Saçlarım Hemen Yağlanıyor Ne Yapmalıyım?

çabuk-yağlanan-saçlar-için-doğal-karışımlar

  Mevsim geçişlerinden veya başka nedenlerden dolayı olabilir ama sonuç olarak saç yağlanması can sıkıcı bir durumdur. Değiştirdiğiniz şampuanlara ve uyguladığınız kürlere rağmen saçlarınız çabuk yağlanıyorsa bu sorunla baş etmek için bazı uygulamalar yapmanız lazım. Verdiğiniz paraların alamadığınız karşılığı yerine doğal çözümlerle daha canlı ve parlak saçlara sahip olarak yağlanmaya son verebilirsiniz. Genetik, aşırı stres hali, yağlı yiyeceklerin fazla tüketilmesi ve hormonal değişiklikler en sık karşılaşılan saç yağlanması nedenlerindendir.

Yağlı Saçlardan Kurtulmanın Yolları

1) Karbonat: Yağ emici özelliğinden dolayı yağlı saç problemlerinde doğal çözüm yoludur. Karbonat farklı kullanım alanları ile çoğu sorunda ön plana çıkıyor. 3'e 1 oranında hazırladığınız karbonatlı suyu sprey şişesine koyarak önceden ıslattığınız saçınıza uygulayın. 3-4 dakika saçınızdaki bu karışımı iyice durulayın. Haftada 2 veya 3 kez bu işlemi yaparsanız 1 ay içinde saçınızdaki değişimi gözlemleyebilirsiniz.

2) Elma Sirkesi: Yağlı saçlar için bir diğer etkili yöntemde elma sirkesi'dir. Elma sirkesi doğal olarak aşırı yağlanmayı kontrol eder ve parlak saçlara sahip olmanızı sağlayan tonik görevi görür. 1 bardak suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak iyice karıştırın. Banyodan çıkmadan önce temiz saça bu karışımı uygulayarak 5 dakika bekletin. Saçlarınızı soğuk su ile durulayarak hafta da 3 kez tekrarladığınızda yağlı saçlardan kurtulmanız mümkün.

3) Muz ve Bal: 1 tam muz ve 1 yemek kaşığı bal ile yağlı saçlarınıza çözüm bulabilirsiniz. Yapımı ve uygulaması kolay olan bu karışım tamamen doğal yöntemle güçlü ve canlı bir saça kavuşmanızı sağlayacak. Kabukları soyulmuş 1 muzu blender marifetiyle püre haline getirerek içine 1 yemek kaşığı bal ekleyin ve son kez karıştırın. Saçlarınızın köklerinden uçlarına doğru olacak şekilde bu karışımı uygulayın ve 25-30 dk bekletin. Saçlarınızı duruladıktan sonra işlem tamamdır. Bu işlemi haftada 2 veya 3 kez uyguladığınızda parlak ve güçlü saçlara sahip olacaksınız.

limon-suyu-faydaları

4) Limon Suyu: Limon yağlı saçlarda dahil olmak üzere bir çok saç derisi sorununu çözmekte kullanılabilir. Asitli yapısı ile Ph dengesini korur ve yağ salınımını kontrol altına alır. 1 su bardağı içine taze sıkılmış 1 adet limonu karıştırın. Bu karışımı saçınıza masaj yaparak bir kaç dakika uygulayın. 5 dakika bu şekilde bekledikten sonra ılık suyla saçınızı durulayın. Etkisini görmek için aynı işlemi haftada 3 kez tekrarlayın.

5) Lavanta: Hem saçınızdaki yağlanmaya son vermek hem de saçınız güzel koksun istemez misiniz? İşte en iyi ve doğal çözüm lavanta'nın mis kokusunda gizli. Bir tutam kuru yada taze lavantayı orta boy tencereye koyarak su ile doldurun. 8-10 dakika kaynamaya bıraktığınız suyu rengi koyulaştıktan sonra kenara alın ve içindeki lavantaları süzerek soğumasını bekleyin. Ilımış bu karışımı dipten uçlara doğru uygulayın. Sprey şişeniz varsa saçınıza uygulamanız daha kolay olur. Daha sonra 30 dakika bekleyin ve saçınızı güzelce durulayın. Bu işlemi düzenli olarak saçınıza uyguladığınızda yağlanmanın azaldığını göreceksiniz.
 
Çabuk yağlanan saçlardan kurtulmak için tüyo olarak saç kurutma makinesini kullanmadan doğal olarak kurutmanız işe yarar. Ayrıca son zamanların popüler kurtarıcısı kuru şampuan kullanarak acil durumlarda kesin çözüme kavuşabilirsiniz. Saçınızı seyrek aralıklarla şampuanlamak ve sık sık tarayıp fırçalamamakta faydalı olabilir. 



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.