Google'da Üst Sıralara Çıkmak İçin İpuçları

google-üst-sıraya-nasıl-çıkılır

  İnternet bilgi dünyası olarak hemen herkesin başvurduğu bir teknoloji haline geldi. İnternet yazarları da kendi bilgilerinin daha çok okunması için daha kaliteli içerikler hazırlamak zorunluluğu içindeler. Artan rekabet ve sıralama için getirilen kriterler nedeniyle kalite ve gerçeklik hazırlanan içeriklerde aranan özellik oldu. Saatlerce emek vererek yayına aldığınız makalelerin daha çok kişiye ulaşması ve size popülarite kazandırması için üst sıraları hedeflemelisiniz. Google gibi yapay zekaya sahip çok başarılı bir sistemde üst sıralarda yer edinmek için kandırmak yerine kalıcı ve doğru yöntemler kullanmalısınız.

  Siteleriniz veya blog sayfalarınız için daha fazla ziyaretçi çekmek herkesin arzusudur. Uzun uğraşlar sonucunda hazırladığınız yazılarınızın daha çok okunmasını ve daha fazla yorumlar yapılmasını tabi ki istersiniz. Ancak bu aşamaya erişmek için google için bazı kriterleri yerine getirmeniz gerekecek. Sıralama için bize yol gösteren bu kriterleri yerine getirdikçe üst sıraları rahatlıkla hedefleyebiliriz. Rekabetin yoğun olması ve aynı türden yazıların daha önceden paylaşılmış olması sizi zorlayacak ama başarılı olmak istiyorsanız seo için adımlar atarak zorlukları aşmaya çalışacaksınız.

  Google teknik olarak bizlerden 200 civarında bir kriterler listesi hazırlamış. Ancak bunların tamamını uygulamak ve doğru bir şekilde yürütmek neredeyse imkansız. Bu nedenle sitenize ziyaretçi gözüyle bakmanızı tavsiye ederim. Çünkü google arama motoru daha çok ziyaretçi odaklı, içeriklerin ön planda olduğu sade ve anlaşılır siteleri sever. İlk sıraları hedefliyorsanız kurnazlıkları bırakıp, sabır ve emek metoduna geçmelisiniz. Kolay yoldan elde edilen hiçbir şey kalıcı ve değerli değildir.
Arama-sonuçlarında-ilk-sayfaya-nasıl-çıkılır

