Doğal Yollarla Öksürük Nasıl Geçer?

öksürüğe-ne-iyi-gelir

  Öksürük hiç beklenmedik anlarda birden bastıran bir hadise olabiliyor. Özellikle gıcık haline geldiğinde ortama göre sizi zor durumda bırakabilir. Uzun zamandır öksürüğünüz geçmediyse mutlaka doktora görünün ama bu doğal karışımlarla belki çözüm bulabilirsiniz.

1) Karabiber Çayı: Genelde ilk akla gelen ve doğru olan bal, süt ve karabiber karışımıdır. Doğal antibiyotik niteliği olduğundan balgam akışını hareketlendirerek rahatlatır. Süt içmiyorsanız bir çay kaşığı taze karabiber ile iki yemek kaşığı bal bir fincanda karıştırılır. Kaynar su dökülerek demlenmesi beklenir. Süzdükten sonra içmeye hazır hale gelmiştir. Bu karışımı kullanarak öksürüğünüzü yatıştırmaya yardımcı olabilirsiniz.

öksürük-için-doğal-tarif

2) Kekik Bal Çayı: Üst solunum yolu enfeksiyonlarına ve bronşit gibi hastalıkların doğal çaresidir. Bu hastalıklar genelde öksürük ile sonuçlandıklarından bu karışım iyi gelecektir. Kekik çayı hazırlarken içine bal karıştırmanız sonucu daha etkili kılacaktır.

3) Yaseminli portakal çayı: Portakal kabukları, 3 halka dilim zencefil, 10 adet karanfil ve bir tutam yasemin çiçeği kaynatılmış suda ağzı kapalı olarak 10-15 dk demlenir. Sabah, öğle ve gece yatmadan 40 dk önce bir fincan içilir. Tatlı bir tat isteyenler içerisine 1 çay kaşığı çam balı ekleyebilir. Yüksek oranda C vitamini içeriği sayesinde güçlü bir antioksidandır. Soğuk algınlığı, ateşli hastalıklar, mide-bağırsak hastalıkları ve zayıflamada da kullanılmaktadır.

Öksürüğü azaltmanın bir başka basit yolu da bol su içmekten, bitki çayına bal karıştırmaktan, bol C Vitamini almaktan, odanızın nem düzenini ayarlamaktan geçiyor.

* Günde 2 litre su içerek ama yudum yudum içerek boğazın nemli kalmasına ve öksürüğün hafiflemesine yardımcı olabilirsiniz.
* Ihlamur, kuşburnu, adaçayı, zencefil ve nane limon gibi çaylar öksürüğünüze iyi gelir. Bu çayların yanında ek olarak bal tüketmeniz savaştan galip çıkmanızı sağlayacaktır.
* Enfeksiyona bağlı bir öksürük oluştuysa vücuttan atılma sürecini hızlandırmak için greyfurt, mandalina, portakal ve kara lahana, ıspanak, taze fasulye, soğan gibi C vitamininden zengin sebze ve meyveler tüketilebilir.
* Odanızın nem düzeyini ayarlamak için her gün havalandırın. Evdeki kuru hava solunum yollarını kurutuyor ve öksürüğü artırıyor. Nem ölçer varsa %30-50 arasında olmasına özen gösterin. Petekler genelde havayı kuruttuğundan bir kaba su koyarak peteğin üstüne koyduğunuzda odanın nemli kalmasına yardımcı olabilirsiniz.
* Sıcak duş alarak oluşturulan buhar burundaki salgıları düzene sokar ve öksürüğe iyi gelir.
* Çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri yaydığı koku ile boğazı tahriş ederek öksürüğe neden olur. Başka ürünleri karıştırarak daha temiz olacağı düşüncesine hiç kapılmayın zehirlenebilirsiniz.

 Öksürük Gıcığa Dönüştüyse Ne Yapılmalıdır?

1) İçme suyunuzu ılık için. Yemekleri asla soğuk tüketmemeye özen gösterin.
2) Çok sıcak yiyecek ve içecekler boğazı tahriş ederek yanma hissinin artmasına neden olur. Hazırladığınız bütün çorbalara bir miktar karabiber atarak tüketin.
3) Yatmadan önce zencefilli ballı öksürük çayı içebilirsiniz. Çayı bitirdikten sonra boğazın dinlenmesi için yarım saat bekleyin ve bir şey yemeyin.
4) Boğazınızı sıcak tutmak için atkı ve fular takabilirsiniz.
5) Kabuklu şekilde yeşil elmayı suda kaynatın ve ılıdıktan sonra tükettiğinizde boğazınızda rahatlama hissedeceksiniz. İsterseniz elma suyuna kekik, nane, limon gibi ek bir şeyler katabilirsiniz.

Öksürükten Nasıl Uzak Durulur?

1) Düzenli ve dengeli beslenme ile yeterli miktarda C vitamini almalısınız.
2) Evde ve iş yerinizde tozlu ve kirli ortamlarda bulunmamalısınız.
3) Vücut direncinizi artırmak için düzenli olarak spor yapmalı ve yürüyüşlere çıkmalısınız.
4) Uyku düzeninize ve dinlenmenize özen göstermelisiniz.
5) Günde en az iki litre ılık su içmelisiniz.
6) Sigara içiyorsanız hem öksürüğünüz için hem de genel sağlık sorunları için acilen bırakmalısınız.
7) Öksürüğün farklı nedenleri olabileceği için doktorunuza danışmadan şurup içmeyin.

Kaynak: http://hthayat.haberturk.com


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Öksürüğün bitkisel tedavisi ve öksürüğü doğal yollardan kesmek için harika öneriler.Öksürüğe kesin çözüm bulmak isteyenler mutlaka bu yazıyı okumalı.Yüreğine kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, faydalı olmasını isteyerek yazıyı hazırladım. Teşekkürler yorum için

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.