Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akıllı-Telefon-Özellikleri-Nasıl-Olmalı

  Telefonlar artık bilindiği üzere akıllı özelliklere donatılmış vaziyette. Bu nedenle bu yazıda akıllı telefonlar düşünülerek hazırlanmış bir makale okuyacaksınız. Telefon alırken dikkat edilmesi gereken bir çok kriter sayılabilir. Ancak param var istediğimi alırım diyorsanız bu yazıyı okumanıza gerek yok. 1500 tl ve üzeri bir bütçeniz varsa aşağıdaki özelliklere uygun telefon bulmanız mümkün. Elindeki bütçesi ile alabileceği en iyi telefon hangisi olur? sorusuna en iyi şekilde cevap bulmaya çalışacağız.
  • İşlemci: Akıllı telefon alacağınız zaman Android seçenekler daha fazla olacağı için işlemcisine dikkat edebilirsiniz. Android telefonlar genellikle Qualcomm Snapdragon işlemcileri ile hazırlanır. Bunlar 800 serisi üst düzey, 600 serisi orta düzey 400 serisi giriş seviyesi olarak kullanılıyor. Telefondan beklentiniz yüksek olacaksa 800 serisi tercih edilebilir.
  • Pil Ömrü: Telefonların en büyük artılarından biri dayanıklı pilleri ile öne çıkıyor. Günümüzde elimizden düşürmediğimiz telefonlar için uzun süre gidebilen pil ömrü çok önemli. Her günü şarj bitiyor telaşı ile geçirmek pek keyifli olmasa gerek. Telefonunuzun pil ömrü kısa ise Powerbank ile gezmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle telefon alırken pilinin minimum 3000-3500 mAh üzerinde olmasına özen gösterin. 
  • RAM Performansı: Telefonların en büyük artıları uygulamaları açış hızları ve arka planda aynı anda bir çok programı kullanabilmek olmalıdır. Elinizde yavaş ve devamlı kasılan bir telefon olması, internete girerken ağır kalması ve sizi sıkması telefonun parayı hak etmediği anlamına geliyor. Akıllı telefonların nimetlerinden faydalanırken etkili bir performans için RAM kapasitesi değerlendirmeye alınmalıdır. Üst seviye telefonlarda ve bazı markaların orta seviye telefonlarında bile 4 GB RAM kullanılıyor. Bu özellik onlara hız ve üst düzey kullanım sağlıyor. Telefon almaya karar verdiğinizde RAM kapasitesinin 4 GB ve üstü olmasına özen gösterin. 
  • Kamera Çözünürlüğü: Kamera akıllı telefonlarda en çok kullanılan özelliklerden birisi haline geldi. Sosyal ağların hayatımıza girmesi ve fotoğraflarımızı anlık paylaşmamız nedeniyle herkes güzel görünmek istiyor. Fotoğraflarda iyi görünmek ve istediğiniz gibi düzenler vermek için telefon alırken kamera özelliklerine özen göstermeniz gerekiyor. Üst seviye telefonların çözünürlükleri ve yarı profesyonel özellikleri dikkat çekiyor. En az 16 MP ön kamera ve 24 MP arka kamera sizi memnun edecektir. 
  • Depolama Alanı: Telefonların depolama alanı ne kadar geniş olursa o kadar rahat edersiniz. Uygun fiyatlı olması nedeniyle daha az depolama alanı olan 16 GB bir telefon alırsanız devamlı bir uygulama ve fotoğraf silmek zorunda kalırsınız. Telefonunuzda kasmalar başlar ve performansı düşer. Bu nedenle telefon alırken dikkat edeceğiniz bir şeyde depolama alanı olmalı ve en az 64 GB tercih edilmelidir. Hafıza kartı ile kapasitesinin artırılabilir olması da çok önemli. Böyle durumlarda 32 GB bir telefon alarak 128 GB hafıza kartı ile destekleyip performansı artırabilirsiniz. 
  • Ekran Boyutu: Akıllı telefonlar artık genelde büyük boyutlarda tercih ediliyor. Kimisi telefonu cebinde gezdirirken kimisi elinde taşımayı tercih ediyor. Telefon alırken boyutunu iyi değerlendirin ki ileride canınızı sıkabilir. Büyük ekranlı telefonlar genelde oyun oynarken ve video izlerken daha kullanışlı oluyor. Eğer taşıma konusunda sorun yoksa 7-8 inç boyut tercih edilebilir. 
  • Marka Değeri: Alacağınız telefon bilindik marka olursa eski bile olsa parçalarını ve aksesuarlarını bulmak mümkün olabiliyor. Bütçeniz dahilinde iyi markaların farklı seviye telefonlarına yönelebilirsiniz. Özellikleri çok iyi ama pek bilinmeyen bir telefon aldığınızda kılıf bulmakta bile zorlanabilirsiniz. İlerde pişmanlık yaşamamak ve iyi ki demek için bu kriteri dikkate alın derim. 
  • Kullanıcı Yorumları: Daha önce aldığınız veya başkalarından duyduğunuz markalara karşı ön yargılarınız olabilir. Telefonlar üretilirken garanti belgesi verilmesi sorun çıkabileceğini kabul ettiklerindendir. Bu nedenle hiçbir telefon bozulmaz veya yarı yolda bırakmaz değildir. Telefonun kalitesinin yanında kullanıcısının nelere maruz bıraktığı ve nasıl davrandığı da önemlidir. Bu yüzden telefon almadan önce kriterleri değerlendirin ve kendi tecrübenize inanın. 
  Telefonu sadece sosyal ağlarda gezmek ve işiniz düşünce internete girmek için alacaksanız pahalı bir ürün tercih etmenize gerek yok. Marka takıntılığı ve gösteriş merakı en büyük israflardan biri haline geldi. İhtiyaç dışında başkaları için yaşamak yerine ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Devir ekonomi devri ve ekonomik veriler ortadayken ihtiyaç fazlası harcama yapmak mantıklı değil. Yukarıda sizler için telefon alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazmaya çalıştım. Umarım hazırladığım makale yardımcınız olmuştur.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. Çok önemli püf noktaları...teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi bilgilere yer vermişsiniz, paylaşımınız için teşekkür ederim... Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil
  3. 1500'den aşağı telefonda zaten çok özellik aramaya gerek yok. Kaliteli telefonlarda ise yazdığınız detaylar çok önemli. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Döviz kurları fiyatları etkiliyor. Dediğiniz gibi bu fiyat aralığında ancak iyi telefon var. Teşekkürler yorum için

      Sil
  4. Fiyat performans olarak en iyi özellikleri sunan marka Xiaomi. Geçen sene şubat ayında dolar atak yapmadan önce 1149 liraya Xiaomi Mi A1 almıştım. Oldukça fazla araştırma yapmıştım almadan öncesi. Bu fiyata bundan daha iyisi kesinlikle yok. 4 GB ram, 64 GB hafıza, Snapdragon 625 işlemci, 3080 mAh pil ve Android güncelleme desteği...

    Eğer en iyi performans en ucuza elde etmek isteniliyorsa Xiaomi markası ve modelleri tercih edilmeli. Sadece telefon konusunda değil diğer teknolojik ürünlerde de bu marka çok ideal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende telefon ararken bu marayı inceledim ve başarılı buldum. Fiyat performans olarak ben Huawei Mate 10 da karar kıldım ve memnunum. Üretici markalar olarak avantajlılar ve piyasada hakimiyetleri artıyor. Yorumunla yazıya destek olduğun için teşekkürler.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.