Hangi Konuda Blog Açmalıyım? 13 Öneri

blog-açmak-isteyenlere-konu-önerileri

  Yeni blog açacaklar için en önemli ilk konu konu seçimidir. Yapacağınız doğru seçim sizin sonraki her aşamada avantajınıza olacaktır. Hem içerik üretmekte sıkıntı çekmezsiniz hem de arama motorları blog sayfanızdan emin olduğunuzu anlar. Blog her konuda ve her başlıkta yazılabilir tabi ki. Maksadınız günlük gibi kişisel bir şeyler yazmaksa bu yazıyı okumanıza gerek yok. Ama blog sayfanız ile hedefleyeceğiniz bir başarı ve kitle varsa blog konusunun önemini bilmeniz gerekir. Yazılarınızı paylaştığınızda sıralamadaki yeriniz için ve seo kriterleri için iyi bir başlangıç yapmış olursunuz.

Blog Konusunu Nasıl Belirlerim?

  Blog açmak için bilgisayarın başına geçtiğinizde kendinizi hangi konularda başarılı olarak gördüğünüzü düşünün. Blog sayfanızla amaçlarınızı gözden geçirin. Popüler konularda çok yazarak büyük hedefler mi yoksa bildiğiniz konularda başarılı içerikler mi hazırlayacağınıza karar verin. Blog konusunda yapacağınız hata ilerleyen zamanlarda muhtemelen blog sayfasının kapanması ve emeklerin boşa gitmesi ile sonuçlanabilir.

 Hangi Konular Daha Çok Okunur?

  Blog konuları televizyon gibidir. Nasıl haber kanalları ve belgeseller magazin ve dizilerden az izleniyorsa aynı şekilde alıcısı olmayan konularda az okunacaktır. Bu yüzden önerileri sıralarken en genel ve okunma ihtimali olan konuları seçtim. Teknoloji konusundaki bir blog sayfasının kişisel bir blog sayfasından daha çok okunması normaldir. Burada genel olarak insanların ilgi alanlarını ve ihtiyaçlarını keşfetmek önemlidir.

 Başarılı Olabileceğiniz 13 Blog Konusu

1) Kişisel Blog: Bu tür blog sayfalarında kendinize ana tema belirledikten sonra her konuda yazabilirsiniz. Blog sayfanızın temelini belli konularda oturtarak farklı değerlendirmelerde bulunabilirsiniz.

2) İnceleme ve Tavsiye Sayfası: Film, kitap, Teknoloji gibi seçeceğiniz ve ilgili olduğunuz alanlarda bilgiler paylaşabilirsiniz. Bu tür blog sayfası çok olduğu için açmadan önce en iyi olabileceğinizden emin olun. Başarılı olmak için rakiplerinizden daha iyi olmak zorundasınız.

3) Seyahat Tecrübeleri Sayfası: Eğer gezi ve seyahat yaparak hayatınıza renk katıyorsanız oldukça çok tecrübeniz ve fotoğraflarınız vardır demektir. Sıradışı yerler, görülmesi gerekenler ve az bilinen yeni keşifler ilgi görecektir. Yazılarınızı kendi görselleriniz ve duygularınızla aktardığınız için ekstra avantajınız olacaktır.

4) Spor ve Sağlık Sayfası: Hayatınızda sporsuz bir gün geçmiyorsa ve sağlık konusunda bilgileriniz varsa paylaşımlarınız ilgi görecektir. Spor tüyoları ve çalışma şekillleri her zaman dikkat çekmiştir. Aynı şekilde diyet tarifleri, doğal yaşam ve bitkisel çözümlerde çok okunan konulardır. Bu konunun önemli olan kısmı kesin bilgiler içermesidir. Diğer blog konularında kişisel yorumlara yer verilirken bu konuda kesin bilgi içermek zorundadır.

