Güneş Gözlüğü Alırken Öncelikler Neler Olmalıdır?

güneş-gözlüğünde-dikkat-edilmesi-gerekenler

  Güneş gözlüğü farklı tasarımları ile hem en önemli aksesuar olarak değerlendirilir hem de zararlı güneş ışınlarından gözlerimizi korumaya yarar. Yaz geliyor ve güneşin yüzünü daha çok gösterdiği bu zamanlarda en doğru seçimi yapmak gerekiyor. Ultraviyole ışınları yılın her döneminde birikme özelliği gösterse de yaz aylarında kışın olduğundan 3 kat daha fazla olduğundan güneş gözlüğünden faydalanmak gerekiyor. Göz sağlığımız için ve gözlerimizi daha iyi dinlendirmek için gözlük seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Güneş Gözlüğü Alırken Öncelikler
  1. Gözlük camının kaliteli olduğuna ve görüntünün net olduğuna emin olmalısınız. 
  2. Gözler güneş ışınlarından korunmak için doğal refleks olarak kısılmaya başlar. Güneş gözlüğü takıldığında ise rahatladığından bu refleks son bulur. Ancak gözlüğün camı yeterli derecede ışınları engelleyemezse doğrudan göze temas ederek zarar verir. Bu nedenle %100 etkili UV filtresi olan gözlükleri tercih edin. 
  3. Garanti belgesi olan ve yüz tipinize uygun modeller seçmelisiniz. Yüzünüze oturmayan ve göz çevrenize iyi yerleşmeyen gözlükleri tercih etmeyin. 
  4. Gözünde optik sorunlar numaralı özel güneş gözlüğü kullanmak için doktora başvurmalıdır. 
  5. Güneş gözlüklerinin mor ötesi ışınları kırdığına dair sertifikasını isteyin. 
  6. Güneşli günlerde koyu camlar, daha kapalı havalarda ya da iç mekanlarda açık camlı gözlükler tercih edilmelidir.
  7. Gözlüğünüzde mutlaka UV koruması olmalıdır ama polarize olması sizin tercihinizdir. Polarize cam daha çok denizde, karda ve araba kullanırken yansıyan ışıkları engellemek içindir.
  8. Güneş gözlüğünü sadece yetişkinler değil güneşe maruz kalan çocuklarda kullanmalıdır.
  9. Yeşil ve gri renkli camlar görüntü kontrastını etkilemez ve renk bozulmasına neden olmazken, kahverengi cam kontrastı ve derinlik hissini artırırken bir miktar renk bozulmasına neden olur. Mavi renk camlar karda en iyi görmeyi sağlarken diğer renklerde bozulmaya yol açar, kırmızı ve pembe renkli camlar bilgisayarda en iyi görmeyi sağlarken yine renk bozulmalarına yol açarlar.
  10. Satın alacağınız gözlükte sağlıklı ve güvenli olduğunu simgeleyen CE işareti mutlaka olmalıdır.
  11. Güneş gözlüğü alırken amacınız sağlığınızı korumak olduğu için bildiğiniz ve güvendiğiniz markaların gözlüklerini seçmelisiniz.
Yüz Tipine Göre Gözlük Seçimi
  • Oval yüz hatlarına sahip kişiler daha şanslıdır. Neredeyse her tip gözlük uygun olabilir ama özellikle yumuşak geçişi olan köşeli çerçeve kullanılabilir.
  • Kare yüz tipinde olanlar daha çok oval ve yuvarlak çerçeveler tercih edebilirler.
  • Uzun yüz tipindeki kişiler yüzün daha kısa görünmesini sağlamak için kare ve yuvarlak çerçeve tercih edebilirler.
  • Yuvarlak yüzlü kişiler köşeli dikdörtgen ve geniş çerçeveleri tercih edebilirler. 


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Nedense ben çok dikkat edemiyorum bu noktalara :( aslında çok önemli en hassas organlarımızdan biri de gözlerimiz ise. Dikkat etmek lazım. Çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler. Daha çok kişiye ulaşması içinde paylaşıyorum hemen . Huzurlu geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneş gözlüğü daha çok aksesuar olarak tercih edildiği için sağlık kısmı göz ardı ediliyor. Bu yazıda olması gereken ve önemli noktalara değinmek istedim. Beğendiğiniz ve paylaştığınız için teşekkürler.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.