Türkiye'deki En İyi 11 Kayak Merkezi

Türkiyede-gidilecek-kayak-merkezi

  Türkiye iklimi sayesinde dört mevsim farklı tatlar almamızı sağlıyor. Hem yaz tatili hem de kış tatili için önemli bir merkez olan Türkiye bu konuda misafirlerine güzel olanaklar sağlıyor. Yaz ayı bitti ve önümüz kış. Yaz tatilini pek sevmeyenler veya tatilini kışın yapmak için değerlendirenlere özel bilgi amaçlı bir yazı hazırladık. Kayak turizmi oldukça popüler ve seçenekler oldukça fazla. Kar haberlerinin gelmeye başlaması tatil için heyecanlandırmaya başladı bile. Kış tatilinde kayak merkezlerine akın edenlerin favorileri arasına girebilecek güzel bir liste olmasını istedik.

Bursa/ Uludağ

uludağ-kayak-tarihleri

  Uludağ 2543 m ile Batı Anadolu'nun en yüksek dağı olarak bilinir. Uzun yıllardır hizmet veriyor olması nedeniyle ilk akla gelen kayak merkezidir. Snowboard, buz pateni, kar motosikleti gibi seçeneklerinde olduğunu bildiğimiz Uludağ için en uygun zaman dilimi 20 Aralık ile 20 Mart tarihleri arasındadır. Bünyesindeki 13 ana pist ve 15 mekanik pist ile toplam 24 adet pist yeni başlayanlar ve profesyoneller için hizmet veriyor.

  Uludağ da ayrıcalıklı olarak Helikopterli kayak ve tur kayağı yapabilirsiniz. Canlı ve hareketli gece hayatı ile başınızı döndürebilir. Ünlü isimlerin DJ performansları ve canlı müzik keyif dolu anlar yaşamanızı sağlıyor.

✪ Erzurum/ Palandöken


palandöken-olimpik-kayak-merkezi

  Kayak sezonu açıldığında tercih edilen noktalardan biri de Palandöken kayak merkezidir. 2.200-3176 m arası yüksekliğe sahip olan bu dağ daha uzun dönem tatil fırsatı sunuyor. Aralık-Mayıs dönemi içinde kar tatilinizi yapmanız mümkün. Palandöken kayak merkezi şehir merkezine otobüs yolculuğu ile sadece 10 dakikadır. Toplam 22 pistten 2 tanesi FIS tarafından olimpik pist olarak kabul edilmiştir. Bölge iklim koşullarından dolayı "toz kar" özelliğini uzun süre korur ve kaliteli zaman geçirmenizi sağlar.

✪ Kayseri/ Erciyes


erciyes-turistik-kayak-merkezi

  Sönmüş bir volkan olan Erciyes dağı her mevsim kalıcı bir kar örtüsüne bürünüyor. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede kayak için uygun zaman dilimi 20 Kasım- 20 Nisan tarihleri arasındadır. 3916 metre yüksekliği ile Türkiye'nin beşinci büyük dağı popüler bir yerdir. Zorluk derecelerine göre sınıflandırılmış 32 adet pist kayak severleri heyecanlandırıyor. Kayseri şehir merkezine 25 km uzaklıktaki bu merkez dünyanın dört bir tarafından yabancı turistleri ağırlıyor.

✪ Kars/ Sarıkamış


sarıkamış-kristal-kar-kayak-merkezi

  Şehir merkezine 55 km mesafede olan Sarıkamış kayak merkezi 2634 metrede konumlanmıştır. Dünyada sadece Alp Dağlarına mahsus olan "kristal kar" özelliğiyle bilinir. Nem oranının düşük olması yağan karın buzlanmayıp kristalize kalmasını sağlıyor. Sarıçam ormanları içinde 12 km uzunluğunda 5 etaplı piste sahiptir. Kayak sezonu Aralık- Mart ayları arasındadır. Kış sezonunda 1,5 metre kar kalınlığı ile mutlaka görülmesi gereken bir merkez.

✪ Bolu/ Kartalkaya


kartalkaya-kış-turizmi

  Şehir merkezine 30 km uzaklıkta Köroğlu Dağlarında kurulmuştur. Kar derinliği 2,5 metreye ulaşan merkezde 20 Aralık-20 Mart tarihleri arasında hizmet veriliyor. Toplu taşıma veya kendi arabanızla merkezden 45 dakikaya ulaşabilirsiniz. Farklı zorluk seviyelerine uygun 21 pist bulunmaktadır. Bölgede bulunan yoğun çam ağaçları sayesinde kuzey rüzgarlarından etkilenmediğinden kar tanesi uzun süreler kuru kalabiliyor.