5) Yemek Tarifleri ve Tavsiyeler Sayfası: Elinizin tadı yerinde ve yemeklerle iç içe bir hayat yaşıyorsanız blog sayfanızı hangi bu konuda değerlendirebilirsiniz. Tamamen özgün ve sizi yansıtan tarifler vermeniz diğerleri arasından çabuk sıyrılmanızı sağlar. Yemek yapma sanatına vereceğiniz desteğin karşılığını ziyaretçi olarak alacaksınızdır.

6) Bebek ve Çocuk Sayfası: Özellikle anne olduysanız bu konuda fazlasıyla bilgiye sahipsiniz demektir. Kendinizi geliştirmek için kitaplar okuyarak ve makaleleri takip ederek blog sayfanızda faydalı bilgiler paylaşabilirsiniz. Bugün herkesin kullandığı akıllı telefonlar sayesinde hiçbir soru yanıtsız kalmıyor. Bu konuda bilgiler vermeniz sizi bir adım öne geçirecektir.

7) Kozmetik ve Güzellik Sayfası: Kadınlarımızın son yıllarda fazlasıyla önem verdiği ve bilgi sahibi olduğu bir konu. O kadar çok ürün çeşitliliği var ki içerik üretme konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Hitap ettiğiniz kişiler de araştırmaya meyilli olduğundan blog açmak için iyi bir konu gerçekten.

8) Gündem ve Siyaset Sayfası: Günlük haberleri ve siyaseti ilgi alanınız olarak görüyorsanız içerik hazırlama konusunda hiç sıkıntı yaşamazsınız. Taraflı olabileceğiniz gibi tarafsız bilgilerde paylaşabilirsiniz. Yaşanan önemli olayları ve olması gerekenleri kendi bakış açınızla blog sayfanızda paylaşabilirsiniz.

9) Oyun ve Eğlence Sayfası: Oyun sektörü her geçen gün gelişmeye etkilediği insan sayısını artırmaya devam ediyor. Harika grafikleri ve geçilmesi zor bölümleri ile tüyoların değer göreceği bir konu. Sayfanızı geliştirmek ve kitlenize hitap etmek sizin nasıl bir yön izleyeceğinize bağlı.

10) Ev Dekorasyon ve Pratik Bilgiler Sayfası: Evi ile fazlasıyla ilgili ve araştırma yapanlar için ideal bir konu. Eşyaların nasıl yerleşeceğinden renklerine kadar bilgiler verebilirsiniz. Aldığınız ürünlerin tavsiyesi ve kullanımı hakkında tüyolar paylaşabilirsiniz. Pratik ev aletleri ve hayat kurtaran bilgiler okunmanızı sağlayacaktır.

11) Dini ve Tarihsel Bilgiler Sayfası: Blog sayfanızı seçerken bir diğer ilgi alanı da dini içerikler ve tarihi bilgiler olabilir. Tüm okuyucuları kapsamasa da belli bir kitlesi ve merak edeni vardır. Doğru ve gerçek bilgilerin verilmesi bu konularda olmazsa olmazdır. İyi araştırma yaparak değerli bilgiler paylaşabilirsiniz.

12) Ekonomik Bilgiler Sayfası: Ekonomi konusunda ilginiz ve piyasalar konusunda bilginiz varsa çoğu insana yardımcı olabilirsiniz. Özellikle son yıllarda yükselişe geçen kripto paralar ve değer kazanacak fonlar gibi para kazanma konusunda ipuçları paylaşabilirsiniz. Herkes doğru yatırım peşinde koşarken sayfanıza gelmelerini sağlamak sizin bilgilerinizin faydasına bağlıdır.

13) Mobil Uygulamalar ve Bilgisayar Programları Sayfası: Çağımız teknolojik aletlerin geliştiği ve yanı başımızdan ayırmadığımız çağ. Özellikle akıllı telefonlar için üretilen binlerce uygulamaları incelemeye alarak kullanım amaçlarına göre tanıtımlarını yapabilirsiniz. Aynı şekilde bilgisayarlar için faydalı programları ve işlevlerini anlatabilirsiniz. Bu bilgiler sizi okunan sayfalar arasına alacaktır.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.