Detayları ile Blog Yazarak Para Kazanma Yöntemleri?

blog-yazarak-para-kazanmak

 İnternet artık sadece bilgi paylaşmak ve bilgi almak için değil aynı zamanda da iyi miktarda paraların kazanıldığı bir ortam haline geldi. Özellikle sosyal ağlarda takipçi sayısı çok kişilerin aldığı reklamlardan durumunu düzelttiğini biliyoruz. Büyük miktarlarda olmasa da paranın kazanıldığı ve bunu yaparken de güzel bir kariyer elde edeceğiniz diğer yöntem blog yazmaktır. Blog yazarak para kazanmak emek ve bilgi isteyeceğinden sosyal ağlardaki kadar kolay olmayacak. Sabır, kararlılık ve devamlılık olduğu sürece blog yazarak para kazanmak mümkündür.

 Blog yazarlığı para kazandırır mı? Evet kazandırır. Ben kendi blog sayfamda az miktarda da olsa para kazanıyorum ve kendime devamlı hedefler koyuyorum. Bazen yaşanan sıkıntılar olsa da evet para kazanılıyor. Önceliğiniz blog yazmak olup sonra da para kazanmak isterseniz hiçbir bilgiye ihtiyacınız yok. Blogger veya wordpress fark etmez kullanımı kolay ve türlü türlü imkanlarla donatılmış panelleri sayesinde sadece bilgi girmeniz ve paylaşmanız yeterlidir. Güncel olduğunuz sürece para kazanmanız yüksek ihtimal.

Blog Sayfamdan Maksimum Kazancım Ne Olabilir?

 Bu sorunun doğrudan tek bir cevabı olamaz ama bir mantığı olabilir. Şöyle ki; Yemek tarifleri veya kadın bilgilerinin paylaşıldığı bir blog ayda 1.000 veya 1.500 tl gibi miktarlarda para kazanabilir. Aldıkları sponsorlar ve tekliflerle de ücretsiz bir çok ürüne sahip olabilirler. Blog konusu teknoloji ve internet gibi daha çok kişinin okuduğu bloglar 2.000 ile 4.000 tl gibi ortalama bir gelire sahip olabilirler.

 Kazanacağınız maksimum kazancı belirleyen etkenler: Blog konusu, ziyaretçi sayısı, güncel içerikler, seo uyumluluğu, alanında en iyiyi hedeflemek, sayfa düzeni, reklam yerleşimi v.b şekilde sıralama yapılabilir. Kriterlerin değişmesi ve yazıların sıralamadaki yerine göre kazançlarda değişiklikler olabilir. Kazanç sağlamak için neler yapabilirim?
  • Kazancınızı artırmak için kendinize bir reklam sayfası oluşturun ve hangi reklamlardan ne kadar fiyat istediğinizi belirtin.  
  • Diğer blogları gezdiğinizde reklam verenlerine ulaşarak blog sayfanız hakkında bilgiler verin.
  • Blog konunuza göre en iyi yazıları paylaşarak bile reklam alabilirsiniz. Benim blog sayfamda sadece iki yazımın altına referans olarak aldığım linklerden 200 tl kazandım. 
  • Bu sene içinde tanıtım yazılarından ve reklamlardan 260 tl kazandım. 
 Düşünsenize ücretsiz bir servisten sadece bildiklerinizi paylaşarak para kazanıyorsunuz. Hem kendinizi değerli görerek mutlu oluyorsunuz hem de itibarla beraber para kazanıyorsunuz. Ben blogger kullandığım için her zaman bu sistemi öneriyorum. Google adsense gibi kolaylıkları ve güçlü altyapısı ile bir adım önde görüyorum. Wordpress servisi daha profesyonel bir görünüm ve eklentileri nedeniyle tercih sebebi olabilir. Para kazanmak için iki serviste kullanılabilir önemli olan makalelerinizin amacına uygun ve faydalı olmasıdır.

blog-ve-para-ilişkisi
Google görsellerden alınmıştır.

 Blog Sayfanızdan Ne Zaman Para Kazanırsınız?

