Günlük Hayatta İşimizi Kolaylaştıracak Pratik Bilgiler

işe-yarayacak-ilginç-bilgiler

  Hayatın olağan akışı içinde bazen türlü türlü zorluklarla karşılaşırız. Bunları deneme yanılma veya kulaktan duyma bilgilerle çözmeye çalışırız. Aslında o an kabus gibi gelen bir çok sorunun pratik yollarla üstesinden gelebilirsiniz. Doğa bize bunların yollarını bulmamız için fırsat tanımış sadece bulup ortaya çıkarmak gerekir.

İşimizi Kolaylaştıracak 16 Pratik Bilgi

1) Herkesin evinin odası çok büyük olamayabiliyor. Bu nedenle kullandığımız mobilya ve koltuklar halınızın üstüne gelebilir. Uzun süre bu şekilde kullanıldığında da o eşyanın izi çıkar. Bu görüntü hoşunuza gitmez ama yapacak bir şey yok diyerek boş verirsiniz. Aslında oluşan izin üstüne bir parça buz koyarak erimesini bekleyerek ardından süpürgenizle çekerseniz izlerin yok olduğunu göreceksiniz.

2) Alışverişe çıktığımızda bazen sırf şişesini beğendiğimiz için bazı içecekler alırız. Bazen de bazı pet şişeleri kullanmak gerekebilir ama üstlerindeki reklam kağıtlarını sökmek istediğimizde izler bırakır. Bu can sıkıcı olur ve yapış yapış olduğundan kullanmak istemezsiniz. Bu durumdan kurtulmak için henüz sökülmemiş reklam kağıdının üzerine margarin sürün ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra ovalayarak yıkadığınızda hiçbir izin kalmadığını göreceksiniz.

3) Gözlük her zaman değiştirilecek ucuz bir eşya değildir. Aynı gözlüğü de uzun süre kullanmaktan kaynaklanan bazı defolar olabilir. Mesela vidalar gevşeme yaparak gözlüğün dengesiz durmasına neden olur. Her sıktığınızda tekrar gevşer. Bu durumdan tamamen kurtulmak için vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın ve tekrar vidalayın. Artık sağlam ve sorunsuz bir şekilde gözlüğünüzü kullanabilirsiniz.

ayak-bakımı-ve-ayakkabı-kokusu-sorunu

4) Ayak kokusu toplumsal hayatta en büyük problemlerden biri. Ayakkabınızı çıkardığınızda kokmasından endişe duyarak yaşıyorsanız buna mecbur değilsiniz? Ayakkabılarınızı kokusuz hale getirmek için bir kese veya bez içine bir miktar karbonat koyarak içinde bekletin. Önceden oluşan kötü kokların yok olmaya başladığını hissedeceksiniz. Tekrar kokmaması için her gün ayaklarınızı sabunla yıkayın ve teri çeken pamuklu çoraplar kullanın. Aynı ayakkabıyı iki gün üst üste giydiğinizde üçüncü gün mutlaka değiştirin ve havalandırın. Böylece genetik bir rahatsızlığınız yoksa koku hiç oluşmayacaktır.

5) Ütü yaparken çamaşırlarınız yapışıyor ve sizi zorluyorsa merak etmeyin kola bir çözümü var. Temiz bir bezi sirke ile nemlendirdikten sonra tuz dökerek iyice yedirin. Hazırladığınız bu bezi ütüye başlamadan önce soğukken altına sürün ve ütüye başlayın. Artık çamaşırlarınızın ütüye yapışmadığını göreceksiniz.

doğal-yollarla-karınca-uzaklaştırma-yöntemi

6) Evinizi karıncalar bastı ve ne yaptıysanız sonunu getiremediniz? Peki bu güzide canlılara zarar vermeden nasıl uzak tutarız? Karıncaların yuvalarının etrafına kahve telvesi dökerek o alanı terk etmelerini sağlayabilirsiniz.
* Evinizde cam, balkon ve bahçelerde karıncaların görüldüğü yerlere tebeşirle çizgi çekerek yolunu engelleyin. Tebeşir içindeki kalsiyum karbonat karınca savar özelliği taşır.
* Aynı şekilde karınca yuvalarını çevreleyerek ve geldikleri güzergahlara engel olacak şekilde acı toz biber dökerek evi terk etmesini sağlayabilirsiniz.

