Hasarlı Videolar Nasıl Düzeltilir?

bozuk-videolar-nasıl-onarılır

  Videolar en çok zaman geçirdiğimiz görsel aktivitelerdendir. Ancak zaman zaman videolarda "video oynatılırken hata oluştu", "video oynatılamıyor" gibi sorunlar oluşabiliyor. Böyle bir sorun yaşadığımızda video çalışmıyor diyerek genelde çöpe atıyoruz ama aslında bir çözüm yolu var. Bozuk ve hasarlı MP4/MOV dosyalarını düzeltmek için programlar olduğunu biliyor muydunuz? Videolarda sorun olduğunda en popüler oynatıcılar bile çözüm getiremiyorlar. Büyük bir hevesle videonun karşısına geçtiğinizde "video oynatılamıyor" uyarısı nasıl canınızı sıkıyor biliyorum. Artık biliyorsunuz ki video onarma yöntemi var ve denemeden sakın çöpe atmayın.

  Sorun eğer video oynatıcıdan kaynaklanıyorsa düzeltmek için başka bir oynatıcı tercih edilir ama videonun kendisi sorun çıkardığında program sayesinde düzeltme işlemini tamamlıyoruz. Bu sorunlar genelde başka bir yere kopyalama sırasında veya video üzerinde oynama yaparak kesme işlemi sırasında oluşabiliyor. Bazen de dönüştürme sırasında başarılı olarak tamamlanmadığında sorun yapabiliyor. Belki de video formatında bir dvd yazdırırken hata yapılmış olabilir. Bu tür herhangi bir sorun yaşandığında ne yapmalı? Video onarma programları ne derece işe yarar?

  Hem Windows hem de MAC işletim sisteminde çalışma özelliği olan Remo Repair Mov onarma programı en iyi tavsiyedir. Bozuk ve hasarlı videolarınızı onarmak ve kurtarmak için daha kolay ve hızlı çalışan bir programdır. Remo Repair Mov önce analiz ediyor sonra ses ve görüntüyü ayrıştırıyor, sorunu düzelttikten sonra tekrar akışa uygun bir şekilde birleştirerek kaydediyor. Bu işlemi yaparken orijinal dosya aynen kalıyor ve yeni düzeltilmiş hali ekleniyor. Programı bilgisayarınıza kurduktan sonra açılışta onarılmasını istediğiniz hasarlı video seçilerek "Repair" butonuna tıklamanız yeterli oluyor.

remo-repair-mov-video-onarma

 Program Hangi Formatları Destekliyor

  QuickTime Player hataları, Codec sorunlarını giderme, ses uyuşmazlığını çözme gibi ekstraları olan bu program farklı bir çok cihazı destekliyor. Akıllı telefonlarınızdan ve GoPro kameralar tarafından kaydedilen videolar düzeltilebiliyor. Harici disklerdeki, hafıza kartlardaki ve USB cihazlardaki videolarda onarılabiliyor.

Desteklenen Codecler: Video; avc1, mp4v, mjpeg Ses; sowt, RAW, mp4a

Remo Repair Mov Özellikleri
  1. Video ile alakalı tüm sorunlarınız kolay yoldan hemen çözer.
  2. QuickTime Player dosyalarınızı düzeltebilir.
  3. Kaydetmeden önce onarılan videoların önizlemesini sunar.
  4. Tek tıklama ile kolay kullanılabilen bir arayüz ile işlemi basit şekilde tamamlar. 
  5. Hafıza kartı, dahili veya harici sürücü, iPod, Flash bellek gibi araçlarda bulunan videoların onarımını sağlar.
Remo Repair Mov İndir

DivFix++ ile Bozuk Videoları Onarma

  Gerekli codecler yüklü olmadığından ya da AVI dosyasının bozuk olmasından kaynaklanan sorunları düzeltmeye yarar. DivFix++ programı seçtiğiniz videoların hatalarını tarar ve düzeltir. Yazılım tüm işletim sistemlerinde sorunsuz çalıştığından tercih ediliyor. Eğer virüs indirmediyseniz bu program sayesinde izleyemeyeceğiniz bir video kalmayacaktır.

DivFix++ proramını indir

Kaynak: https://www.tamindir.com


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Uzun zamandır aradığım bir yazı. Programı hasarlı videom üzerinde deneyeceğim. Yalnız healthy ile corrupted arasında hangisini seçmeli?

    YanıtlaSil
  2. "Desteklenmeyen format" yazısı aldım demek ki farklı bir hata var bu dosyada?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corrupted file seçerek video onarma işlemi başlatacaksınız. Desteklediği formatları yazıda ekledim demek ki sizin video da başka sorun var ya da başka bir yazılım bakmanız gerekecek. İlerleyen dönemlerde belki farklı bir yazılım paylaşırım. Teşekkürler

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.