Araçlarda Yakıt Tasarrufu Sağlamak İçin 8 Yol

yakıt-tasarrufu-için-yöntemler

  Son yıllarda ardı sıra gelen yakıt zamları herkesi düşündürmeye başladı. Araçlarımız hayatımızı kolaylaştıran ve bize özel alan imkanı sağlayan önemli yol arkadaşlarımız. Yakıttan tasarruf yapmak ise artık mecburiyet. Genelde yanlış kullanımdan kaynaklanan yakıt tüketimi artışları söz konusudur. Doğru ve dikkatli kullanmak hem aracınızı daha az hırpalar hem de cebinizde daha çok para kalır. Hayatımızı kolaylaştıran her teknoloji bize ekstra külfet getirdiğinden tasarruf kelimesini daha çok duyar olduk. Bu yazıda aracınız için nasıl tasarruf edeceğinizi yazdım. İşte faydalı olacağını düşündüğüm tasarruf yöntemleri;

1) Aracınızla yol almaya başladığınızda vites geçişlerine dikkat edin. Devrini yakalamadan veya devrin üstünde araç kullanmak daha çok yakmaya neden olur.

2) Klimayı devamlı açık tutmak daha fazla yakıt tüketimine neden olur. Özellikle yaz aylarında soğutmak amacıyla açtığınız klima hem sizi hasta edebilir hem de cebinizi yakmaya devam eder. Bu nedenle kısa aralıklarla klimayı kullanmak kesin tasarruf sağlar.

3) Trafikte fren yapmak her zaman gerekir. Gerekli takip mesafesini korumadan ani frenler yapmak aracın yorulmasına ve daha çok yakıt harcamasına neden olur. Hızlandıktan sonra durmanız gerektiğinde vites düşürerek kontrollü yavaşlamak daha faydalı olur.

4) Aracınızla seyahat ederken uzun süre camları açık tutmayın. İçeri dolan hava aracın hızını keserek daha çok yakmasına neden olur.

5) Aracınızın bakımını zamanında yaptırarak tasarruf sağlayabilirsiniz. Yenilenmeyen parçalar işlevini kaybederek performansı olumsuz etkiler.

6) Aracınızda lastik basınç uyarı sistemi yoksa sık sık kontrol etmekte fayda var. Yaz ve kış ayarlarına göre lastik basıncını ayarlamak size tasarruf sağlar.

7) Aracınızla yolda ilerlerken veya yokuş inerken vitesin boşa alınması daha çok yakmasına neden olur. Vitesi boşa atsanız bile motorunuz için gerekli yakıt pompalanmaya devam edecektir. Vitesi boşa almak yerine araç vitesteyken gazdan ayağınızı çekmek tasarruf sağlar.

8) Aracınıza yakıt alırken her defasında farklı yerleri tercih etmeyin. Özellikle aracınızı satın alırken bildirilen ve tavsiye edilen yerden yakıt almanız daha uygun olur. Eğer daha eski model arabanız varsa kendinize bir istasyon seçerek düzenli olarak aynı yerden almaya özen gösterin.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

1 yorum:

  1. genelde dikkat ettiğim şeylerin doğru olduğunu bilmek içimi rahatlattı

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.