Hisse Senedi Nasıl Alınır?

hisse-senedi-alırken-dikkat-edin

  Bir çok insan yatırım yapmak ve yatırımlarıyla kazanç sağlamak istiyorum. Hisse Senedi de yatırım araçlarından bir tanesi. Peki hisse senedi nasıl alınır? merak ettiyseniz bu yazının devamında anlatıyoruz. İnsanlar gelişen ekonomi ve teknolojiyle paraya her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktadır. Paranın önemi her geçen gün daha da artmıştır. Temel ihtiyaçların yanı sıra eğlence tatil gibi lüks ihtiyaçlarda ortaya çıkmıştır. Çalışarak kazanılan paraya ek olarak alternatif para kazanma yöntemleri de günümüzde oldukça ön plandadır. Bu yöntemlerden biri de hisse senedi alım satımıdır.

  Hisse senetleri, sermaye şirketlerinin ortaklarına, ortaklıklarını ve paydaşlarını belirlemek amacıyla verdikleri değerli evraklar'dır. Hem güvenli hem de yasal bir alternatif para kazanma yöntemi olan hisse senetleri sahibine tanıdığı haklara ve özelliklere göre çeşitli türlere sahiptir. Kişiler tarafından en çok bilinen hisse senetleri Adi ve imtiyazlı hisse senetleridir. Türkiye’de imtiyazlı hisse senedi kullanım izni yoktur. Türk Ticaret Kanuna göre hisse senetleri Hamiline Yazılı ve Nama Yazılı olarak ikiye ayrılır. Borsada alınıp satılması istendiğinde Nama Yazılı olan hisse senedini Hamiline çevirmeleri ve Borsa İstanbul’a kayıt ettirmeleri gerekir.

✪ Hisse Senedi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Öncelikle bir hisse senedi alırken hisse senedinin gelecekte değer kazanıp kazanmayacağı fiyatların ne yönde ilerleyeceğinin ve piyasanın takibinin yapılması gerekir. Bir hisse senedi satın alırken belirleyeceğiniz tarih çok önemlidir. Klasikleşmiş bir yatırım felsefesi olan fiyatların en düşük olduğu zamanda hisse senedi satın almak ve fiyatların en yüksek olduğu noktada da hisse senetlerini satmak anlayışı çoğu insana kazanç kapılarını ardına kadar açmıştır.

✪ Borsada Hisse Senedi Nasıl Satılır?

  Fiyatların arz ve talep dengesine göre belirlendiği borsada tüm faktörlerin iyi takip edilmesi gerekmektedir. Borsada para kazanmak için en üst ve en alt fiyat aralığının iyi bilinmesi gerekmektedir. Eldeki hisse senetlerinin değer kaybedeceği anlaşıldığında hemen elden çıkarılması zararı en aza indirecektir. Yatırımcıların en büyük kaybı hedeflerinden şaşmaları sebebiyle yaşanmaktadır. Ne olursa olsun kişi hedefine bağlı kalmalı, hedefine ulaştığında hisse senetlerini satmalıdır.


Bu yazı https://www.investaz.com.tr tanıtımıdır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

1 yorum:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.