Google Adsense Yaptırım Nedenleri ve İtiraz Yolu

adsense-politikaları-neleri-kapsar

  Google Adsense dünya çapında kabul görmüş ve blog yazarlarından büyük ölçekli kurumsal sitelere kadar her yerde bu reklamları görmek mümkün. Güvenilir bir servis olması kadar para kazanması da zordur. Sayfa görüntülenmesi ve reklamların tıklanması için yeterince trafik almak gerekir. Adsense başvuru sırasında ve kabul edildikten sonra politikalarına uymanız ve şartlarını yerine getiriyor olmanız gerekiyor. Ayrıca biriken paranızı almak için 200 tl sınırını aşmanız gerekiyor. Bu rakamı normal kapasiteli bir site veya blog sayfasının biriktirmesi için 1 yıldan fazla süre gerekebilir.

Google Adsense Yaptırımları

  Hem reklam verenleri hem de yayıncıları korumak adına yılların birikimi ile çok titiz politikalar hazırlanmıştır. Üst düzey mühendisleri ve teknik altyapısı ile devamlı gelişen ve güncellenen bir sistemdir. Google adsense tarafından koyulan tüm kriterleri listelemek zor olur en önemlileri başlıklar haline sıralayabiliriz.

Geçersiz Trafik: Uyanıklık yaparak sahte trafik yönlendirmelerinden kazanç sağlamak isteyenleri kapsar. Google adsense gelişmiş teknikleri ve birbirine bağlantılı diğer sistemler ile hareket eder. Sahte yönlendirmeler gibi geçici hevesler cezasız kalmaz, hesabınız banlanır. Trafiğin kaynağından sitede geçirilen ortalama süreye kadar bir çok yöntemle
trafiğin asılsız olduğu anlaşılacaktır.

Geçersiz Tıklama: Yeni bir site açtığınızda amacınız para kazanmak ise sabırlı olmak zorundasınız. Trafik almayan bir sitede tıklamalar olması Google tarafından hemen fark edilir. Burada yönlendirme yaparak reklamlara tıklandığı kolayca anlaşılır. Eskiden kendi tıklayanlar banlanırdı yakın yıllarda başkalarına reklama tıkla diye teklif edilir oldu şimdilerde bu gibi hatalar pek yapılmıyor ama bilmeyenler için belirtmek istedim. Reklamlara tıklanmasını veya gösterim başına kazancınızı artırmayı istiyorsanız içeriklerinizde kaliteyi artırmalı ve güncel olmalısınız. Sitelerin ulaştıkları kitle büyüdükçe ve daha çok kişiye ulaştıkça geliri de aynı oranla artacaktır.

Uygunsuz Reklam Yerleşimi: Reklam yerleştirirken sayıyı içerik sayısına göre ayarlamalısınız. Ana sayfada toplam 5 içerik görünüyorsa daha fazla sayıda reklam eklemek kabul edilmez. Aynı şekilde eklediğiniz reklamları kandırmak amaçlı gizlemek, tıklanmasını teşvik etmek ve yayınlardan ayırt edilmesine neden olacak düzene sokmak kabul edilmez. İçeriklerinizin ön planda olmasına engel olan her reklam hatalı kabul edilir ve bazı sorunlar çıkarılabilir.

İçerik Politikaları: Google adsense yayıncılarından içerik politikasına uymalarını ister. +18 içerik paylaşan siteleri, şiddet barındıran içerikleri, alkollü içecek ve tütün ürünleri satışını,  reçeteli ilaçların satışı, silah ve mühimmat satışı vb. politikalara uyulmak zorundadır.

 Google Adsense İtiraz Yolları

  Kurallara uyduğunuzu ve kriterlere dikkat ettiğinizi düşünüyorsunuz ama sitenizde adsense reklamları görünmüyor ve banlı olduğunu tespit ettiğinizde itiraz etmek için Reklamlarımı Göremiyorum bağlantısına tıklayın ve formu doldurun. Gelen cevapta uygunsuz yerleri düzelterek ve uyarıları dikkate alarak yolunuza devam edebilirsiniz.

 Adsense Reklam Yerleşimi Hataları

hatalı-reklam-uygulaması

  Bu reklam modelinde yanlışlıkla tıklamaları teşvik etmek nedeniyle yaptırım uygulanır. Ziyaretçileri kandırmaya yönelik bu tür reklamlardan uzak durulmalıdır.

yerleşim-hatalı-reklam

  Sitenizde açılır menü altına reklam koyarak tıklanmasını beklemekte hatalıdır. Doğal olmayan yollardan ziyaretçilerin isteği dışında tıklama gerçekleşebileceğinden yaptırım uygulanır.

kabul-edilmeyen-adsense-reklamı

  Reklamlara tıklanması için ilgili yerin işaret edilmesi veya yazılı olarak tıklama istenmesi adsense politikalarına aykırıdır ve karşılığında yaptırım uygulanır.

politikalara-uymayan-reklam-modeli

  Reklamları içeriklerinizi taklit edecek şekilde ayarlamak ve yerleştirmek kabul edilmez. Reklamların ve içeriklerin ayırt edilir olması gerekir. Google adsense bir çok reklam modeli ile kazanç sağlamanızı istiyor zaten. Eşleşen içerik veya feed içi reklamlar ile bu şekilde yasal yollarla para kazanabilirsiniz.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. harika bir yazı...sahte trafik konusunda facebookta açılan (birden fazla hesaplar) dahil oldu.Özellikle ünlü isimler adına açılan hesaplar da yasal işlem sürecini facebook başlatmış durumda.Para kazanmak güzel ama yasal durumlara herkesin dikkat etmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haksız kazanç, sahte bilgiler, kandırmayı amaçlayan görüntüler gibi sosyal medyayı kötüye kullanan herkesin yasal işleme tabi tutulması iyi olur. Emek verenle emek sömüren arasında amansız bir mücadele söz konusu. Bakalım ne sonuçları olacak, teşekkürler yorum için.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.