Google Adsense Başvurusu İçin Uygunluk Kriterleri

Google-adsense-onaylatma-yöntemleri
Google görsellerden alınmıştır
  Google adsense para kazanma konusunda ne kadar zorlu olsa da verdiği güven nedeniyle her web site sahibinin ilk tercihidir. Sitenizde reklam yayınlamak için başvuru yapmadan önce bazı şartları yerine getirmiş olmanız gerekir. İlk başvurusunda reddedilen ve daha sonra hayal kırıklığına kapılan çok sayıda web site var. Bu olumsuz duyguyu yaşamamak için google adsense başvuru şartlarını tam anlamıyla yerine getirdiğinizden emin olun ve ondan sonra başvurun. Genel olarak politikalara uyan ve özgün yazılar paylaşarak güncel kalan çoğu web site sorunsuz onay alır. Yeter ki aşağıda verdiğim ipuçlarını dikkatlice okuyun ve uygulamaya çalışın.

Google Adsense Uygunluk Kriterleri
  • İlk koşul politikalar gereği 18 yaşını doldurmuş olmak ve web site sahibi olmaktır. 
  • Sitenizin başvuru sırasında değerlendirilmesi için en az 6 aydır etkin olması gerekir.
  • Başvuru esnasında verdiğiniz bilgilerin kesinlikle doğru olduğundan emin olun. Para kazanmayı düşündüğünüz sistemden bilgilerinizi esirgemek uygun olmayacaktır.
  • Ücretsiz alan adıyla da kabul edilmek mümkündür ancak .com gibi bir uzantıya sahip siteler daha avantajlı olabiliyor.
  • İçerikleriniz özgün ve çok yorum alıyorsa size artı puan olarak dönecektir.
  • Başvurmadan önce en az 500 kelime ile hazırlanmış en az 20-30 arası makaleniz olsun. Bunun dışında daha fazla da yazı olabilir ama adsense giriş anahtarı içerik sayısıdır.
  • Sayfa açılış hızı için gerekli optimizasyonlar yapılmalı ve yavaşlatan nedenler ortadan kaldırılmalı. Kullanıcı deneyimini önemseyen ve ziyaretçi odaklı içerikler üretenler daha kolay kabul edilir. 
  • Ziyaretçi sayısını artırmak için sitenin tasarımına ve içeriklerin faydasına özen gösterin. Ne kadar takipçi olursa adsense için o kadar eliniz kuvvetlenir. 
  • Hem seo için hem de adsense başvurusunu hızlandırmak için yazılarınıza verdiğiniz etiketleri abartmayın. Genel kategoriler belirleyerek yazıları belli bir düzende toplayın.
  • Backlink aldığını ve verdiğiniz sitelerin kalitesi çok önemlidir. Kaliteli sitelerden backlink almaya çalışmalı ve backlink verdiğiniz sitelerin genel politikalara uyduğundan emin olmalısınız. Tavsiye ettiğiniz site uygunsuz içerik veya hatalı işlem yapıyorsa size de zararı olur.
  • Sitenizde sabit sayfalar olması gerekir. Bu sadece adsense için değil normalde siteniz içinde gerekli bir işlemdir. İletişim, reklam, yasal uyarı, site haritası gibi.
  • Diğer google servislerini kullanmak başvurunuzun olumlu sonuçlanmasında ve sitenizin detaylarını almanızda yardımcı olur. Google Analytics, Google Search Console gibi
  • Google adsense başvuru aşamasında diğer reklam servislerinin reklamlarını yayınlamayın. Hem google adsense başvuru yapıp hemde alternatif bulmak başvurunuzun olumsuz olmasına neden olur.
  • Birden çok blog sayfanız veya siteniz varsa en çok güvendiğinizle başvuru yapın. Siteniz onaylandıktan sonra adsense reklamını diğer site veya blog sayfalarınıza ekleyebilirsiniz.
  Google adsense ne kadar önemli olsa da tek kazanç kapısı değildir. Sitesi banlanmış, bir türlü başvurusu kabul edilmeyen veya uzun zamandır çok az para kazanabilmiş biriyseniz başka yollarla da para kazanabilirsiniz. Yeter ki aynı istek ve sabırla kaliteli içerikler üreterek güncel kalmayı başarın. Siz yazdıklarınızdan emin olursanız ilerleyen dönemlerde teklifler alabilirsiniz. Diğer sitelerden banner reklamları ve tanıtımlar alarak iyi miktarda paralar kazanabilirsiniz. Google adsense de günde 1000 kişi ziyaretçiniz olsa yaklaşık 20-30 tl para ancak kazanılır. Siz site sahibi olarak tüm şartları yerine getirin para konusunda kazancınız olmasa da seo konusunda faydasını görürsünüz. Bu da size başka kazanç kapılarını aralar.

  Ayrıca Google Adsense Koşullar ve Şartlar linkini okuyarak tüm şartları sağladığınızı düşünüyorsanız Google Adsense Başvuru linkine tıklayarak formu doldurun.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.