Düzenli Kahve İçmenin 10 Faydası

kahve-içmek-için-nedenler

  Yaklaşık 500 yıldır kültürümüze yerleşen kahvenin kokusu ve içimi ayrı mutluluk kaynağı olmuştur. Kahve içmek için neden gerekir mi? Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır derler..Muhabbeti artırır, insanı yatıştırır ama başka ne gibi faydaları var dersiniz. Bilimsel araştırmalara göre kahvenin bir çok faydası var. Faydasını görmek için makul derecede tüketmek yeterli oluyor. Fazla kahve içmekte zararlı olabilir.

1) Depresyon riskini azaltarak kendinizi daha iyi ve zinde hissetmenizi sağlar. Günde 3-4 bardak kahve tüketen biriyle hiç tüketmeyen birisi arasında %15'lik depresyona girme olasılığı var. Bu riski azaltmasındaki faktör içindeki kafein değil antioksidan maddeler içerdiğinden sağladığı mutluluktur.

2) Kahve içmek Tip2 diyabetinin ilerleme riskini azaltıyor. Düzenli olarak 4 bardak veya daha fazla miktarda kahve içenlerin içmeyenlere göre %50 oranında daha az bu hastalığa yakalanma riski azalıyor. 450 bin denek üzerinde yapılan araştırmalara göre bu sonuca ulaşılmıştır.

3) Kahve içindeki bilinmeyen bir madde alzheimer hastalığını önlemeye yardımcı oluyor. Günde 4-5 bardak kahve tüketmeniz hastalığın oluşumunda rol oynayan beta amiloid birikimini azaltır ve bizleri bu hastalığa karşı korur. Kahve içerek zihin sağlığınızı uzun yıllar korumanız mümkündür.

4) Kanıtlanan bir diğer faydası da cilt kanserine yakalanma riskini düşürmesidir. Kafeinsiz kahve aynı koruyucu etkiye sahip olmadığından günde 3 bardaktan daha fazla tüketilen kafeinli kahve kadınlarda %20, erkeklerde %9 oranında hastalığa yakalanma riskini azaltıyor.

5) Erkeklerin en büyük sorunlarından biri olan prostat kanseri riskini azaltıyor. Günde 4-5 bardak kahve tüketmek en tehlikeli prostat türüne karşı %60 oranında etkilidir. Diğer türlere de %20 oranında koruma sağlıyor.

6) Kahve tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirerek erken ölüm riskini azaltır. Kahve karaciğer, kalp ve sindirim sistemi içinde çok yararlıdır. Kahvenin yararını görmek için dozunu aşmamalı ve hazır paketler yerine taze çekilmiş kahveler tercih edilmelidir.

7) Kahve laktasif özelliğinden dolayı kabızlığı önleyerek bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Sık tuvalete çıkmanızı sağlayarak bu sorununuza yardımcı olur.

8) Leptin hormonunun seviyesi düştükçe vücudunuz yağ depolamaya başlar bu da kilo almanıza neden olur. Kahve hormon seviyelerinizi yükselttiğinden yağ depolamasına müsade etmez. Kahveyi çok tüketen insanların geç kilo alması ve daha hızlı fit bir vücuda sahip olmasının sebeplerinden biri olarak görebiliriz.

9) Kahve sütle birlikte tüketildiğinde tokluk hissi uyandırıyor ve yaptığınız diyette fayda sağlıyor. Vücuda protein, karbonhidrat ve yağla alındığından normalden daha uzun süre tokluk hissediyorsunuz.

10) Bir fincan kahve bağırsak floramızı korumaya yardımcı olarak probiyotik gibi görev yapar. Diğer faydalarının yanında bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlayarak düzenleyici etki yapar.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. 3-4 bardak değilde günde 1-2 bardak kahve içerim, çayı daha çok içiyorum. Güzel bilgilendirici bir yazı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. "Kahve içmenin cilde faydaları" da çok.Cildi yaşlanmaktan koruyur."Kahvenin yararları" konusunda araştırılarak yazılmış "kahve ile ilgili makale" için listeyazılar.com a teşekkürler.Emeğinize kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bildiğim kadarıyla kahvenin telvesi cilde iyi geliyor. En doğru bilgileri bir araya getirmeye çalışıyorum. Teşekkürler yorum için.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.