Tarçının Faydaları Nelerdir? Şifalı Bitki Tarçın

tarçının-sağlık-için-faydalı-tarafları

  Sağlığımız için faydalı olan bir çok doğal besin paylaştık. Tarçın da sadece tatlılarımızı tadıyla büyüleyici hale getiren bitki değildir. Genelde herkesin severek kullandığı tarçının faydalarını öğrenince hiç eksik etmeyeceksiniz. Bakış açınızı değiştirecek nitelikte faydaları ile tarçını daha çok seveceksiniz. Günümüzde tarçının en büyük üreticisi Çin'dir. Çin'i Endonezya, Sri Lanka, Vietnam, Madagaskar, Seyşeller, Doğu Timor, Dominikan Adası, Grenada ve Sao Tome ve Principe takip etmektedir.

Şifalı Bitki Tarçının Faydaları

  • Sivilce Oluşumunu Önler: Tarçın sivilce gibi ciltteki sorunlarla savaşır. Antibakteriyel ve Antimikrobiyel özelliği olan bu bitki bakterileri temizleyerek sivilce oluşumunu engeller. 
  • Kemik Sağlığı İçin Değerlidir: İçeriğindeki kalsiyum ile kemiklerin güçlenmesinde rolü büyüktür. Kalsiyum emiliminin sağlanmasında önemi olan manganezi içerdiğinden kemik oluşumunu destekler ve bağ dokusunu iyileştirir. Kemik ağrıları için günde bir bardak çay veya tarçın yağı ile ağrılı bölgeye masaj yapılabilir. 
  • Yaşlanmaya Karşı Dirençlidir: Cildin gençleşmesi için gerekli olan 7 farklı antioksidan içerir. Antioksidanlar yeni hücre oluşumunu desteklediği için serbest radikallere karşı savaşarak cildin geç kalmasını sağlar. 
  • Kasları Rahatlatır: Aromatik kokusu ve iltihap önleyici özelliği sayesinde kas ağrılarının iyileşmesinde önemli bir yeri vardır. Yaşa bağlı olarak görülen kas ağrılarını hafifletmek için ilgili bölgeye tarçın yağı ile masaj yapabilirsiniz. Küveti ılık su ile doldurduktan sonra içine tarçın yağı ve bal damlatarak kendinizi rahatlatabilirsiniz. 
  • Kan Şekerini Dengeler: Tarçının bir özelliği de sürekli bir şeyler yemek istediğinizde ve bu düşünceden kurtulamadığınızda devreye giriyor. Kan şekerini dengeleyici özelliği ile tatlı krizini önler. Açlık duygunuzu kontrol altına almak, yorgunluk hissinden kurtulmak ve baş ağrılarınızı dindirmek için tarçın tüketmelisiniz. 
  • Soğuk Algınlığını Önler: Doğal yöntemlerle soğuk algınlığı veya nezleden kurtulmak istiyorsanız tarçın bu konuda yardımcı olabilir. Yarım çay kaşığı tarçın ile 1 çay kaşığı tarçını karıştırarak günde 2-3 kez tüketebilirsiniz. Kış mevsimi ve soğuk iklim için ideal bir seçenektir.
  • Mantar Enfeksiyonlarını Giderir: Tarçın, ayaklarda oluşan mantar enfeksiyonları ile mücadele eder. Tarçın yağı ile ayaklarınızı mantardan kurtulana kadar her gece ovalayın. Doğal kür olarak hem sağlıklı hem de mis gibi kokulu ayaklara kavuşacaksınız. 
  • Diş Ağrısına Deva: Ağızdaki bakterilerin çoğalması plak ve diğer hastalıklara davetiye çıkarır. Bol miktarda antibakteriyel özelliğe sahip olduğu için düzenli kullanımda dişleri sağlıklı tutar. Ağrıyan dişe ve yakın bölgelerine tarçın yağı sürmenin ağrıyı dindirdiği ve diş çürümesini azalttığı tespit edilmiştir. 
  • İnfertilite (Kısırlık) Tedavisi: Doğal bir afrodizyak olan tarçın cinsel isteği arttırır. İnfertilite tedavisinde tarçının rolü, erkeklerde cinsel isteği iyileştirmek ve sperm üretimini arttırmaktır. 
  • Öksürüğü keser.
  • Migren ağrılarını azaltır.
  • Kanser hücreleriyle savaşarak çoğalmalarını önler.
  • Bağırsak ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. 
  • Hafızayı güçlendirir ve unutkanlığa iyi gelir. 


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.