✪ Kastamonu/ Ilgaz


ılgaz-kayak-tesisi

  Kastamonu ve Çankırı il sınırları ile Ilgaz milli parkı içindedir. Kayak merkezinin zirvesi 2.850 metre olup, Aralık ayından Nisan ayına kadar sürer. Kayak merkezinde 1 adet çift oturaklı telesiyej tesisi, bir adet teleski tesisi bulunmaktadır. 3 adet pist ile kış turizminin önemli yerlerinden biridir.

✪ Gümüşhane/ Zigana


zigana-kayak-hizmeti

  1.900-2.500 metre arası yükseklikteki merkezde sezon Aralık ayından Nisan ayına kadar devam eder. Bir adet teleski, bir adet baby-lift tesisi vardır. Bölge kışın kar kayağı ile yazın da çim kayağı ile popülerdir. Yamaç paraşütü, safari veya kuş gözlemciliği gibi aktivitelerde yapılmaktadır. Gümüşhane'ye 40 Trabzon'a 60 km uzaklıktaki bu merkeze otobüsler ile ulaşmak mümkün.

✪ Isparta/ Davraz


davraz-kış-tatili-tercihi

  2635 m zirvedeki bu merkez Isparta ve Antalya'ya yakınlığı ile gelişmeye müsait bir konumdadır. Kayak yaparken Eğirdir gölüne eşlik etmek harika olabilir. Yeni başlayanlar ve profesyoneller için ayrı rotalardan oluşan toplam uzunluğu 23 km'yi bulan 12 adet pist bulunmaktadır. Kış tatilinizde iyi vakit geçirmek için tercih edilebilir.

✪ Antalya/ Saklıkent 


saklıkent-kayak-kompleksi

  Torosların Beydağları kısmında yer alan Saklıkent kayak merkezi 500 dağ evi ve kayak tesislerinden oluşan kompleks bir yerleşimdir. Şubat sonu ve Mart aylarında "Gündüz kayak, öğleden sonra deniz" sloganı ile dikkat çekiyor. Ülkemizdeki kayak merkezli içinde sıcaklığın en yüksek olduğu yerdir. 2.550 metre yükseklikte farklı zorluk seviyelerinde 5 adet pist bulunmaktadır.

✪ Ardahan/ Yalnızçam


yalnızçam-kaliteli-kayak-hizmeti

  Ardahan şehir merkezine sadece 15 km mesafede yer alan bu merkez 2.715 metre yüksekliğe sahiptir. Doğu Anadolu, Karadeniz ve Kafkasların kesişiminde yer alarak harika bir konumda  hizmet veriyor. Kristal Kar özelliği geçtiğimiz seneye kadar sadece Sarıkamış merkezindeydi ama artık bu özellik Yalnızçam kayak merkezinde de mevcut. En uzunu 4 km olan toplam 4 adet pist bulunmaktadır.

✪ İzmir/ Bozdağ


bozdağ-ege-bölgesi-kayak-merkezi

  İzmir'in Bozdağı'nda kurulmuş merkez şehre 110 km uzaklıktadır. Kış boyunca kar yağışı alan merkezde kar kalınlığı 80-120 cm arasında değişkenlik gösterir. 3 adet mekanik tesisi ile Alp disiplinine uygun alana sahiptir. Tesiste tüm imkanlara sahip bir otel bulunmaktadır. İzmir Ödemiş ilçesi ve Bozdağı köyü yakınlarında kurulmuş bir tesistir.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

10 yorum:

  1. Mükemmel bir tanıtım olmuş.Bir çoğuna gittim."KAYAK MERKEZLERİ" sayıca az.Biraz daha arttırılır ise daha iyi olur ülkemiz turizmi için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada listeye girmeyen kayak merkezleri de vardır. Soğuk havalarda tatil yapmayı pek sevmiyorum ama kayak merkezlerini de merak etmiyor değilim. Ülkemizde bu tür yerlerin sayısını değil de kalitesini artırırlarsa daha iyi bir imajımız olur. Yorum için teşekkürler

      Sil
  2. Blogunuzu çok beğendim. Başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  3. Bu kadar cok oldugunu bilmiyordum güzel bir yazi olmus 😊

    YanıtlaSil
  4. ÜlkemizDE ne kadar güzel yerler var.

    YanıtlaSil
  5. Bursa'da yaşadığım için Uludağ'a gidiyoruz. Kayak yapmak ve telesiyej ile zirveye çıkmak çok güzel. Zirvede ortada odun ateşi yanan bir mekan var. Çıkarken donuyorsunuz ama oraya geldiğinizde içiniz ısınıyor. Diğer kayak merkezlerine de gitmeyi çok isterim. Güzel yurdumuzun her yeri bir cennet. Kayak merkezlerinin toplu listesini bir arada bulmak güzel. Emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.