Google Cezalarına Takılmamak İçin Neler Yapılmalı

google-ceza-yöntemleri-ve-sebepleri

  Google arama sonuçlarında sıralamayı doğru yapmak ve kaliteli olanları ön plana çıkarmak için bir çok kriter uygular. Her şey doğru ve kuralına göre yapıldığında problem yoktur ama ceza uyguladığında sıralama düşürme ve indeksleri silme gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Net olarak şu nedenden dolayı cezalandırır şöyle yaparsanız ceza ortadan kalkar diye bir şey yoktur. Neden ceza aldığınızı ve nasıl düzelteceğinizi kendiniz analiz etmek zorundasınız. Abartılı seo çalışmaları yapmak veya ne yaptığını bilmeden değişiklikler yapmak hata olarak geri dönebilir. Bu nedenle siteniz için yaptığınız her şeyde bilinçli olmak zorundasınız. Bir hata ile karşılaştığınızda nereden kaynaklandığını tahmin ediyor olmalısınız.

  Google cezaları otomatik algoritma sağlayıcıları tarafından verebileceği gibi manuel olarak çalışanları aracılığı ile de verebilir. Manuel olarak ceza aldığınızda Google Search Console üzerinden bir uyarı alırsınız. Bu uyarıyı kontrol etmek için Arama Trafiği> Manuel İşlemler sekmelerini takip edebilirsiniz. Bu türden bir manuel ceza aldığınızda uyarı verildiği için düzeltilmesi daha kolaydır. Ancak sıralamayı etkileyen ve dizinlerde sorun çıkarak otomatik verilen cezaların düzeltilmesi uzun zaman alır. Sitenizi uzun süre gözden çıkarmamak için hiç ceza almamaya özen gösterin ve yaptığınız uygulamaların farkında olun. Ceza aldığınızda yakın tarihli olmak zorunda değil çünkü Google 1 yıl geriye dönük denetlemeye devam eder.

 Ceza Almaya Neden Olabilecek Davranışlar
  • Sitenize gereğinden kalitesiz fazla backlink almak. (Backlink sizden daha değerli sitelerden alınırsa çok sayıda olmasına gerek kalmaz.)
  • Yazılarınızda etiket kullanımını abartarak spam durumuna düşmek.
  • Benzer içeriği farklı başlıklarla hit almak için yeniden paylaşmak.
  • Siteyi kopyala-yapıştır yaparak karşılığı olmayan içeriklerle doldurmak.
  • İçerikleri ziyaretçilere faydalı olmak yerine arama motorlarını kandırmak için yazmak.
  • Sayfanızda reklam sayısının içerik sayısından fazla olması ve yerleşim hataları.
  • Sitenizde geçirilen süre 30 saniyenin altında kalırsa ve bu oran %50 gibi seviyelerde tekrar ederse google sıralamadaki yerinizi düşürebilir.
Sandbox Filtresi: Bu cezaya maruz kalan sitelerde ani hit kaybı, sıralamada gerilere düşme, indekslerin silinmesi gibi sonuçlar yaşanabilir. Cezanın nedenleri arasında sitenin yeni açılmış olmasına rağmen fazladan backlink alması, kopya içerikler kullanması, aynı içeriği farklı başlıklar altında paylaşması sayılabilir. Bu filtrenin önemi çabuk takılmanız ama kurtulmak için uzun çabalar harcamanızdır. Bu nedenle önleminizi baştan almalı ve gereksiz baclinklerden derhal kurtulmalısınız. Uygulamaya çalıştığınız veya es geçtiğiniz seo yöntemlerini gözden geçirmenizde fayda var.

Algoritmik cezalar ikiye ayrılır. Panda ve Penguin.
  Panda cezalarında sitenizin sunduğu kullanıcı deneyimi ve içeriğinizin kalitesi değerlendirilir. Panda denetimleri her ay, önceden haber vermeksizin yapılır. Penguin cezalarında ise abartılı site-dışı SEO optimizasyonları değerlendirilir. Penguin denetimleri her yıl, birkaç kez, genellikle Google tarafından önceden bildirilerek gerçekleştirilir. Hatayı her düzeltmediğinizde tekrar bu süreleri beklemek zorundasınız.
Cezadan Kurtulma Yöntemleri
  • Kalitesiz size faydası olmayan backlinkleri silin. Site içi seo için yükselmek istediğiniz kelimeye fazladan link verdiyseniz azaltmalısınız.
  • Geçici ve sahte hitler yerine sadık ziyaretçiler kazanmak için içerik üretin.
  • Eğer manuel bir ceza aldıysanız düzelttikten sonra https://www.google.com/webmasters/tools/reconsideration?hl=tr linke tıklayarak tekrar değerlendirilmesini isteyebilirsiniz.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Bir ara iki tane mail adresine bağlı olduğu için ceza yemiştim bide annem sürekli reklama tıkladığı için sonra sorun çözüldü tabi bütün paramı aldılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google + da yazı paylaşırken iki mail adresinin çakışması da sıkıntı yapıyor. Reklama tıklamak zaten bu konudaki en büyük yanlışlardan ama bilmeden olmuş. Elimizden geldiği kadar dikkat etmeliyiz.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.