Kahvaltı Yapmanın Faydaları Nelerdir? 10 Madde

kahvaltının-sağlık-için-önemi

  Kahvaltı özellikle küçük yaşlardan itibaren alışkanlık haline getirilmesi gereken en önemli öğündür. Sabahları günlük hayata daha dinç başlamak için mutlaka kahvaltı yapmak gerekir. Çeşitliliği sayesinde çocukların gelişmesinde büyük katkıları vardır. Özellikle süt ile yapılan kahvaltı daha faydalı olacaktır.Kahvaltı hazırlarken kendiniz için iyi bir şey yapıyor olmanın etkisi ile enerjiniz de artar. Kahvaltı alışkanlığını ilerleyen yaşlarda kazanmak çok daha zor olacağından annelere büyük görev düşüyor.

Kahvaltı Yapmanın Faydaları 

1) Vücuda direnç katarak hastalıklarla mücadele etmenizi sağlar.
2) Metabolizmanın çalışmasını sağladığından kilo vermek için önemli bir öğündür.
3) Protein ihtiyacının önemli bir kısmını kahvaltıdan karşılarsınız. Bunun için tam anlamıyla kahvaltı yapmak gerekir.
4) Bol sebzeli bir kahvaltı yaparak sindirim sistemini düzene sokabilirsiniz.
5) Kahvaltının vücuda faydalarının yanında psikolojinize de olumlu etkileri vardır. Arkadaşlarla kahvaltı yaparken aldığınız keyifle mutluluk hissetmenizi sağlar.
6) Sabahları kahvaltı yapmadan okula gönderilen çocuklarda dikkat dağınıklığı nedeniyle öğrenme kapasitesi gerileyeceğinden mutlaka kahvaltıya alıştırılmalıdır.
7) Neredeyse tüm diyet listelerinde kahvaltı atlanmayan tek öğündür. Kahvaltı yapanlarda kan şekeri yavaş yükseleceğinden uzun süre tok tutar.
8) Kahvaltı yapmayarak öğünü atlayanlar başka besinler tüketeceğinden daha çok kalori alır. Kolesterol için mutlaka kahvaltı yapılmalıdır.
9) Kahvaltı alışkanlığı olan çocukların daha seyrek hastalandıkları, karmaşık problemleri daha kolay çözebildikleri ve daha neşeli oldukları görülüyor.
10) İyi bir kahvaltı ile daha fazla protein, kalsiyum, potasyum, A vitamini ve lif almanız mümkün.

  Kahvaltı alışkanlığı kazanmak kadar kahvaltı da ne yenildiği de önemlidir. Çoğu insanlar pratik olduğunu düşündüğünden sabahları kahvaltı yerine poğaça, simit türevi besinler tüketerek sağlıksız bir şekilde öğünü tamamlarlar. Kahvaltı da sebzelerden, yağsız peynirden, yumurtadan ve ekmekten faydalanmak gerekirken kızartmalardan ve hamur işlerinden uzak durmak gerekir. Kahvaltı da içecek olarak çay, süt, bitki çayı gibi seçenekler olumlu olurken meyve sularından aşırı şeker özelliğinden dolayı uzak durmak gerekir.

Kahvaltı Listesi:
  • Peynir, yumurta, yoğurt, süt
  • Tahıl ekmeği, yulaf ezmesi
  • Zeytin, zeytinyağı, ceviz, badem
  • Ev yapımı reçel, bal, pekmez
  • Yeşil grubu sebze ve lifli meyveler


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.