 Blog sayfanızı yayına aldığınız anda para kazanma ihtimaliniz var. Yazılarınızın konusu ve işlenişine göre kısa zamanda para kazanabilirsiniz. Bu süreyi kısaltmak için güncel olmalı ve düzenli aralıklarla içerikler hazırlamalısınız. Kendinize bir düzen bulduğunuzda zamanla artan istatistik sonucunda para kazanabilirsiniz. Bazı bloglar ilk 3 ayda para kazanırken bazıları da 1 sene sonra ancak para kazanabiliyor. Muhtemel kazançlarınızdan olmamak için bunlara dikkat edin.
  1. Sayfa düzeni ve kodlarla fazla oynamayın. https//www.listeyazilar.com şeklinde yazılar girmeye başladıktan sonra karar değiştirip https://www.listeyazilar.com.tr olarak devam etmeniz yazılarınızın tekrar dizin sürecini ve istatistiklerinizi etkiler. 
  2. Blog başlığınızı ve açıklamalarınızı değiştirmeniz bile kazançlarınızı düşürebilir. Bu nedenle bu tür ayarları en başlarda yapmanız sizin faydanıza olacaktır.
  3. Sık yapılan tema değişikliği ve uzun süreler blog sayfanızdan uzak kalmakta para kazanmanız önünde engeldir. 
  4. Fazla sayıda reklam yerleştirmek yerine doğru yerlere yeterli sayıda reklam yerleştirin.
 Gelir İçin Teklifleri Beklemek Gerekir mi?

 Blog sayfanızdan para kazanmak için ekleyeceğiniz reklam kodları, tanıtım yazıları ve linklerden para kazanabilirsiniz. Teklifleri beklemek istiyorsanız kaliteli makaleler ile donatılmış, güncel sayfanız olmalı. Siz işinizi doğru yaptıktan sonra reklam şirketleri veya reklam vermek isteyenler sizi bulur. Bunun dışında ben beklemeyeyim kendim teklif için sponsor bulayım diyorsanız o zamanda istatistiklerinize güvenmelisiniz.

 Günlük hitiniz, alexa değerleriniz, aldığınız yorum sayısı, yayınlanmış toplam içerik sayısı gibi faktörler dikkate alınır. Hatırı sayılır bir istatistiğiniz yoksa teklifleriniz olumsuz cevaplanabilir. Böylesi bir cevapta sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bu nedenle para kazanmak için acele etmeyin önce kendinizi ispatlayın.

 Google Adsense Para Kazandırır mı?

 Web dünyasının en güvenilir ve garantili servisidir. Para kazanmak hem zor değil hem de çok zordur. Kolay kısmı içeriklerinizdeki verimliliktir zor kısmı da rakipleriniz ve sıralamadaki yerinizdir. Blog konusuna göre tıklama ve gösterim başına 3.000 tl ile 10.000 tl arasında para kazanan epey blog sayfası var.

 Adsense aracılığı ile para kazanmak için en az 6 aydır içerik paylaştığınız blog sayfanız ile başvuru yapmanız gerekir. Başvurunuz kabul edilirse sayfanızın uygun yerlerine göre reklam kodlarını yerleştirebilirsiniz. Böylece tıklama ve gösterim başına gelir elde edersiniz. Yukarıdaki miktarları görmek için çok fazla sayıda ziyaretçiniz olması gerekir. İlk başlarda adsense ile para kazanmak gerçekten zor ve motivasyon kaybına neden olabilir.

 Adsense ile kazançlarınızı hesabınıza aktarmak için 200 tl sınırını aşmanız gerekir. Bu sınıra ulaşmanız belki uzun zaman alabilir ama merak etmeyin. Siz güncel ve kaliteli makaleler paylaştıkça bir anda beklemediğiniz miktarda paralar kazanmaya başlayabilirsiniz.

 Alternatif Reklam Servislerinden Para Kazanmak

 Google adsense onayı alamayanlar veya hesabı dondurulanlar farklı yollar deneyebilir. Reklamstore, wordego veya admatic gibi reklam servislerinden paralar kazanabilirsiniz. Ben daha önce kısa bir süreliğine reklam store kullanarak 30 tl kazanmıştım. Bu tür servisler güvenilir olsa da adsense kadar kazanç sağlamanız biraz zor. Google adsense kalite arttıkça miktarı artıran büyük bir servis. Eğer adsense ile ilgili sorunlarınız varsa bu reklam şirketlerini değerlendirebilirsiniz.

blog-sitesinden-para-kazanma

 Tanıtım Yazısı En Hızlı Kazanç Sağlama Yöntemi

 Adsense veya diğer reklam şirketlerinin kodlarını ekleyerek kuruş kuruş biriktirmek uzun zaman alır. Hazırlanan bir tanıtım yazısından 50-60 tl gibi rakamlar kazanabilirsiniz. Böylece adsense hesabınızda belki 6 ayda biriktireceğiniz parayı sadece bir tanıtım yazısı ile kazanırsınız.

