Kaliteli Blog Sayfası İçin 12 Yöntem

nasıl-kaliteli-blog-sayfası-edinilir

  Blog yazmak uzun zamandır hayatımızda olan ancak son yıllarda daha da popülerleşen güzel bir uğraş. Blog yazarak para kazanmak ve hatırı sayılır takipçiler kazanmak mümkündür. Başlangıçta hedefler küçük tutulsa da uzun vadeli blog yazarlarının iyi başarılar elde ettiğini biliyoruz. Her işte olduğu gibi blog yazarlığında da kalite ve başarı iç içedir. Bu yazıda size kaliteli blog sayfasına nasıl sahip olacağınız hakkında bilgiler vermek istiyorum.

Kaliteli Blog Sayfası Nasıl Edinilir?

1) Blog sayfanızı açarken mutlaka hangi konulara hakim olduğunuzu belirleyin. Böylece hiç sıkılmadan ve içerik üretme konusunda zorlanmadan blog hayatınıza devam edersiniz. Her konuya değineyim derseniz muhtemelen kopyala-yapıştır yöntemine mecbur kalırsınız. Bu da arama motorları tarafından hoş karşılanmaz ve sizi hiçbir başarıya ulaştırmaz.

2) Blog sayfanızda paylaştığınız her yazı belirli kelime sayısında tutulmalı ve ziyaretçileri sıkmayacak şekilde hazırlanmalıdır. Kısa paragraflar, maddeleme işaretleri, kalın ve italik yazılar ve görseller gibi.

3) Ziyaretçiyi ilk yakalayacağınız yer yazının başlığıdır. Google da arama yapıldığında ilk olarak başlıklar sıralanır. Burada önemli nokta başlığın içerikle uyumlu olmasıdır ve ziyaretçiyi kandırmaya yönelik olmamasıdır. Her blog sayfası ziyaretçi çekerken kalıcı olmasını istemeli ve sayfasında uzun süre vakit geçirmesini sağlamalıdır. Kaliteyi hedefliyorsanız mutlaka doğru bilgilerden faydalanın.

4) Her sitenin konusuna göre günün belli saatlerinde ziyaretçisi artar. Siz de blog sayfanız için Google Analiytics gibi araçlar ile hangi saatlerde daha çok ziyaret aldığınızı tespit edin. Böylece yayınların daha çok kişiye ulaşmasını sağlayın.

5) Blog sayfasının kalitesi yazılarından anlaşılacağına göre en çok dikkat edilecek yerlerin başında yazım kuralları gelir. Yazım yanlışları veya imla kurallarının yanlış uygulanması ziyaretçilerde olumsuz bir his bırakır. Yazınızı yayına almadan önce mutlaka gözden geçirin.

6) Kaliteli blog olmanın bir diğer yolu da güncel kalmaktır. Ziyaretçileriniz sizden uzun zaman haber almazlarsa farklı yollar keşfedebilirler ve akıllarındaki yeriniz kaybolmaya başlar. Hedeflerinize ulaşma konusunda güncel olmak ihmal edilmemesi gereken yoldur.

7) Kaliteli bloglar gücünü takipçilerinden alır. Bu nedenle farklı yollarla takipçiler kazanmaya çalışın. Sosyal medya hesaplarınız mutlaka olsun ve e-mail listenize yeni takipçiler edinmeye çalışın. Yazılarınızda gösterdiğiniz özen size takipçi olarak dönecektir.

8) Ana sayfanızın ve diğer tüm sayfalarınızın yerleşimine özen gösterin. Birbiri ile uyumsuz renkler kullanmayın ve eklentilerin ölçülerine dikkat edin. Bu şekilde kusurlu bir yerleşime sahip olan bloglar ziyaretçilerin gözünde inandırıcılığını yitirir. Kaliteli olmak sadece içeriklerle yetinmek değil aynı zamanda da görünüşüne de aynı özeni göstermektir.

9) Blog sayfanızı yansıtan logo oluşturun ve markalaştırın. Sayfanızdaki renkler birbiri ile alakalı ve sayfanızı temsil özelliği olmalıdır. Logo seçerken blog sayfanız hakkında bilgiler serpiştirin. Akılda kalıcı basit ama etkili logolar düşünün.

10) Blog sayfalarında genelde en büyük eksiklik sabit sayfaların eksikliğidir. Ziyaretçilerin size kolay ulaşabileceği iletişim sayfası mutlaka olmalıdır. Aynı şekilde kullanım şartları,gizlilik politikası, reklam ve sponsorluk sayfası gibi künyeler oluşturun.

11) Kaliteli blog sayfasını hedefliyorsanız mutlaka mobil uyumlu olmalısınız. Kullanıcıların büyük bir bölümü artık mobil cihazlardan gelir. Hazırladığınız blog mobil uyumlu değilse ziyaretçiyi kaybetmek kaçınılmazdır. Rakiplerinizden bir adım önde olmanız gerektiğinden yola çıkarsak bu tür yenilikleri devamlı takip edin.

12) Blog sayfanızdan beklediğiniz kaliteyi yakalamanın bir yolu da reklam yerleşimidir. Olur olmadık her yere reklam yerleştirmek ve yazınızın okunmasını engelleyen pop-uplar kullanmak ziyaretçiyi kaçırır ve kaliteden uzaklaştırır. Reklam yerleşimi hiçbir zaman yazının önüne geçmemelidir. Belirlediğiniz bir kaç yerde reklam almanız yeterlidir.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Çok teşekkürler. Bloggerlar için faydalı bilgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz..her alanda faydalı olmaya çalışıyorum. Görüşmek üzere

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.