Ülke Genelinde Geçerli Türkiye Kart Nereden Alınır?

türkiye-kart-nereden-alınır

 Türkiye Kart hakkında birçok konu merak ediliyor. Türkiye Kart ne zaman çıkacak ve ne işe yarayacak? Ulaştırma Bakanı Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan’ın açıklamasından sonra gündeme gelen Türkiye Kart ile kredi kartı işlemlerinin yanı sıra, tüm illerde toplu taşımaya binilebilecek. Bakan Arslan 2018'de yeni bir kart uygulamasına geçmeyi planladıklarını ve projenin isminin “Türkiye Kart” olacağını belirtti.
Türkiye kart adından da anlaşılacağı gibi ülke genelinde geçerli olacak. Sağladığı kullanım kolaylığı ve avantajları ile Türkiye kart ne zaman çıkacak? Türkiye kart nereden alınacak?

Ptt, Turkcell, Denizbank, Türk Telekom, Vakıf Katılım ve İBB Belbim kurumlarının desteği ile geliştirilen ortak ödeme platformudur. Bu projenin en güzel avantajı her yere tek ödeme imkanının sunulmasıdır. Bu çapta bir teknoloji dünyada 3-4 ülkede kullanılıyor ve Türkiye kart hesabı olmayanları da ilgilendiriyor.

Türkiye'nin her yerinde lazım olduğunda kullanabileceksiniz. Mersinde alışveriş yaparken veya Trabzon da ulaşım aracına binerken Türkiye kart her zaman kurtarıcı olacak. Para transferlerinde ve tüm atmlerde kullanılabilecek.

Türkiye Kart Nerelerde Kullanılacak?
  1. Bu sistem sayesinde ulaşım sorun olmaktan çıkacak. İstanbul da metrobüse binerken olduğu gibi İzmir de İzban'a binerken de kullanabileceksiniz. Türkiye kart cebinizde olduktan sonra ulaşım hiçbir yerde sorun olmayacak. Artık her ilin kendi kartını temin edip, doldurmak için sıra beklemeye son veriliyor. Hatta daha küçük çaplı dolmuş ve taksilerde bile geçerli olacak şekilde kullanıma sunulacak.
  2. Türkiye kart tüm atmlerde olduğu gibi tüm pos cihazlarında da kullanılacak. Ayrıca online alışverişler içinde tercih sebebi olabilir. Banka hesabı olmayanlar da cep telefonları aracılığı ile para transferi yapabilecekler. Atmlerde para işlemleri için işlem ücreti alınmayacak. 
 Türkiye kart müzelerde ve milli parklarda size kapıyı açacak anahtar olacak. Bu kart olduktan sonra herhangi bir bilete ihtiyaç duymazsınız. Sağladığı kolaylıklar sayesinde herkes tarafından merakla beklenen karta sahip olmak için PTT şubelerine başvurmak gerekecek. Türkiye kartın ülke genelinde kullanımına 2018 Temmuz ayında başlanacak.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.