✪ Google Sıralamasında Nasıl Yükselirim? İşte Kriterler
  1. Domain Yaşı: İçerik girdiğiniz sitenin domain yaşı google için bir kriterdir. Siteniz yaş aldıkça uzun süredir yayında kalarak devamlılığı olduğu için sıralamada az da olsa önceliğiniz olacaktır. Özellikle yeni açılan siteler karşısında tercih sizden yana kullanılacaktır.
  2. Domain Seçimi: Sitenizi oluştururken belirlediğiniz konuya uygun olarak isim vermeniz faydalı olacaktır. Anahtar kelimeyi içeren domain adresi sıralamada size avantaj sağlar.
  3. Sayfa Hızı: Google için öneli noktalardan biridir. Ziyaretçileri fazla bekleterek olumsuz kullanıcı deneyimi sunan siteler üst sıralarda kendine zor yer bulur. Gereksiz eklentilerden, tekrar eden içeriklerden kurtularak doğru kodlanmış bir tema kullanmak gerekir. Eklediğiniz görselleri bazı online siteler ile sıkıştırıp kullanmanız sayfa hızınıza yardımcı olacaktır. 
  4. Kopyala-Yapıştır: Hiçbir emek vermeden başkalarının içeriklerini kopyalamak size hiçbir avantaj sağlamaz. Belki böyle davrananlar yüzünden asıl emek verenler bile mağdur olabiliyor. Seo blog sayfamda bu gibi sorunları çok fazla yaşamış biri olarak söylüyorum bunu. Diğer sitelerden bilgi alırken kaynak göstermek önemlidir. Zaten bazı yazılarda dışarıya bağlantı vermek arama motorlarının önemsediği bir durumdur.
  5. İçeriğin Doyuruculuğu: İçerik hazırlarken 500 kelimeyi kendinize sınır olarak koyun. Bu kelime sayısının altına düşmediğiniz sürece her şey yolunda demektir. Uzun ve detaylı yazılar kıymetlidir ama sırf yazıyı uzatmak için yazının anlam bütünlüğünü bozmayın. Söylemek istediklerinizi çok uzatmadan anlatın ama yazıyı uzatmak istiyorsanız bilgiyi çoğaltın.
  6. Anahtar Kelime: Anahtar kelime yazıyı özetleyerek verilmek istenen mesajı içerir. Bu nedenle yazınızın üst sıraları hedeflemesi için anahtar kelime içeren başlık seçilmesi ve hazırlanan içeriğin içinde anahtar kelimenin yedirilmesi önemlidir. Hazırladığınız makalede en çok kullanılan kelimenin anahtar kelime olması gerekir.
  7. Görsellerden Faydalanın: Yazının okunmasını sağlayan ve hareketlilik katan en büyük yardımcı görseller ve videolardır. Zengin bir içerik hazırlayacaksanız görseller olmadan eksik kalacağını unutmayın. Eklediğiniz görsellere başlık ve alt başlık isimleri girmeniz görsel arama sonuçlarında bulunmasını sağlar.
  8. Güncellik: Siteyi açtıktan sonra yeni başlamanın verdiği heyecanla günde bir kaç tane yazı eklersiniz. Zaman ilerledikçe aynı hızla yazı giremeyeceğinizden bu sizi tedirgin eder ve arama motorlarına olumsuz sinyaller verir. Yapmanız gereken düzenli olmak ve belirlediğniz aralıklarda aynı şekilde yazı yayınlamaktır. Böylece uzun süre aynı şekilde hizmet edebilir ve her şeyin yolunda olduğunu bildirirsiniz.
  9. İçerikleri Elden Geçirme: Paylaştığınız içerikleri takip etmek ayrı bir görevimizdir. Değişen gündem ve bilgiler olduğundan hazırladığınız içerikleri güncellemeniz gerekebilir. Güncel kalmayan her yazı çabuk terk edilir ve ziyaretçi de olumsuz izlenim bırakır. Hemen çıkma oranınız yükselir ve sıralamanız etkilenir.
  10. Link Vermek: Yazılarınız daha güçlü hale getirmek için eski yazılarınızdan veya kaynak sitelerden faydalanabilirsiniz. Konuyla alakasız reklam amacıyla verilen linkler sitenizi zor durumda bırakabilir.
  11. Dil Bilgisi: Yazım hataları, eksik noktalama işaretleri ve anlatım bozuklukları gibi yazıyı bozan hatalardan kaçınmalısınız. Sitenizde bilgi verirken güvenilir ve doğru olduğuna ikna etmeniz gerekir. Bu tür hatalar yaparak ziyaretçilerden ve google'dan eksi puan alarak sıralamadaki arzuladığınız yere uzak kalırsınız.
  12. Yazıları Kategorileyin: Yazılarınıza genel anlamda etiketler vererek sınıflandırın. Her yazı için ayrıca en fazla 3 tane etiket girebilirsiniz. Üst sıralara çıkmak için fazladan verdiğiniz her etiket başarısız sonuçlar almanıza neden olur. 
