Yüzdeki Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

sivilce-lekeleri-neden-oluşur

  Toplumda sivilce olarak bilinen akne vulgaris, yağ bezlerinin tekrarlayan hastalığıdır. Çoğunlukla yüz, göğüs, sırt, boyun gibi vücudun yağlı bölgelerinde çıkmaktadır. Sivilceler daha çok ergenlik dönemi sorunu olarak aklımızda yer etmiştir. O dönemde yüzümüzdeki sivilceler büyüdüğümüzü simgelerdi. Ancak öyle sivilceler var ki kalıcı izler bırakır veya bir türlü tam anlamıyla yok olmaz. Problem haline gelen sivilcelerden kurtulmak için doğru tedavi çok önemlidir. Sivilce izlerinden kurtulmak için bazı yolların olduğunu okuyacaksınız. Canınızı sıkan ve görüntüsü ile hoşunuza gitmeyen bu sorunu aşmak için önce onu tanımak gerekir.

Sivilce İzi Neden Oluşur?

  Cilt gözeneklerinde yer alan sebum isimli yağ bezlerinin oluşturduğu madde cildin korunmasına yardımcı olur ve cilde kayganlık verir. Ölü hücrelerin ve yağların ciltteki gözenekleri tıkaması halinde sebum dışarı atılamadığı için sivilceler ortaya çıkmaya başlar. Yüzünüzde sivilce çıktığında eliniz mutlaka oraya gitmiştir. Hatta annenizden ufak biz azar işitmişsinizdir. Oluşum sürecinde veya sonrasında elle patlatmak sivilcenin iz bırakmasında etkilidir. Kanlı sivilceler hem daha kolay iz bırakır hem de beyaz tenli kişilerde kötü görüntüye sebep olur. Bu izler basit bir şey olarak görülse de cilt kanserlerini de doğurabilmektedir. Sivilceler yağlı ciltlerde gözeneklerin yağ ile tıkanması ve  bu yağlar ile beslenen bakterilerin birikmesi nedeniyle meydana gelmektedir.

 İstatistiklere göre 12-18 yaşlar arasındaki kişilerin %85 i, 25-35 yaş arası erişkinlerin yaklaşık %8 i ve 35-55 yaşları arasındaki erişkinlerin de %3 ünde değişik derecelerde akne görülmektedir. Sivilce tedavisinde cildinize uygun doğal ve kaliteli ürünler tercih edilmelidir. Bunun tespiti için de cildiye doktoruna görünmekte fayda var. Kulaktan dolma bilgilerle bir ürün kullandığınızda daha da kötü duruma getirebilirsiniz. Bir uzmandan yardım alarak cildinize uygun kürleri kullanıp, ev ortamında sorundan kurtulabilirsiniz.

Sivilce İzine İyi Gelen Yöntemler

  • Elma sirkesi cildin ihtiyaç duyduğu vitaminleri karşılar. Cilt maskelerinin önemli bir kısmının elma sirkeli olduğunu görürsünüz. Gece yatmadan önce temizleme pamuğu ile cilde masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Hem sivilcelerin oluşturduğu boşlukları gidermede hem de sivilce izlerinin kapanmasında yardımcı olacaktır.
  • Toz şeker peeling özelliği ile cilt maskelerinde kullanılabilir. Toz şekeri akşam yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra hafif nemlendirilmiş toz şekeri masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 
  • Bal cildin tazelenmesinde oldukça önemli bir yoldur. Doğal olması kaydıyla içine hiçbir şey karıştırmadan doğrudan cildinize süreceğiniz balı bir müddet bekledikten sonra temizlenerek cildinizi besleyebilirsiniz. 
  • Yoğurt yüzde oluşan tahrişi ortadan kaldırmak ve izleri yok etmek konusunda en ucuz ve doğal yöntemlerden biridir. Bir miktar yoğurdu yüzünüze yayarak iyice sürdükten sonra 15 dakika bekletin. Uygulamanın etkisini artırmak için yoğurdun içine taze sıkılmış 5 damla limon suyu ve ezilmiş yulaf ezmesi eklenebilir. Bu maskeyi sonuç alıncaya kadar kullanabilirsiniz. 
  • Nişasta açısından oldukça zengin bir besin olan patates ciltteki sivilceleri yok etmede önemli bir rol oynar. Büyük bir patatesi rendeleyerek bir tülbentin içine koyun ve sıvısını çıkartın. Çıkan sıvıyı lekeli bölgelere uygulayarak 20 dakika beklettikten sonra yıkayın. Günde 2 veya 3 defa bu yöntemi uygulayabilirsiniz. 

  Düzenli uyku hormonların aktivitesini düzene soktuğundan her gece en az 7 saat uyku önemlidir. Ayrıca aile de sivilce olması çocukta da sivilce olma ihtimalini artırır. Androjen hormonları arttığından veya bu hormonlara karşı hassas hale geldiğinden sivilce oluşabilir. Sivilceleri yok etmek için kozmetik ürünlerin kullanılması günü kurtarır ancak hastalığın daha kötüleşmesine sebep olur.


  Bu yazıda sunulan yöntemler tamamen tavsiye niteliğindedir. Ciltteki sorunlarınız için doktorların bilgisine başvurmanız gerekir. Yöntemler herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Bu nedenle uzmanlardan destek alarak doğal yöntemleri uygulayabilirsiniz.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

1 yorum:

  1. Güzel öneriler ve de yapması, uygulaması kolaymış, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.