7) Buzdolabınızda kullandığınız eşyalardan ötürü zamanla koku oluştu ama bir türlü gideremiyor musunuz? Her gün kullandığınız süt ile bu sorunu çözebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ağzı açık şekilde bir kase sütü buzdolabınızın bir köşesine koyun ve 2-3 gün bekletin ve ardından kullanmadan dökün. Buzdolabınıza yerleşmiş kötü kokuların yok olduğunu hissedeceksiniz.

8) Yanmış ve dibi tutmuş tavalar bazen korkulu rüyanız olabilir. Çünkü yanmış yemek parçalarını çözmek ve eski haline getirmek kolay değildir. Yanlış işlemlerden dolayı da eşyanıza da zarar verebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey yanmış tavayı ocağa koyarak içine su koyup ısıtmak ve içine 2 yemek kaşığı karbonat ekleyerek bekletmektir. Ardından bulaşık deterjanınızla yıkayarak temizleyebilirsiniz.

9) Haşladığınız yumurtayı soymak bazen eziyet olabilir. Özellikle taze yumurtalarda kabuklarından arındırma işlemi daha zordur. Her sabah çocuğunuzla ve eşinizle bu problemi yaşamak istemiyorsanız yumurtayı pişirmeden önce küçük bir değil açın. Toplu iğne büyüklüğünde bu küçük delik yumurta piştiğinde kolay soyulmasını sağlayacak.

10) Çilek hem meyve olarak hemde salata olarak kullanılabilir. Ancak temizlerken sadece başındaki yaprağını koparmak yetmez. Dilimlediğinizde de görüntüsünü kaybeder ve istediğiniz gibi olmaz. Çileğe zarar vermeden temizlemenin en kolay yolu bir pipet alarak bir başından öteki başına kadar itmenizdir. Böylece pipet çileğin sap yerini ve başını temizleyerek görüntüsünü bozmaz.

11) Duvara çivi çakmanız gerektiğinde biraz acemiliğiniz varsa muhtemelen bir kaç defa parmağınıza çekiç isabet edebilir. Bu hem canınızı acıtır hem de işinizi tamamlamanıza neden olur. Bu duruma maruz kalmamak için en kolay yol çamaşır astığınız mandal yardımıyla çiviyi tutarak kendinize zarar vermeden çekiçle çakmanızdır.

12) Kavanoz açma işlemi genelde kadınlara zor geldiğinden erkeklere bırakılır ama onlarında üstesinden gelemediği anlar olabilir. Bu durumlarda kolayca açabilmek için bıçak veya kaşık yardımıyla havasını alın. Bu işlemi yaparken elinizi kesmemeye özen gösterin. Hafif şekilde kaldırmanız yeterli olacaktır. Havası alınan kavanoz kolay bir şekilde açılacaktır.

13) Muz severek tükettiğimiz güzel bir meyvedir. Ancak dayanıksız olduğundan kısa sürede tüketilmesi gerekir. Muzun daha uzun süre kararmadan kalması için sapına poşet bağlayabilir veya streç ile sarabilirsiniz. Hava ile teması kesilerek normalden daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayabilirsiniz.

14) Peynir keserken parçalanmasını ve bıçakta iz bırakmasını istemiyorsanız kesme işlemine başlamadan önce bıçağınızı suya tutmanız yeterli olacaktır.

15) Akşam canınız portakal suyu çektiğinde bir bardak portakal suyu için 4-5 tane portakal sıkmanız gerekebilir. Portakalları sıkmadan önce suda bekletirseniz daha fazla portakal suyu elde edebilirsiniz.

16) Telefonunuzu daha hızlı şarj etmeniz gerektiğinde uçak moduna almanız yardımcı olacaktır. Uçak modunda çoğu uygulama ve özellik kapalı konumda olduğundan şarjın hızlanmasına yardımcı olur.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.