Saç Dökülmesine İyi Gelen 10 Yiyecek

saça-iyi-gelen-doğal-besinler

  Hemen herkesin saç dökülmesi ile ilgili sorunları olmuştur. Bazen hastalık nedeniyle bazen de kalıtsal olarak engellenemeyen dökülmeleridir. Sağlıklı ve dengeli beslenme ile saçlarınızı daha güçlü hale getirebilir, dökülmeleri azaltabilirsiniz. Kalıtsal olan saç dökülmeleri için fazla çözüm olmasa da vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklanan dökülmelere dur denilebilir.

  Erkek veya kadın fark etmez en büyük sorun saç dökülmesidir. Yaşadığımız bu fiziksel kayıp öz güven eksikliğine ve mutsuzluğa yol açabilir. Günümüzde dış görünüşüne özen gösterenlerin sayısı çoğaldı ve saç dökülmesini büyük bir sorun olarak görüyorlar. Sonradan yapılan saç ekimi de eskisi gibi olmuyor. Bu nedenle saçlarımız dökülmeden önce önlemler almak en iyi formüldür. Eğer günde 100 telden fazla dökülme yaşıyorsanız doktora başvurmanızda fayda var.

✪ Saç Dökülmesine İyi Gelen Yiyecekler

1) Kırmızı Et: Bilindiği gibi protein kaynağıdır ve saçın daha güçlü uzamasını sağlar. Doğal yoldan saçın canlı kalması ve dökülmemesi için kırmızı et tüketmek gerekir. Hamilelik döneminde yaşanan saç dökülmeleri gibi demir eksikliği yaşanıyorsa et tüketerek beslenme yönünden destekleyebilirsiniz.

2) Havuç: Saçlarımız için bir diğer besin kaynağı A vitamini yönünden cömert olan havuçtur. Hem yemeklerde hem de çiğ şekilde tüketerek saçlarınızın daha güçlü ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

3) Yumurta: Her doktorun tavsiyesi ve vazgeçilmez bir tat olan yumurta protein bakımından zengindir. Demir, çinko ve fosfor içerdiğinden saçlarınız için faydalı olacaktır. Saç maskelerini için hazırlanan karışımlarda yumurta kullanıldığını okumuşsunuzdur.

4) Zeytinyağı: Saç derisi için faydalı E vitamini ihtiyacını karşılar. Saç dökülmesini engeller ve nemli olmasına yardımcı olur. Doğal zeytinyağı ile sağlığınıza ve saçlarınıza iyi bakarsınız. Ceviz, semizotu gibi Omega-3 kaynakları saçın beslenmesine yardımcı, dökülmelere karşı etkilidir.

hindistan-cevizi

5) Hindistan Cevizi: İçinde bulunan suyu ve yağı içinde E , K vitaminleri, mineraller saçın aradığı besin değerleridir. İster tüketerek isterseniz de saç ürünü olarak kullanabilirsiniz. Saç derisine masaj yapılarak uygulandığı zaman oluşan saç hasarlarınızı en az seviyeye indirir.

6) Ispanak: Özellikle güzellik uzmanları tarafından tercih edilen ıspanak saç ve cilt sağlığına büyük oranda yardımcı oluyor. Beta Kraoten içerdiğinden aynı zamanda da yaşlanma karşıtı bir sebzedir. C vitamini yönünden zengin yiyeceklerle beraber tüketildiğinde saçlarınızda olumlu etkilerini görebilirsiniz.

7) Sarımsak: Doğal yoldan ilaç kadar etkili olan sarımsak saç sağlığı için tüm bileşenleri içerir. Saç dökülmesine karşı iyi geldiği gibi gürleşmesine de yardımcı olur. Doğal antibiyotik olarak saç derisindeki zararlı maddeleri de temizler.

8) Kabak Çekirdeği: Çekirdek olarak fazla tercih edilmese de faydaları bilindiğinde elinizden düşürmeyeceğiniz kuru yemiştir. Saç köklerinin ihtiyacı olan omega 3 yağ asitleri, A ve K vitaminleri barındırır. C vitamini yönünden zengin bu kuru yemiş saçtaki yağ dengesini korur ve saçların hızlı uzamasını sağlar.

9) Kırmızı Biber: Cilt ve saç sağlığı için C vitamini içeren portakaldan daha fazla güçlendirici etkiye sahiptir. Yüksek oranda antioksidan içerir ve saçın daha hızlı uzamasını sağlar. Yemeklerinizde kırmızı biber tüketmeyi ihmal etmeyin.

10) Yulaflı Besinler: Yulaf bitkisi genellikle hayvan yemi olarak kullanılsa da son yıllarda içerdiği vitaminler ve mineraller keşfedildikten sonra günlük besinlerimiz arasındaki yerini almıştır. İçerdiği magnezyum ve potasyum mineralleri ile Biotin maddesi saç problemlerinizde en güçlü silahınız olacaktır. Saç sağlığınızı korumak için her gün bir tabak yulaf tüketebilirsiniz.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.