  13. Tasarım: Ana sayfanızdan diğer sabit sayfalarınıza kadar her yere aynı özeni göstermelisiniz. Ziyaretçiler sitenize geldiğinde her yerden reklam çıkan, doğru bilgiden uzak ve karmaşık bir temayla karşılaşınca yine hemen çıkacaktır. Her kaybettiğiniz ziyaretçi sıralamada gerilere düşmenize neden olacaktır. Bu nedenle sadeliğe ve yerleşime oldukça özen göstermek gerekir. 
  14. Mobil Uyumluluk: Bu yıl sonuna kadar ziyaretçilerin daha büyük kısmı mobil cihazlardan gelecektir. Bu nedenle mobil uyumlu bir tema kullanmanız ve yerleşimi ona göre yapmanız çok önemli. Google mobil uyumlu olmayan siteleri kolay kolay üst sıralara taşımaz. Teknolojiye ayak uydurarak isteklerine cevap vermek gerekir. 
  15. Backlink Almak: İmkanınız varsa sizden daha eski ve istatistikleri iyi olan bir siteden backlink alın. Google bu tür backlinkleri referans kabul ettiğinden siteniz değerli olacaktır. Fazla abartıya kaçmamak için sadece kaliteli sitelerden backlink almaya çalışın. Sosyal ağlar ile sitenizi eşleştirerek oluşturduğunuz hesaplar sayesinde en iyi backlinkleri alır ve ekstra ziyaretçi çekersiniz.
  16. Hemen Çıkma Oranı: Gelen ziyaretçilerin sitenizde ne kadar vakit geçirdiğini simgeler. Geçirilen süre uzadıkça sıralamanızdaki yeriniz daha iyi konumda olur. Gelen ziyaretçileri diğer yazılarınıza yönlendirecek eklentiler kullanabilir, yazı içinde ilgili diğer yazılarınıza yönlendirebilirsiniz. 
  17. Direkt Trafik: Sitenizde her şeyi doğru uyguladığınızda bir çok takipçi kazanacaksınız. Bu sayı arttıkça sıralamanız da olumlu etkilenecek. Google aramalarında sitenizin ismi doğrudan yazılarak çok sayıda ziyaretçi aldığında sıralamadaki yeriniz iyileşecektir.
  18. Yoruma İzin Verin: Yazılarınıza alakalı yapılan her yorum google için önemlidir. İnsanların yazıya itibar göstermesi ve (olumlu) yorum yapma gereği duyması içeriğinizde her şeyin yolunda olduğunu ve faydalı bir içerik hazırladığınızı gösterir. 
  19. Takipçi Sayınızı Artırın: Takip eden ziyaretçi sayısının çoğalması hem trafiğinizi yükseltir hem de arama motorları için otorite olduğunuzu gösterir. Sitenize abone olan insan sayısı arttıkça yazılarınızın değeri de artacaktır. Değerli bir sitenin üst sıraları zorlaması da kaçınılmazdır. 
  20. Kırık Linkler: Sitenizin içinde verdiğiniz linkleri kontrol etmelisiniz. Kırık linkler çoğaldıkça her ne kadar öyle olmasa da siteniz terk edilmiş ve güncellenmemiş izlenimi yaratır. Kırık link, verdiğiniz bağlantının geçersiz kalarak kullanım dışı kalmasıdır. Google kaliteli bir site olduğunuzu sorgulamak için kırık linkleri kesinlikle hesaba katar. Kırık link sorgulamak için brokenlinkcheck sitesini kullanabilirsiniz.
  21. Google Sorguları: Yazı hazırlarken google da araştırma yaptığınızda benzer yazıların iyi siteler tarafından daha önce paylaşıldığını görebilirsiniz. Burada yapacağınız şey otorite haline geldikten sonra başlığını istediğiniz gibi seçmenizdir. Ancak yeni bir siteyseniz ve üst sıraları hedefliyorsanız google arama sonuçlarında en altta benzer arama sonuçlarını değerlendirerek yazınızda kullandığınızda daha etkili olacaktır.
google-diğer-sonuçlar




Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. çok güzel hazırlamışsınız ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş yine. Özellikle benzer aramalar kısmından anahtar kelime açısından yararlanmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı anahtar kelimelerde üst sıralara çıkmak çok zor rekabetten dolayı ama alternatifleri değerlendirerek farklı bir yükseliş denenebilir. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  3. Güzel bilgiler olmuş emeğinize sağlık yeni sayfanız hayırlı uğurlu olsun inşallah sevgiler ....

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.