Limon Suyunun Faydaları ve Kullanım Alanları

limon-suyunun-kullanım-alanları

  Limon suyu doğal gıdalar içinde vücuda en faydalı olanların başlarında gelir. Alışkanlık haline getirilerek düzenli olarak limon suyu tüketilmesi gerekir. Hazırlanması oldukça basit olmasına rağmen sağlık açısından çok etkilidir. Bir su bardağına yarım limon sıkarak bu karışımı tükettiğinizde kış ayları sizin için sorun olmadan geçecektir. Limonu ılık suya sıkmalı ve kahvaltıdan yarım saat önce limon suyunu içmelisiniz. Her sabah güne başlarken limon suyu tüketerek içinizi temizlersiniz ve sağlıklı bir başlangıç yaparsınız.

  İnsanoğlu modernleştikçe ve teknolojik ilerlemelere yenik düştükçe doğallığından uzaklaşmaya başladı. Doğanın döngüsü içinde var olan her şey faydalıyken bizler kolay ve hızlı yaşam düşüncesi ile paketlenmiş ürünlere yöneliyoruz. Bu hata hem cebimizi yakmaya devam ediyor hem de sağlığımızdan ediyor. 5 liraya 1 kilo limon alarak sayamayacağınız kadar faydasını görmek varken bu faydaları görmek için ayrı ayrı bir çok ilaç ve kozmetik ürünler almak çok daha pahalıya mal olacaktır. Kötü tarafı da faydasını göremediğinizden her defasında sadece marka değiştirmek aklınıza gelecek. Limonu sıkarak suyunu içtiğinizde ve bunu düzenli olarak tekrarladığınızda vücudunuzdaki değişimi takip edebilirsiniz. Doğal yollarla sağlıklı bir hayat sürmek ve gelecek nesillere bunu aşılamak çok önemli. Bu nedenle limon suyunun faydalarını 15 madde ile sıraladım ama bu yazıya eklenmemiş veya henüz keşfedilmemiş daha bir çok faydası vardır. Sadece limon değil vücudunuza aldığınız her besini sorgulamak ve doğal olanı tüketmek zorundayız.

Limon Suyunun 15 Faydası

1) Limon asit içermesine rağmen tüketildiğinde vücudun alkalize olmasına yardımcı olarak kronik hastalıklarla savaşır.
2) C vitamininden zengin bir kaynak olan limon suyu soğuk algınlığı ve gribe yakalanma ihtimalini azaltır. Bağışıklık sistemine yardımcı olarak düzenli çalışmasını sağlar. Stresli günlerde C vitamini kaybı yaşandığından limon suyu tüketerek seviyeyi normale getirebilirsiniz. Vücudunuzdaki yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
3) Limonlu su şişkinliğe, hazımsızlığa ve mide ekşimesine de yardımcı olur. Ayrıca kandaki toksinleri temizlemeye yardımcı olur.
4) Limon pektin adı verilen life sahip olduğu için tokluk hissi verir. Acıkmayı geciktirerek kilo vermenizde ve öğünleri doğru geçirmenizde yardımcı olur.
5) Limon suyu idrar oluşumunu destekleyerek toksinlerden kolayca arındırılmasını sağlar. Kötü bakterilerin çoğalması engellendiğinden idrar yolunuz sağlığını korur.
6) Limon suyundaki C vitamini vücudun ihtiyacı olan kalsiyumu koruyarak kemik erimesi ile savaşmasına yardımcı olur.
7) Hamilelik sürecinde bebeğin kemik gelişime katkı da bulunmak için taze sıkılmış iki yemek kaşığı limon suyu tüketilebilir. ( Bu bilgiler herkes için geçerli olmayacağından hamileler doktoruna başvurmadan tüketmesin.)
8) Sabahları ılık su ile içtiğiniz limon suyunun etkisini artırarak cildinize de sürebilirsiniz. Derinin yaşlanmasını geciktirir ve akne oluşumunu azaltır.
9) Yolculuklarda araç tutuyor ve mideniz bulanıyorsa hazırladığınız limon suyundan yudumlayarak içmeniz sizi rahatlatacaktır.
10) Sabahları limon suyuna alıştığınızda güne zinde başlamak için kafein ihtiyacınız yok olacak.
11) Limon suyunun insan sağlığına olan faydası kadar evdeki temizlik ürünleri yerine kullanımı da bilinir.
12) Sağlık için günde en az 2 litre su içmek gerekiyor. Eğer su içmek size zor geliyorsa limon suyu sayesinde bu miktarın büyük bir bölümünü karşılayabilirsiniz. Hem suyun faydasını hem de limonun faydasını görmüş olursunuz.
13) Marketlerde satılan hazır limon suları yerine doğal limonu sıkarak içmelisiniz. Kalorisi az bu içecek C vitamini, kalsiyum, potasyum ve lif açısından zengin olduğundan ihmal edilmemelidir.
14) Ilık suyla hazırlanmış limon suyu boğaz ağrılarına ve faranjitten kurtulmaya yardımcı olur.
15) Limonlu su karaciğer enzimlerini harekete geçirir ve öd oluşumunu destekleyerek karaciğeri temizler ve uyarır.

Limon Suyunun Diğer Kullanım Alanları
  • Mutfağın fazla el değmeyen bazı bölgelerinde yağlı birikintiler oluşabilir. Limon suyuna bir miktar tuz atarak yağlı bölgeyi temizleyebilirsiniz. 
  • Bildiğimiz pek çok haşere limon suyunu pek sevmez. Doğal yöntemlerle karınca ve haşerelerden kurtulmak için çıktıkları yerlere limon kabuklarını koyabilirsiniz. 
  • Kesme tahtaları uzun süre kullanıldığında aralarında gıda parçaları kalırsa zararlı olabilir. Dezenfekte etmek için limonun antibakteriyel özelliğinden faydalanarak temizleyebilirsiniz.
  • Kıyafetlerde oluşan ter lekelerini yok etmek için limon suyu sürüp yarım saat bekletip durulamanız yeterli.
  • Bir kase dolusu limon suyunda tırnaklarınızı beklettiğinizde tırnaklarınızın güçlendiğini göreceksiniz. Bu etkili yöntem için düzenli olarak tekrar etmeniz yeterli.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Kullanılmış limonu bulaşık makinesinin çubuklarına takıyorum.Hem parlatıyor hem de bulaşık makinesinin içi miiss gibi kokuyor.Limonu tuzlayıp yemeyi de çok severim. :))Limon suyunun faydalarından bilmediklerimi de sayenizde öğrenmiş oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bazılarını araştırırken öğrenmiş oldum, doğa bize her şeyi vermiş sadece değerlendirmek lazım sanırım. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. Limon oldukca faydalı ve çok fazla yiyecekte kullanılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse her şeyde limon asitinden faydalanmak mümkün. Şanslıyız.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.