Dmca Ücretsiz İçerik Koruma Programı Nasıl Çalışır?

dmca-koruma-lisansına-nasıl-kayıt-olunur

  Dmca koruma nedir? Dmca protection kayıt işlemi nasıl yapılır? gibi sorular merak ediliyordur. Çoğu sitede veya blog sayfasında dmca koruma logosunu görürsünüz. İçeriklerinizin çok önemli olduğunu düşünüyorsanız bu gibi yerlerde koruma sağlamanız gerekir. Kelime anlamı olarak Dmca: (Digital Millennium Copyright Act) dijital bin yıl telif hakkı yasası anlamına gelir. Amaç son zamanlarda sıklıkla yaşanan içerik hırsızlığı ile mücadele etmektir. İnternetteki yazılar incelendiğinde özgün yazıların sayısı çalıntılardan daha azdır. Ücretsiz dmca koruma programı ile içerik hırsızlığını bildirmek sınırlı sayıda olsa da içerikleriniz lisanslanarak sertifikalı olur. Kullanımı ücretsiz olan bu koruma programı aynı zamanda da backlink kazanmak için iyi bir fırsat gibi görünüyor. Üyelik tamamlandığında bir adet takedown hakkı verilir. Takedown içeriğinizin çalındığı siteyi arama motorlarından çıkarma işlemidir. Ücretsiz şekilde bu hakkınızı kullandıktan sonra başka bir site için başvurmak istediğinizde 99$ ödemek zorundasınız.

  Dmca sayesinde özgün olduğuna güvendiğiniz yazılarınızı başka sitelerde gördüğünüzde işlem başlatabilir ve yazınızı korumaya alabilirsiniz. Sistem otomatik olarak yazınızı yayınladığınız tarihi esas alarak kayıt eder ve silme işlemi için başvurduğunuzda bu tarihi dikkate alır. Uluslararası boyutta koruma işlemi başlatmak ve değerli bir yerde sitenizi barındırmak önemli olsa gerek.

✪ Dmca Koruma Programına Nasıl Kayıt Olunur?

  Ücretsiz şekilde kayıt olmak mümkündür. https://www.dmca.com/Protection/signup.aspx
bağlantısı yardımıyla gelen ekranda bilgileri doldurarak "Submit" butonuna tıklayın. Kayıt sırasında eklediğiniz mail adresinize bir şifre gönderilecek ve o şifreyi kullanarak giriş yapacaksınız. Dmca programına giriş yapmak için https://www.dmca.com/users/login.aspx bağlantısına tıklayın.

dmca-kayıt-aşaması

  Yukarıdaki görsel'deki gibi bir ekran açılacaktır. "My Protection Badges" sekmesini seçerek "Add badges to your site" butonuna tıklayın. Bu bölümde sitenize eklemek için birbirinden farklı boyut ve renklerde logolar sergilenir. Sitenize uygun logoyu seçtikten sonra embed kodunu sitenizde Html alanına ekleyebilirsiniz. Eğer blogger kullanıyorsanız doğrudan blog sayfanıza eklemek için buton göreceksiniz. Logo sayfanıza eklendikten sonra 48 saat içinde Dmca sayfanızı taramaya başlar ve eklenen sayfaları listeler.

  İçerik koruma programının aktifleşmesi için 30 gün geçmesi gerekiyor. Her geçen gün çizelgede görünüyor ve kaç gün kaldığını görebiliyorsunuz. Dmca ve benzeri korum programları ülkemizde fazla ilgi görmüyor. Bunun nedeni olarak fazla bilinmemesi ve gereksiz görülmesi sıralanabilir. İçerik hırsızlığına karşı önlemler arıyorsanız Dmca içerik koruma bu konuda iyi bir başlangıç olur. Yazılarınızı paylaştıktan sonra dizine hızlı eklemesi için "Google Gibi Getir" yapabilir ve yazıların sonuna siteniz için link verebilirsiniz.

Dmca Ücretli ve Ücretsiz Koruma Özellikleri

Ücretsiz Koruma: Standart koruma, yıllık 1 kere geçerli takedown hakkı, onaylı website sertifikası, korumalı sayfa takibi ile yazılarınızın listelenmesi.
Ücretli Koruma: Standart ve premium rozetler, onaylı website sertifikası, yıllık 10 kere geçerli takedown hakkı, çoklu sıralamadan çıkarma, içeriklerinizin kopyasını tespit için araştırma, içerik hırsızlığını tespit edebilme gibi özellikleri vardır.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Bilmedigim bir konuydu.Detaylı bilgi için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, beğenerek yorum yaptığınız için teşekkürler

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.