor Uygulamaları 

  Android telefonlar için bir çok spor uygulaması vardır. Bunlar benim denediklerim ve tavsiye ettiklerimdir. Özellikle Sworkit uygulamasını tavsiye ederim. Hem spor yapayım hem de beslenme düzenim olsun diyorsanız diğer iki uygulamaya da bakabilirsiniz.

SWORKİT: Android telefonlarda kullanılan ve benimde bizzet kullandığım güzel bir uygulama. Kullanışlı ve Türkçe menüsü ile güç, yoga, cardio, esneme gibi seçenekleri var. Ayrıca özel egzersiz sekmesinden kendinize program ayarlayabiliyorsunuz. Spora başlarken video ve sesli yönlendirme ile hareketi daha kolay yapabiliyorsunuz. Sworkit android uygulamasını indir

VİRTUAGYM: İlerlemenizi takip edebileceğiniz ve beslenme programı düzenleyebileceğiniz bir uygulama. Fazlasıyla çalışma türü bulunmaktadır ama çoğusunu kullanabilmeniz için pro üyelik gerekiyor. Aylık 13,80 tl , yıllık 83,59 tl fiyatı vardır. Virtuagym android uygulamasını indir

MYFİTNESSPAL: Bu uygulamayı yükledikten sonra istediği bilgileri doğru girmeniz gerekiyor. Aynı zamanda diyet uygulaması olduğundan yediklerinizi ve harcadığınız kalorileri de görebileceksiniz. Diğer uygulamalarını da indirerek tam anlamıyla ve birbirleriyle bağlantılı kullanabilirsiniz. Myfitnesspal android uygulamasını indir


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.