Hotspot Ne İşe Yarar? Hotspot Kullanım Alanları

ücretsiz-mobil-hotspot-oluşturma

  Hotspot kısaca kendi mobil veri bağlantınızı başka bir cihazla paylaşma imkanıdır. Yani internetsiz bir ortamda arkadaşınızın telefon internetini kullanıma açarak size internetini kullandırmasıdır. Akıllı telefonların artık hepsinde bu sistem mevcut ve oldukça da kullanışlı biz özellik. Hotspot bağlantısına bir şifre belirleyerek sadece istediğiniz kişilere bu imkanı sunmak mümkün.

  2000'lerin başında ücretli ve ücretsiz hotspot noktaları dünyanın bir çok bölgesinde yaygınlaşmaya başladı. Kamusal alanda ağ fikri ise 1993’te NetWorld+Intercop konferansında Brett Stewart tarafından dile getirilmiştir.

  Wifi telefon, tablet veya laptop gibi herhangi bir cihazla evimizin dışında kamusal alanlarda kullanılabilir. Ücretli veya ücretsiz olabileceği gibi açık alanlarda korumasız olacağından güvenlik problem yaratabilir. Bu tür ücretsiz alanlarda banka işlemleri gibi önemli uygulamaları çalıştırmak sorun yaşatabilir. Kredi kartı bilgileri veya kişisel bilgiler bu korumasız alanlarda kolaylıkla çalınabilir.


  5651 yasasına dayanan “internet toplu kullanım sağlayıcıları hakkında yönetmelik” kapsamında dört temel unsur dikkat çekiyor.

  1. SMS authentication veya benzeri bir yöntem ile kullanıcıların tanımlanması,
  2. Erişim kayıtlarının (log kayıtları) 5651 yasasına uygun şekilde arşivlenmesi ve 2 yıl boyunca saklanması,
  3. Konusu suç olan içeriklere içerik filtreleme gibi bir erişim engelleyici ile engellenmesi,
  4. İlave tedbir olarak güvenli internet hizmetinin kullanılması.

  Ücretsiz wifi alanlarında herhangi bir şifreye gerek olmadan bağlantı kurabilirsiniz. Telefonunuzun wifi hizmeti açık olduğu sürece bağlantı algıladığında otomatik olarak oradan devam edecektir. Eğer bir kafe, park, kütüphane gibi yerdeyseniz şifresini alarak yine bağlanabilirsiniz.

  Kendi internetinizin güvenliği için şifre belirlemek çok önemlidir. Kendi kablosuz bağlantınızı oluşturarak sadece istediğiniz kişilere modem görevini üstlenerek şifre aracılığı ile internet paylaşabilirsiniz. Mobil hotspot sisteminin en büyük dezavantajı telefonun şarjını 2 kat daha hızlı tüketmesidir.


Bunu Biliyor muydunuz?

  • Ekonomik önlemlerden dolayı GSM şirketleri artık kendi internetinizi paylaşmak istediğinizde de ücret talep ediyor. Faturasını ödeddiğiniz hattınızın internetini başkasıyla paylaşmak isterseniz Turkcell 9 tl isteyecek. 


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.