Cilt İçin Kış Bakımı Nasıl Olmalıdır?

kışın-cildi-korumak-için-önlemler

  Yaz aylarında cilt ile ilgilenirken kış aylarında kaderine terk etmek doğru değildir. Kış aylarında su kaybı artacağından içeri ve dışarı sıcaklık farklılığı, uzun banyo süreleri, yanlış giysi tercihleri gibi etmenler de eklendiğinde can sıkıcı sorunlar yaşanabiliyor. Kış bakımı için bazı püf noktalarını uygulayarak cildinizi korumanız aslında mümkün. Basit bir kaç yöntemle cildinizi kış aylarına teslim etmekten kurtulun.

Kış Aylarında Cildi Korumak İçin Önlemler

  • Genelde herkesin yaptığı yanlışlardan birisi soğuk hava şartlarında yüz sıcak suyla yıkanır. Doğrusu ılık suyla yıkayarak kan dolaşımını harekete geçirmek için soğuk su ile durulamaktır.
  • Her gün sadece nemlendirici kullanmak yeterli diye düşünülür ve bu da yanlıştır. Nemlendiriciler cildin su ihtiyacını az da olsa karşılasa da asla suyun yerine geçmez. Bu nedenle duştan hemen sonra nemlendirici kullanmak cildin emdiği suyu hapsetmesine yardımcı olur. 
  • Soğuk havalarda cilt kuruduğundan dışarı çıkmadan önce besleyici özellikleri olan yağlar sürülür ancak yanlıştır. Cildin kurumaması için nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bilmeden kullandığınız yağlar daha fazla yağlanma ve sivilce sorunlarını ortaya çıkarabilir. 
  • Kış aylarında bot veya çizme gibi kışlık ayakkabılarda kuruyan ayaklara genelde nemlendirici sürerek bırakırız. Bunun yerine vazelin veya yağ bazlı diğer ürünlerle bakım yapılmalıdır. Nasır tutmaya müsait bölgeler ve çatlama yapan bölgeler törpülenmeli ve daha sonra bakım yapılmalıdır.
  • Avokado destekli bakımlarda daha fazla yağlanma olacağı düşünülür. Aslında doğrusu avucunuz içinde krem kıvamına getirdikten sonra yüzünüze uygulamalı ve kuruduktan yıkayarak arındırmalısınız. Yüzünüzde güçlü ve hızlı bir etki yapacağından değerlendirilmesi gereken bir yöntemdir.
  • Kış güneşinin zararı olmaz diye güneş gözlüğü veya koruyucu krem kullanılmaz. Aslında özellikle kar yağdığı dönemlerde koruyucu krem kullanılmalı çünkü kar güneş ışınlarını yansıtma özelliğine sahiptir. 
  • Evin içindeki dereceyi ölçen var mıdır bilmiyorum ama cildinizin mekan sıcaklığından etkilendiğini unutmayın. Kış aylarında iç mekanlarla dışarısı arasında aşırı ısı farkı olması cildinizi kurutur. Cildinizi bu etkenden korumak için iç mekan sıcaklığını 23 derece civarında tutmaya özen gösterin. 
  • Cildinizin canlı ve diri görünmesi için kan dolaşımına ihtiyaç vardır. Bunu da başarılı bir şekilde en iyi yapan egzersizdir. Yaz veya kış fark etmeden düzenli egzersiz yapmak cildiniz için çok önemlidir. 
  • Yaz aylarında cilt için bir ürün kullanmak yeterli olabiliyor ancak kış aylarında korunmak için nemlendirici, serum, jel gibi bir kaç üründen faydalanabilirsiniz.
  • Kış döneminde parfümü cildinize değil kıyafetlerinize sıkın. Böyle parfüm içindeki alkolün cildinizi kurutma ihtimalini önlemiş olursunuz.
  • Kışın duş alırken duş jeli yerine duş kremi veya duş yağı kullanmayı tercih edin. Böylece daha az su kaybeder ve pul pul dökülmeler azaltılır. 
  • Kış aylarında canımız pek su içmek istemez. Yaz aylarında hissettiğiniz su içme ihtiyacını kış aylarında cildiniz için devam ettirmelisiniz. Ayrıca omega-3 desteği için ceviz ve somon balığı ve türevlerini tüketmek çok faydalı olacaktır. 
  • Kışın giysi tercihleriniz cildinizin kaşınmasını ve kurumasını önleyen pamuklu veya pazen türde olmalıdır. Ayrıca bol giysiler tercih etmenizde yarar var.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

3 yorum:

  1. kalemine sağlık önemli ipuçları var

    YanıtlaSil
  2. Süper bilgiler var, çok istifade ettim, sağolun.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler süper bilgiler ve güzel ipuçları.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.