Popüler Sitelerin Eski Hallerini Gördünüz mü?

en-iyi-sitelerin-eski-görüntüleri

  Yayına ilk başladığı zamanlarda acaba bu kadar büyük başarılar hedefleniyor muydu? Bugün milyonlarca insanın ziyaret ettiği ve üyesi olduğu popüler siteler ilk çıktıklarında nasıldı? Zaman işlerken en çok bu tür sitelerin işine yaradı sanırım. İnanılmaz değişimler ve önlenemez büyük yükselişler var. Gelişen teknoloji ile beraber ihtiyaçların da değişmesiyle birlikte bu çapta ilerlemeler normal görünüyor.

  Her akıllı telefonda kurulu olarak gelen Facebook, Twitter, Google gibi hizmetler vizyon ve misyonlarında her geçen gün yenilikler yapmayı ihmal etmiyorlar. Kurdukları yeni servisler ile tamamen kullanıcı odaklı ilerlemeler kaydederek başarılarını katlayarak sürdürdüler. Telefon uygulamaları ile o kadar yakından ilgiliyiz ki internet bağlantısı olmadığında hayat duruyor adeta.

  Bu sitelerin ortak noktası neredeyse hepsinin kendi alanında ilk olmalarıdır. Youtube açıldığı zaman kitle hedeflemezken şimdilerde youtuber gibi meslek kolu bile üretti. 90 'lı yıllarda bizler teknolojinin kelime anlamını bilmezken elin yabancıları bu işlere girişmiş. Şimdilerde bu gelişmişlikle bu sitelerle yarışacak altyapılar kurulabilir veya rakipler türeyebilir ancak hiçbiri bu siteleri unutturamaz.

  Google dünyanın en büyük arama motoru ve saygın işletmesidir. Kazancı ve çalışma ortamı ile her zaman ilgi odağı olmuştur. Son yıllarda sık sık geliştirmeler yaparak bugünkü halini aldı. Yapay zeka konusunda ilerlemeler kaydetti. Sıralama yaparken 200'den fazla kriter getirdi. Bünyesine bir çok başarılı servisi ekleyerek tüm işlemler için kendisini ön plana çıkardı. Bugünleri önceden planlıyormuş gibi en doğru hamleleri yaparak dünyanın 1. si oldu.

  Facebook sitesinin hikayesini bilmeyen kalmamıştır. Hatta internet sitesine film bile yapıldı. Üniversiteler arası iletişimi hedefleyen Facebook uygulanan geliştirmelerle sosyal ağ adını kazandırdı. Dünyayı bir tık mesafesine getirdi. Eski arkadaşları bulmak isterken şimdilerde büyük şirketlerden mahalledeki esnafa kadar  facebook sayfaları prestij kazanır olundu. En büyük reklam alanı haline gelerek duyguların ifade edildiği bir platform oldu. Hayal bile edemeyeceğiniz adımlar atılarak onsuz yaşanmayacağını düşündürmeyi başardı. Bugün dünyada en çok abonesi olan sosyal ağ olarak zirvede yer alıyor.

İşte birbirinden farklı hikayeleri olan ve farklı amaçlarla hayatımıza soktuğumuz bu sitelerin son halleri;

GOOGLE 1996 YILI GÖRÜNTÜSÜ

FACEBOOK 2004 YILI GÖRÜNTÜSÜ


YOUTUBE 2005 YILI GÖRÜNTÜSÜ


WİKİPEDİA 2001 YILI GÖRÜNTÜSÜ


AMAZON 1995 YILI GÖRÜNTÜSÜ


HEPSİBURADA 1998 YILI GÖRÜNTÜSÜ


SAHİBİNDEN 2000 YILI GÖRÜNTÜSÜ


MYNET 2000 YILI GÖRÜNTÜSÜ


TWİTTER 2006 YILI GÖRÜNTÜSÜ


APPLE 1996 YILI GÖRÜNTÜSÜ

TURKCELL 2000 YILI GÖRÜNTÜSÜ



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

3 yorum:

  1. Vizyoner olmanin faydalari. Denemeden kimse ne kadar ilerleyecegini bilemez 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen değişim ve gelişim kaçınılmaz bir sonuç oluyor ama ne kadar istediğine bağlı biraz

      Sil
  2. Faydalı bir içerik olmuş, elinize sağlık.
    vaprenda.com

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.