Etkileyici 11 Eski Tarihli Fotoğraf

tarihe-iz-bırakmış-ilginç-fotoğraflar

 Tarih öyle anılarla dolu ki bunlar ne zaman yaşandı? Ne de çabuk geçti yıllar? gibi sorular aklımızdan geçer. Filmlerini izlediğiniz veya müziklerini dinlediğiniz ünlülerin eski fotoğrafları çoğu zaman şaşırtmıştır. Geçmişten günümüze ışık tutan bazı fotoğraflar sayesinde şimdiki halimize kolay gelmediğimizi anlayabiliriz. Her dönemin ayrı bir güzelliği ve saygınlığı olsa da günümüzdeki yaşanan gelişmelere tuğla koymuş herkesi saygıyla anıyorum. 

kerevitçilerin-ağaç-kesimi

1915 tarihli bu fotoğraf dev ağaçları kesen Kaliforniyalı Kerevitçilere ait. Ağaçların boyutuna bakılırsa henüz katliamın başlamadığını anlayabiliriz. Şakası bir yana gerçekten güzel bir görüntü.

demirden-dalış-takımı-buluşu

1911 tarihli bu fotoğraf patenti alınmış 250 kg ağırlığındaki dalış takımıdır. Üzerinize gemi giyinmiş gibi olsanız da o zamanlar için büyük bir iş olduğu ortada. Bu buluşlar sayesinde üzerine yenilikler getirilerek bugünlerin keyfini çıkarıyoruz. Bu rahatlığa ve kolaylığa erişmeden önce bizler için uğraşan tüm insanlığa minnettarız.

george-washington-heykeli

1932 tarihli bu fotoğrafta George Washington'un heykelini dağa oymaya çalışan işçileri görüyoruz. Tüm zorluklara rağmen heykeldeki emek ve harcanan süre takdire şayan ama fotoğraftaki işçiler sanki takım elbise giyinmiş gibi değil mi?

insanları-uyandıran-adam

1900 yılına ait bu fotoğraf uyuyan insanları uyandırmakla görevli çalar saat amcayı kaydetmiş. Teknolojinin esamesinin okunmadığı o yıllarda bu tür girişimlerin olması normal gibi. Şimdiki şartlarla düşününce biraz komik gelebilir ama Büyük Britanya da belediye çalışıyormuş.

modern-kadın-fotoğrafı

1960 yılına ait bu fotoğraf şimdilerde inanması zor ama İranlı bir bayanın pozunu gösteriyor. Bir ülkenin yönetim şekli veya toplumun kültürel anlayışının insanlar üzerindeki etkisi.

adolf-ve-rudolf-dassler

Bu fotoğraf iki ünlü spor giyim markasının iki kardeşini yani Adolf ve Rudolf Dassler'i gösteriyor. O zamanlar hangi amaçla kurdular bilmiyorum ama dünyanın önde gelen markası olmak için sonraki nesil iyi çalışmış gibi görünüyor.

22-öğrencinin-telefon-kulübesi-rekoru

1959 yılındaki bu görüntü amacınız ne diye sorduruyor doğrusu ama öğrencilerin gerçekten de bir amacı var. 22 öğrenci istifleme rekorunu kırarak telefon kulübesine sığma çalışmışlar. Daha sonra nasıl çözüldükleri hala bilinmiyor!

albert-einstein-tarihi-fotoğrafı

1922 tarihinde çekilmiş bu fotoğraf Albert Einstein ile Hopkinya Kızılderililerinin dostluğunu gösteriyor. Tarihe iz bırakmış bilim insanı olan Albert'in bu görüntüsü hayatı ne kadar sevdiğinin göstergesi olabilir.

basketbol-maçı

1992 yılına ait bu fotoğraf Michael Jordan ile Michael Jackson arasındaki basketbol maçını kaydetmiş. Kendi alanlarında iki dev ismin buluşması enteresan olmuş.

google-ilk-çalışma-ekibi

1999 tarihli bu fotoğraf tahmin edeceğiniz gibi ilk google ekibini kaydetmiş. Bu görüntüye bakınca dünyanın bir numarası olacağını hayal etmek çok zor oluyor. Başarı gerçek bir ekip işi!

düzeni-sorgulayan-adam-fotoğrafı

1936 yılındaki bu fotoğraf nazi selamı vermeyi reddeden adamın görüntüsü. Onlarca insan aynı anda selam verirken o cesareti gösterebilmiş. Belki sorguladığından belki de saçma bulduğundan bilinmez ama herkes gibi olmak yerine kendi gibi olmayı tercih etmiş.

Kaynak: http://hthayat.haberturk.com


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.