Argan Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

argan-yağı-nasıl-elde-edilir

  Argan yağı Kuzey Afrika bölgesinde özellikle Fas civarındaki Argan ağacından elde edilir. Argan ağacı 10 metreye kadar uzayabilir ve ortalama 150-300 yıl yaşayabilir. İçi yumuşak dışı sert bir kabuğa sahip olan meyvesinden argan yağı elde edilir. İçinde bol miktarda E vitamini barındırdığı için saç ve cilt bakımında favori olmuştur. Yöre halkı tarafından yüzyıllardır bu yağı kullanılmasına rağmen son yıllarda saç, tırnak, yüz ve vücut bakımı gibi alanlarda kullanılmaya başlandı. Adı sık duyulur olduğundan çoğu kişi araştırmaya ve faydalarını öğrenmeye başladı. Ürünlerin içinde daha çok parlak ve sağlıklı saçlar için olan ürünler tercih edilir oldu.

✪ Argan Yağının Faydaları

1) Düzenli kullanımda cildin sıkılaşmasını sağlar ve kırışıklıkları azaltır. Argan yağı cildi nemlendirerek bakım sağlar.

2) Argan yağı sebum azaltma etkisine sahiptir. Buna bağlı olarak ortaya çıkan akne, sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engellemeye yardım olur.

3) Argan yağı yağsızdır ve cildi tahriş etmez. Bir cilt losyonu olarak vücudun tamamında kullanılabilir.

4) Güneşin zararlı ışınlarından koruyarak tahrişleri ve iltihaplanmaları azaltır.

5) Göz altı kırışıklıklarında ve torba oluşumunda oldukça etkilidir.

6) Hamilelik döneminde oluşan çatlakların yok edilmesinde kullanılabilir. Bu dönemlerde argan yağından faydalanabilirsiniz.

7) Özellikle kış aylarında meydana gelen dudak çatlamalarına karşı 1 damla argan yağı kurtarıcı olabilir.

8) Bir kaç damla argan yağı tırnak ve tırnak etlerine masaj yapılarak uygulanabilir. Böylece tırnak bakımında ve sağlığında faydasını görerek tırnak kırılmalarında ve tırnak yapısında güçlenmeleri fark edeceksiniz.

Argan Yağının Yüz İçin Kullanımı

  Yağı yüzünüze sürmeden önce iyice temiz olduğundan emin olun. Parmaklarınıza bir kaç damla argan yağı aldıktan sonra birbirine sürtün. Yüzünüze uygularken masaj yaparak sürün. Etkisini kısa sürede görecek ve canlılığı fark edeceksiniz.

Argan Yağının Saç İçin Kullanımı

  Güzellik uzmanı Pervin Bulgak Yöntemi: (Saçınıza kafa deriniz ıslanıncaya kadar argan yağı uygulayın. Kafa derinize yavaş hareketlerle masaj yaparak yedirin. Ardından saçınızı ılık bir havluyla örtün ve 30 dakika öylece bekleyin. Daha sonra saçınızı yıkayın.) Haftada iki kez bu işlemi yapabilirsiniz.

  Diğer bir yöntemde duştan çıktıktan sonra ıslak saça argan yağı uygulamaktır. Az miktarda kullanıldığından tekrar durulamaya gerek kalmayacaktır. Saç uçlarından başlayıp köklere doğru tüm saça uygulayın ve isterseniz kurutma makinesi ile saçınızı kurutun.

Not: Diğer cilt bakım yöntemlerinden daha az maliyetli olması ve bir çok cilt hastalığına iyi gelmesi nedeniyle düzenli kullanımı tavsiye edilir. Argan yağının cilt ve saç için inanılmaz bir faydası vardır.

✪ Argan Yağı Nasıl Elde Edilir?

  Argan yağını elde etmek oldukça zahmetlidir. 1 litre argan yağı almak için 8 ağaçtan meyve toplanması gerekir. Ağaçtan toplanan bu meyveler kurutulur, tek tek elle soyulup kavrulduktan sonra ezilme işlemine tabi tutularak yağı çıkarılır. Bu kadar zahmetli olması ve sadece belli bir bölgede yetişiyor olması nedeniyle bu ağaçların soyu tükenme tehlikesi altındadır. Bilinen faydaları eklenince ve özellikleri de düşünüldüğünde argan yağı dünyadaki en pahalı yağlardandır. Bilinmeyen yerlerden ve markasız ürünlerden uzak durmalısınız. Piyasada sahtelerine rastlamak kaçınılmaz bir ihtimal olacaktır.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. "argan yağı nedir" ve "argan yağı yüze nasıl uygulanır" hakkında doyurucu bilgi edinilebilecek harika bir yazı."Argan yağı kullananlar" bu yazıyı okuduktan sonra olumlu anlamda fikirleri değişecektir.Ben de "argan yağı saç uzatırmı" sorusunu çok merak ediyordum.Okuduktan sonra tatmin oldum.Kalemine yüreğine sağlık..Harika olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Argan yağı kullanımı saç onusunda oldukça faydalı diye biliyorum. Daha önce şampuan alırken argan yağını araştırmıştım. Yazıyı beğendiğinize sevindim, elimden geldiği kadar detaylı bilgiler vermeye çalışıyorum.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.