Fotoğrafları Kolaj Yapmak İçin 3 Site

Fotoğraf-kolaj-yapma-siteleri

  Elinizde bir çok sevdiğiniz fotoğraf var ve bunları en iyi şekilde saklamak ve paylaşmak istiyorsunuz. O zaman yapılacak ilk şey fotoğrafları kolaj yaparak bir arada değerlendirmektir. Böylece hazırladığınız albüm daha renkli ve yaşadıklarınız bir karede yer alacaktır. Şimdi gelişen özelliklerle fotoğraflarınıza emojiler veya yazılar ekleyerek hareket katabilirsiniz.

  Kolaj yapmanın en güzel tarafı da yaşadıklarınızı film şeridi gibi ardı sıra eklemenizdir. Akıllı telefonlarımız sayesinde fazlasıyla fotoğraf çekilmek mümkün ama bu fotoğrafları depolamak sorun olabiliyor. Kolaj yaparak hem yer kazanırsınız hem de anılarınızı aynı alanda görüntülersiniz. Bu yazı ile sıralayacağım siteler sayesinde fotoğraflarınızı kolajlamak çok kolay olacak.

1) Canva: Canva sitesi tasarım oluşturmak için en iyi sitelerden biridir. Boyutları önceden ayarlanmış görsellerle lazım olan tüm fotoğraf bilgisine ulaşabilirsiniz. Bende blog yazılarımda genelde canva aracılığı ile oluşturduğum görselleri kullanıyorum. Kolaj yapma konusunda da başarılı olan canva bünyesinde bulundurduğu fotoğraf düzeni ve hazır temalarla iyi bir alternatif. Canva sitesine giriş yaptıktan sonra isterseniz hazır boyutlu olanları seçebilir ya da "Özel Boyutlar Kullan" sekmesinden kendi isteğinize göre yükseklik ve genişlik yapabilirsiniz. Açılan sayfada Bileşenler sekmesine tıklayın açılan bölümde Izgaraları seçin.

 Artık 100' yakın hazır temadan istediğinizi seçerek fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz. Fotoğraf yüklemek için menü içinde "Yüklemeler" sekmesine tıklayın. Kendi görsellerinizi yükleyin butonuna tıkladığınızda bilgisayarınızdan istediğiniz fotoğrafları ekleyebilirsiniz. Kolaj yapmak için seçtiğiniz temaya fotoğraflarınızı sürüklemeniz yeterli.

canva-ile-hazırlanmış-kolaj
Canva ile Hazırlanmış Örnek Kolaj Görüntüsü
2) Fotor: Fotoğraf editör olarak bilindik iyi sitelerden. Daha önce kullandığım ve Canva ile aynı mantıkla çalışan bir site. Yazılarınıza görsel hazırlamak için siteye ilk giriş yaptığınızda Design butonuna tıklayın. Bu yazıda anlatmak istediğim kolaj özelliğinden faydalanmak için ilk giriş yaptığınızda Collage butonuna tıklayın. Classic, Artistic, Funky ve Photo Stitching olmak üzere 4 farklı seçenek göreceksiniz. Örnek olması için classic collage seçerek devam ediyorum. Açılan sayfada istediğiniz kolaj temasını seçin. Daha sonra isterseniz sticker butonu ile fotoğraflarınıza renk katabilirsiniz.

 "Cloud" butonuna tıklayarak bilgisayarınızdan fotoğraf yükleyebilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için ücretsiz olarak üye olmanız yeterli. Fotoğraflarınızı istediğiniz gibi kolaj yaptıktan sonra alt tarafta isim vererek bilgisayarınıza kaydetmek için üst köşeden "save" butonuna tıklayın.

fotor-ile-hazırlanmış-kolaj-örneği
Fotor ile Hazırlanmış Örnek Kolaj Görüntüsü
3) BeFunky: Fotoğraflarınızı kolaj yapmak için diğer seçenek BeFunky sitesidir. Siteye giriş yaptığınızda kolaj yapıcı, foto editörü ve tasarımcı olmak üzere 3 farklı giriş göreceksiniz. Kolaj yapıcıya tıklayarak "Düzenler" sekmesinden istediğiniz formatta temayı seçin. Ardından resim yöneticisi veya grafiklerden kendi fotoğraflarınızı yükleyin. Fotoğrafları kolaj temasına eklemek için fotoğrafa çift tıklayın veya sürükleyip bırakın. İsterseniz fotoğraflarınıza uygun olabilecek grafikler ekleyerek daha havalı görünmesini sağlayabilirsiniz.

 Kolaj yapma işiniz bittiyse Facebook, Twitter, Pinterest veya Tumblr ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınıza kaydederek albümünüze ekleyebilirsiniz.

befunky-ile-oluşturulmuş-kolaj-fotoğrafı
BeFunky ile Hazırlanmış Örnek Kolaj Görüntüsü



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.