Google'ın Fazla Bilinmeyen 10 Özelliği

işe-yarayacak-google-kısayolları

  Dünya'nın en büyük ve kazançlı arama motoru olan Google, şanına yakışır özellikleri ile sık sık güncelleniyor ve faydalı oluyor. Google pek fazla bilinmeyen özellikleri ile aslında pratik bilgilerle dolu. Bu özellikler öyle kolaylıklar sağlıyor ki para çevirmeden, oyunlara kadar bir çok yapmak çok kolay. İşte Google ile yapılacak eğlenceli ve faydalı uygulamalar:

1) Google arama çubuğuna "Atari Breakout" yazarak kendimi şanslı hissediyorum butonuna tıkladığınızda pong oyununu hemen oynayabilirsiniz. Şimdilerde önemini kaybetmiş gibi görünse de pong hala vakit geçirmek için eğlenceli oyunlardan. Bu kısayol sayesinde sıkıldığınızda hemen ulaşabilirsiniz.

atari-oyunu-nasıl-oynanır

2) Arama motoru ile kısa yollardan biri de para birimi çevirme işidir. Elinizdeki para birimini anında merak ettiğiniz döviz kuruna göre hesaplayabilirsiniz. Örn: "561 dolar kaç tl" diye arattığınızda sonucunu hemen altında göreceksiniz. Döviz kurunu ve para miktarını kendinize göre belirleyebilirsiniz.

döviz-kuru-çevirme
3) Arama çubuğuna " do a barrel roll" yazarak arattığınızda sonuçların 360 derece dönerek geldiğini göreceksiniz. Burada faydadan çok eğlence amaçlanmış. Bu tip hamlelerle kullanıcılarını şaşırtmayı ve güzel dakikalar geçirmesini istediği kesin.
do a barrel roll-özelliği

4) Bir başka eğlenceli özelliği de yer çekimidir. Arama çubuğuna "Google Gravity" yazarak arattığınızda tüm yazıların aşağıya düştüğünü göreceksiniz. İsterseniz mause yardımıyla düşen parçaları fırlatabiliyorsunuz.
gravity-yer-çekimi

5) Futbol maçlarını takip eden birisi olarak bilgi almak istediğiniz takımın adını yazarak tüm bilgilere kolaylıkla erişebilirsiniz. Örn: "Galatasaray" yazarak arama yaptığınızda puan durumunu, oynadığı maçları, sıralamadaki yerini, oynanacak maçlarını hemen görebilirsiniz. Başka bir bağlantıya tıklamadan tüm bilgilere erişmenizi sağlar.

Takımların-bilgisini-öğrenme
6) Google arama sonuçlarında bu kadar inatçı olmamıştı. Arama çubuğuna "Recursion" yazdığınızda "Bunu mu demek istediniz?" diyerek yine aynı sonucu veriyor. Yanlış yazarak arama yaptığımızda bizi düzelten Google bu kelimede çaresiz kalmış.

recursion-aynı-sonuçlar

7) Hava durumunu hızlı bir şekilde öğrenmek istiyorsanız sadece "Hava" yazarak aratmanız yeterli. Bu şekilde arama yaptığınızda konumunuza göre hava durumu bilgisi alırsınız. Öğrenmek istediğiniz başka bir şehir varsa "Hava İstanbul" gibi bir arama yaparak sonucu öğrenebilirsiniz.

hava-durumu-kısayolu

8) Google aramaları ile merak ettiğiniz bir ülkenin saatini öğrenebilirsiniz. Saat farkını merak ettiğiniz bir ülkenin veya şehrinin saatini öğrenmek için örn: "Tokyo saat kaç" yazabilirsiniz. Böylece tatil planlarınız için saat farkını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

hızlı-şekilde-saat-farkı-tespiti

9) Google görsellerde arama çubuğunda yer alan fotoğraf makinesi şekline tıklayarak bilgisayarınızdan fotoğraf yükleyebilir ve benzer sonuçları inceleyebilirsiniz. Bu işlemin bir diğer avantajı da görselinizin başka yerlerde kullanıldığını tespit edebilmektir.

bilgisayardan-fotoğraf-yükleme

10) Son özellik olarak beğendiğiniz sanatçının şarkı listesini ve kolayca dinleme yöntemini göstermek istiyorum. Google arama çubuğuna "Songs by Tarkan" gibi istediğiniz sanatçıyı yazarak arama yaptığınızda hemen altta şarkıları görürsünüz. İstediğiniz şarkının üstüne tıkladığınızda dinlemeye hazır video gelecektir.

anında-istediğiniz-sanatçının-şarkılarını-dinleyin

Bunlar dışında:
* Arama kısmına Pacman yazarak oyunu hemen oynayabilirsin.
* Arama çubuğuna 56+95 gibi işlem yazarak hesap makinesini açabilirsiniz.
* İki şehir arasındaki km farkını ve geçireceğiniz süreyi hemen öğrenebilirsiniz. Örn: İstanbul İzmir arası yazarak aratın.
* "listeyazilar.com sağlık" şeklinde site içi arama yaptırabilirsiniz. Sağlık arama yapmak istediğiniz etiket olduğu için değiştirebilirsiniz.
* "Sağlık~Beslenme" veya "Gezi~Seyahat" gibi benzer kelimelerde arama yaparak daha fazla istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
* "intitle:blog ipuçları" şeklinde arama yaptığınızda bu başlıktaki yazıları, "inurl:blog ipuçları" şeklinde arama yaptığınızda bu konudaki url adreslerini sıralarsınız.
* "related:hepsiburada.com" gibi bir arama yaptığınızda benzer siteleri keşfedebilirsiniz. 


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

3 yorum:

  1. Ilginç ve güzel bilgiler var. Çoğunu ilk defa duydum. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, en iyi bilgileri paylaşmaya çalışıyorum.

      Sil
  2. Bazılarını biliyordum. Teşekkürler...

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.