Dünyanın En Pahalı Kahveleri

kahve-çeşitleri-ve-fiyatları

  Bugün gezmeye çıktığımızda ilk aklımıza gelen yerler genelde AVM'ler olur. Bu alanlarda da tüm masaların dolduğu cafeleri görürsünüz. Soğuk ve sıcak kahve çeşitleri ile hemen herkes kahve içmeyi adet edindi. Bu kadar severek içtiğimiz kahvenin de tabi ki farklı kaliteleri ve fiyatları vardır. Dünya ile beraber ülkemizde de son yılların sevilen içeceği kahve aradığımız tatlar arasında. Bir çok marka kahve ile adını duyurdu ve sektör oluştu. Birbirinden farklı tatlarda kahveler üretilerek farklı fiyatlarsa satılmaya başlandı. Kırk yıl hatırı olan kahvenin ne kadar pahalı olabileceğini düşünürdünüz? İşte dünyanın en pahalı kahve çeşitleri;

1) Fazenda Santa Ines: Kilosu 110 dolar olan bu kahve çilek ve karamel karışımı bir tada sahiptir. Bir diğer özelliği de 100 yıldır aynı aile işlemektedir. Bir yerlerde karşılaşırsanız hoş bir duyguyla mekandan ayrılacağınız kesin.

2) Yauco Selecto: Kilosu 55 dolar olan bu kahve Portoriko meşeilidir. Zamanla ünü ülke sınırlarını aşmış ve dünyada kabul görmüştür. Yakaladığı şöhreti ne kadar hak ettiğini kendiniz keşfetmelisiniz.

3) El Injerto: Kilo fiyatı 120 dolar olan bu kahvenin özelliği çekirdeklerinin yıkandıktan sonra 2 defa öğütülmesidir. Kahveniz de lezzet arıyorsanız tercihiniz olabilir.

4) St. Helena Coffee Company's Adası: Kilo fiyatı 190 dolar olan bu kahve Afrika sahiline 1200 mil uzaklıktaki Helena adasında yetişir. Napolyon'un kahve çekirdeğini övmesi ile ünü artmış ve bugünkü bilinirliğine destek olmuştur.

panama-kahvesi

5) Hacienda La Esmeralda: Dünyanın her yerinden insanın beğenisini kazanmış bu kahvenin kilo fiyatı 350 dolardır. Panama da guava bitkilerinin gölgesinde yetişir.

6) Luwak Coffee: Dünyanın en pahalı ve zahmetli kahvesi olarak bilinir. Üretim şekli diğer kahvelerden daha farklıdır. Misk kedisi kahve meyvelerini yedikten sonra çekirdeklerini midesinde fermente eder ve daha sonra dışkı olarak bırakır. Servis edilmesi için uzun süre işlenmesi gerekir. Üretim şekli farklı olduğundan yılda sadece 380 kg üretilebilmektedir. Doğada az bulunması ve sınırlı bir üretimi olması nedeniyle kilo fiyatı 580 dolardır.

7) Black Ivory: Dünyanın en pahalı kahvesi kilosu 1.100 dolar olan ve fil dışkısından üretilen black ivory'dir. Tayland da fillerin yardımıyla üretilen bu kahveden piyasada sadece 50 kilo var.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. 6 numaralı kahveyi içmek yürek gerektirir😝

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok özenli bir kahve ama içmek istemem doğrusu. Türk kahvesi yeterli bana.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.