 Tanıtım yazılarını kendiniz hazırlayarak fiyatı yükseltebilir veya sizin için hazırlanmış özgün bir tanıtımı paylaşarak belirlediğiniz fiyat üzerinden para kazanabilirsiniz. En iyi tarafı hızlı olmasının yanında herhangi bir şartı olmamasıdır. Yazı yayın aşamasındayken para hesabınıza aktarılır ve işlem tamamlanır. Tanıtımını kendim yaptığım ve karşılığında para kazandığım iki yazımı paylaşmak istiyorum. Bir dünya kravat satış sipariş sitesi ve Blog açmak isteyenlere öneriler

 Tanıtım yazısı veya reklam banner eklemek tüm blog yazarlarının en çok para kazandığı yöntemdir. Henüz adsense 200 tl sınırına ulaşmadı ama daha fazlasını farklı yollarla kazandım. Tekliflerin çok olması yine blog konusu ile de alakalı. Firmalar ilgili oldukları blog sayfalarına tanıtım vermek isterler.

 Banner Kodlarına Göre Para Kazanabilirsiniz

 Blog sayfanızı hedaer ve footer alanına göre değerlendirdiğinizde reklam eklenecek yerleri belirleyin. Header(Üst kısım) alanında 728x90 veya 970x90 boyutlarında reklam alanları yaratarak belirlediğiniz miktarda para kazanabilirsiniz. Bunun dışında özellikle sidebar alanında 300x250, 160x600 veya 125x125 gibi reklam modellerini kullanarak belirlediğiniz miktarda paralar kazanabilirsiniz.

 Bu bilgileri paylaşacağınız reklam sayfası oluşturursanız reklam verenler istedikleri reklam modelini seçerler. Alternatifi bol ve indirimli seçenekler sunarsanız teklif için gelenleri boş göndermezsiniz. Ayrıca sizinle irtibata geçebilecekleri iletişim bilgilerini eklemeyi unutmayın. Uzun vadeli reklam anlaşmalarında indirim yapsanız da daha çok para kazanırsınız. Sonuçta blog sayfanızı blog yazmak için açtığınızı unutmayın. Kazandığınız para emeğinizin karşılığı olarak sizi her türlü sevindirecek.

 Diğer Para Kazanma Yöntemleri
  1.  Link Satışı ile Kazanma: Blog sayfanızın uygun bir yerine sponsor linkler şeklinde bir alan oluşturarak karşılığında aylık olarak para kazanabilirsiniz. Alacağınız para linkini paylaştığınız siteye olan faydasına göre değişebilir. 
  2.  Bumerang/ Bumads Reklamları: Bumerang hem backlink açısından hem de para kazanma açısından önemli bir seçenek olabilir. Siteye üye olduktan sonra bronz, altın veya platin olarak değerlendirilirsiniz. Yazar kafe'ye yazı göndermek ve teklif almak için platin üye olmanız gerekiyor. Eğer bronz olursanız dert etmeyin zaman içinde makale sayınız arttıkça tekrar başvurup üyelik tipiniz için değerlendirme isteyebilirsiniz. Boomads teklifleri her blog sayfasına göre değişkenlik gösterir. Aynı reklam için x blog sayfasına 5 tl verirken y blog sayfası için 50 tl önerebilir. Burada getirdiğiniz trafik ve güncelliğiniz önemlidir. Benim blog sayfama en son gelen reklam teklifi 34 tl olmuştu. 
  3.  Blog Tecrübenizden Para Kazanma: Blogger, Wordpress veya diğer blog servisleri hakkındaki tecrübelerinizden para kazanabilirsiniz. İyi derecede kod bilgisi ile tema kurarak, detaylı blog bilgileri ve seo ayarları yaparak karşılığında paralar kazanabilirsiniz. Burada önemli olan verdiğiniz hizmetin garantili ve doğru olmasıdır. Bu nedenle birikimli ve tecrübeli olmanız şarttır. 


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Oldukça detaylı bir yazı olmuş. İlgilenenlerin referans alacağı bir yazı. Teşekkürler ve tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para kazanmayı dert etmemek lazım diye yöntemleri sunmak istedim. Teşekkürler

      Sil
  2. Detaylı ve bilgilendirici yazı olmuş. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.