Sadece Su İçerek Faydasını Göreceğiniz 10 Şey

Su-içmenin-vücudumuza-faydaları

  Her insan kendi vücut sağlığından sorumludur ve iyi bakmakla yükümlüdür. Vücut sağlığınızı yeterli seviyede korumak içinde bol miktarda su içmek çok önemlidir. Vücudumuz için hayati derecede önemli olan suyun %20'lerde eksilmesi ciddi sorunlar çıkarabiliyor. İç organların ve psikolojimizin iyi durumda olması için ve kilo kaybetmek isteyenlerin bile diyette bol su kullanmak zorunda olması önemini açıklar. Günde 2 litre su içilmediği zaman yeterli seviyede su tükettiğimizi söylemek mümkün olmaz. Eğer yeterli seviyede su tüketseydik hangi faydalarını görecektik onları sıralıyorum.

✪ Su İçmenin Fazla Bilinmeyen 10 Faydası

1) Ağız Kokusunu Önler: Ağzımız üretilen tükürük ile gerekli sıvıyı barındırdığından yetersiz su içilmesi durumunda tükürük üretimi azalır ve ağız kokusuna sebep olur. Özellikle çiğneme ve yutkunma sırasında yetersiz tükürük sonuçlarını yaşarsınız. Bol su tüketerek ağız sağlığına fayda sağlayarak ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.

2) Saçlara Sağlık Verir: Saçlarınızda kırılma, kepeklenme ve yıpranma görüyorsanız suyu eksik tükettiğinizi anlayabiliriz. Tek başına su iyi saçlara kavuşmak için yeterli olmasa da yeterli seviyede tüketilmesi nemlendirme ve parlaklık için fayda sağlar.

3) Sağlıklı Gebelik Dönemi Yaşatır: Gebelik döneminde daha fazla suya ihtiyacınız olacaktır. Bebek gelişim sürecini anne karnındaki sıvı içinde tamamlar. Büyüdükçe daha çok yer kaplamaya ve tüketmeye devam eder. Artan kan hacmi nedeniyle su ihtiyacı daha fazla hissedilir ve giderilmesi gerekir.

4) Kas Kitlesi Yoğun Olanlar İçmelidir: Hayatına spor yapmayı yerleştirmiş birisi düzenli yemek, düzenli uyku ve bol su tüketiminin önemini bilir. Kas yapmak amacıyla ağır spor yapanların antrenman öncesinde ve sonrasında su tüketmeye alışmaları şarttır. Kas kütlesi büyüdükçe su ihtiyacı da artacaktır.

Beyinsel-sorunları-su-ile-giderin

5) Beyin Sağlığı İçin Gereklidir: Tüm vücudumuzun hareket noktası ve ana kaynağı olarak beynimizi susuz bırakmamalıyız. Unutkanlık, dikkat dağınıklığı ve hareket yeteneğini kaybetme gibi sorunlara karşı bol su tüketerek beyinin ihtiyacını karşılamak zorundayız.

6) Kabızlığa Engel Olur: Suyun yetersiz tüketimi sindirim sisteminin yavaşlamasına ve kabızlığa neden olur. Su ile desteklenmediğinde alınan gıdalar yeterli etki göstermez.

7) Stresle Savaşmayı Sağlar: Beyin dokumuz büyük çoğunlukla sudan oluştuğundan su kaybı yaşadığımızda stres hissederiz. Susuzluk yaşadığımızda ilk etkilenen yerlerden beyin su içme isteği uyarısında bulunur. Suya ulaşamadığımız durumlarda daha gergin hissederiz.

8) Böbrek Taşı Oluşumunu Engeller: Süzgeç görevini üstlenen bu organımız yabancı maddeleri ayıklarken yeterli sıvı alamadığında zorlanır. Su yetersizliği böbrek hastalıklarının ve taş oluşumunun dolaylı olarak gerçekleşmesine neden olur.

9) Kalbi Destekler: Vücudumuzdaki kan hücrelerimize gerekli maddeleri su aracılığı ile taşır. Yetersiz su içerek kalbin bu görevi üstlenmesindeki rolünü artırarak zorlanmasına neden oluruz.

10) Reflü Tedavisinde Gereklidir: Gün içinde yaşam kalitemizi düşüren reflü hastalığı tedavi edilmediği takdirde daha büyük sorunlara neden olabilir. Yeterli miktarda su içmek reflünün ilerlemesini yavaşlatır hatta tamamen iyileşmeye yardımcı olur.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Su gerçekten de çok yararlı bir nimet, bol bol tüketmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen neredeyse her sağlık yazısında su içmek geçiyor.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.