Ter Kokusunu Gidermek İçin Doğal Yöntemler

ter-kokusu-nasıl-giderilir

  Sağlıklı vücudun habercisi terlemek en doğal gereksinimdir. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını sağlayan ter bezleri sonrasında kötü kokulara neden olur. Bu da toplumsal hayatın içinde pek rahatsız edici olur. Kendinize olan güveniniz ve başkalarına olan saygınız için ter kokusu sorunu nasıl çözülür? Basit bir kaç yöntemle ter kokusu ile mücadeleyi başlatarak bu sorunla baş edebilirsiniz.

1) Düzenli duş almalısınız. Özellikle spor yaptıktan sonra ve yaz aylarının güneşli günlerinde duş almak ter sorununuza çözüm olabilir. Duş aldıktan sonra koltuk altlarınızı nemli bırakmamak için iyice kurulayın.

2) Koltuk altı bölgesini traş etmek önemlidir. Tüyler uzadıkça nemlenmeyi hızlandırdığından kokuya neden olan bakterileri tetikler.

3) Mevsimlere göre giyinmeyi ihmal etmeyin. Yaz aylarında serin tutacak ince kumaşları, kış aylarında da ısınmak ve terden korunmak için kazakların altına terletmeyen atlet giyinin.

4) İç çamaşırların her gün değiştirilmesi mutlaka yerine getirilmelidir. Hem hijyen açısından hem de ter kokusu açısından faydalı olur.

5) Baharatlı gıdaları çok tüketiyorsanız ter kokusundan daha çok etkilenirsiniz. Bu alışkanlığınızı azalttığınızda ter kokusunu da azaltmış olursunuz.

6) Ter kokusunu önleyen pudralı ürünler kullanabilirsiniz. Koltuk altınızı kuru tutmanız kokuyu engeller ve sizi rahatlatır.

7) Metabolizma hızını yavaşlatmak ve vücudunuzu serin tutmak için bol bol su içerek terleme oranınızı azaltabilirsiniz.

8) Çay ve kahve gibi kafeinli içecekler güçlü kokular ürettiğinden bunları daha az tüketmek gerekir.

 Ter kokusunu önlemek için bitkisel çözümlerden de faydalanabilirsiniz. Limon, içeriğindeki mikrop öldürücü maddeler sayesinde kötü ter kokusunu ve aşırı terlemeyi yok eder. Koltuk altlarınızı sabunlu suyla temizledikten sonra bir parça pamuğun üzerine limon suyu damlatıp sürün. Bu yöntem aynı zamanda koltuk altı kararmasını da önleyecektir.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Harika tavsiyeler kalemine yüreğine sağlık."Suyu tuzlu olan denize girmek terlemeyi engeller" maddesi de eklenebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu daha önce duymamıştım yorumla bilgi verdiğin için teşekkürler..

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.