Google Adsense Doğru Reklam Yerleşimi

reklam-ile-kazanç-artırma-yöntemleri

  Google adsense para kazanma konusunda en istikrarlı ve güvenilir olan sistemdir. Ancak para kazanmak için en zorlayan yöntemlerden de biridir. Özellikle iyi derecede trafik almak ve reklam yerleşimini doğru yapmak çok önemlidir. Neden adsense kazancım artmıyor diyorsanız hitinizin yeterli seviyede olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Sisteme dahil olup reklam kodunu sitenize ekledikten sonra içinizde ümit besler ve her gün ne kadar tıklanmış diye bakarsınız. Sonuç genelde hayal kırıklığı olur çünkü para kazanmak için gerekli şartları yerine getirmeden ümitlenmeye başladınız.

  Para kazanmak için gerekli şartlar nelerdir? Öncelikle adsense başvurusu yapmak için 6 aydır yazıyor olmanız gerekir ki bunu başardığınız için kabul edildiniz. Bu süre içinde ve sonrasında yeterinde ziyaretçiye sahip misiniz? Siteniz hızlı açılıyor ve gereksiz eklentilerden kurtuldunuz mu? Reklamları doğru yerlere mi eklediniz yoksa içeriğin önüne geçmesine mi neden oldunuz? Dizine eklenmiş en az 100 yazınız var mı? Bunlar gibi daha bir çok kriteri yerine getirmeden sadece kodları ekleyerek para kazanmayı beklemeyin. Bugün bu yazıda sadece doğru reklam yerleşimi ve kazanca etkisini anlatmak istiyorum.

✪ Header (Üst Taraf) Alanı

  Bu alana reklam eklemek için genelde 728x90 veya 468x60 gibi boyutlarda yer verilir. Ziyaretçiler hangi yazıya ve sayfaya gelirse gelsin kesin göreceği yerdir. Bu alana reklam eklemek kazancı artırabilir ancak içeriğin önüne geçeceğinden seo açısından problem olabilir. Bu nedenle buraya reklam eklemenizi tavsiye etmem ama karar sizindir.

✪ Bağımsız Menü Altı

  Bu alan genelde sayfalarınızın sıralandığı yerin hemen altında veya içeriklerin hemen üstündedir. 728x90 veya 970x90 boyutlarında reklama uygundur. Dilerseniz bağlantı reklamı kullanarak daha uyumlu görünmesini de sağlayabilirsiniz. Yer itibari ile kazancınızı artıracak ve uyguladığınız alan birbirini tamamladığında renk katacak özelliktedir. 728x90 reklamı eklediğinizde sidebar alanı ile bütünleşiyorsa sorun yoktur. Ama bazen temalarda 970x90 reklam modeline uygun reklam yeri ayarlanmıştır. Oraya mutlaka bu boyutta reklam ekleyin ki kötü görünmesin.

✪ Sidebar (Sağ veya Sol Taraf) Alanı

  Reklamlarınızı ve eklentilerinizi sergilemek için en ideal yerdir. Genel olarak tüm sitelerde yan taraflar etkili şekilde kullanılır. Bu alana daha çok 300x250, 336x280, 300x600 veya 160x600 gibi uyum gösterecek reklam modelleri eklenir. Bu alana ekleyeceğiniz 2 tane reklam kodu kazanç sağlamanızda fayda sağlayacaktır. İçerikler ön planda tutulduktan sonra bu alanda reklamı nereye ekleyeceğinize kendiniz karar verebilirsiniz.

✪ Footer (Alt Taraf) Alanı

  Bu alan reklam için en elverişsiz yerdir. Görüntülenmesi genelde daha az olduğundan fazla etkili olduğunu düşünmüyorum. Bu alana reklam eklemek isteyenler 970x90 veya 970x250 gibi doyurucu model seçebilir. Google reklam sayısındaki sınırlamayı kaldırsa da açılış hızını etkilemesi ve Google tarafından ceza yememek için ana sayfada yer alan içerik sayısından daha fazla reklam eklemeyin. Doğru yerleşim yaptıktan sonra 3 tane reklam bile yetecektir. Reklam sayısı azalırsa büyük reklamların seçilmesi daha faydalı olur.

✪ İçerik İçi Reklam Alanı

  Reklam kodunu convert ederek içerik alanında görünmesini istediğiniz yere ekleyebilirsiniz. Yazıların içinde okuma akışını bozan reklamlardan uzaklaşmalı ve daha çok yazı üstü veya sonuna reklam eklenebilir. Her yeni yazı yayınladığınızda bu alanda reklam kesin görünerek ziyaretçilerin ilgisini çekebilir. Bu alan reklamın kesin olarak kullanılması gereken yerdir. Yazı bütünlüğünü bozmamaya özen göstermeyi unutmayın. Format olarak genelde 728x90, yan yana iki tane 300x250 veya Google reklam modellerinde yazı içi reklamlar kodunu alarak duyarlı bir reklam gösterebilirsiniz.

Doğru Reklam Yerleşimi Nasıl Olmalıdır?
  • En iyi ve doğru reklam yerleşimi yazıları ön plana çıkarandır. Google buna çok dikkat eder ve ona göre işlem yapar. Ziyaretçi sitenize geldiğinde ilk dikkatini çeken reklam değil yazı olmalıdır. Reklamlar yazıyı çevreleyen süs gibi kalmalıdır. 
  • Başka siteleri ziyaret ettiğinizde kötü reklam yerleşimi yapılarak pop-up açılan reklamların nasıl canınızı sıktığını unutmayın. 
  • Kalıcı başarı ve kazanç için yazılarınızın okunmasını sağlamalı ve takipçiler kazanmalısınız. Öyle siteler var ki içerikleri çok faydalı ama reklam bombardımanı yüzünden okunmadan terk ediliyorlar. 
  • Reklam sayısı söylediğim gibi toplam içerik sayısından az olmalıdır. Uyguladığınız bu düzen size  link satın alma, tanıtım yazısı gibi başka türlü kazançlar da getirecektir. 
  • Reklamın mobil uyumluluğu mutlaka kontrol edilmeli ve görüntü bozukluğu varsa giderilmeli. 
  • Çok sayıda reklam eklemenize rağmen yeterli sayıda ziyaretçiniz yoksa para kazanma ihtimalinin pek olmadığını unutmayın ve kaliteli içerikler hazırlamaya özen gösterin. 
 Google Adsense Otomatik Reklam

  Bu reklam modelinde yerleşim Google adsense tarafından otomatik olarak belirleniyor. En doğru yerleşim ve reklam gösterimi için böyle bir yöntem uygulamaları oldukça iyi fikir. Siz hiçbir şey yapmadan reklamlarınız en uygun yerlerde gösteriliyor. Sistem yeni olduğundan dolayı sanırım kod ekleme alanları tam olarak tespit edilemediğinden yanlış yerlerde ve farklı boyutlarda reklamlar gösterilebiliyor. Bu nedenle bu model için şimdilik beklemeye geçmek daha faydalı olur. İlerleyen zamanlarda güncelleme yapılıp hatalar giderildiğinde herkes tarafından tercih edilir bir reklam modeli olacaktır.

Örnek Reklam Yerleşimleri:


doğru-reklam-yerleşimi



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Otomatik reklam özellikle mobilde faydalı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otomatik reklam çok güzel bir teknoloji olmuş ama biraz daha geliştirilmesi lazım. Mobil için düşünülmüş daha çok sanki.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.