Telifsiz ve Kaliteli 5 Fotoğraf Sitesi

Telif-hakkı-olmayan-5-fotoğraf-sitesi

  Telif hakkı olmayan kaliteli ve ücretsiz fotoğrafları nasıl bulurum? sorusu internet ortamında içerik üretmeye çalışan herkesin ortak sorunu haline gelmiştir. Bulduğunuz bu görselin de telif haklarını ihlal etmemesi gerekiyor. Google görseller gibi yerlerden temin edilen fotoğraflar kullanılabilir tabi ama kaynak göstermek gerekir. Sizin de hazırladığınız fotoğraflarda Google Görseller de sıralanır ama genelde sorulmadan kullanılır. Bu nedenle görsel yüklerken sitenizin linki veya logonuzu eklemek caydırıcı olabilir.

  Hem içeriğiniz için dikkat çekici olması hem de telif sorunu yaşamaması için ya görseli kendiniz yükleyeceksiniz ya da telifsiz görseller kullanacaksınız. Özellikle nesnel bilgiler ve araştırmalar paylaşan siteler için görsel bulmak daha zordur. Konuya uygun görselin kendiniz tasarlamanız mantıklı ama sıralayacağım sitelerden yararlanarak işinizi kolaylaştıracak görseller bulabilirsiniz. İşte yazarlar için ortak paylaşıma açık fotoğrafları içeren telifsiz siteler:

Telif Hakkı Olmayan 5 Fotoğraf Sitesi

1) Kaboom Pics: Bu site telifsiz fotoğrafları sıraladığı gibi aynı zamanda da renk paleti sunarak tıkladığınız renklere uygun görselleri getirebiliyor. Bir diğer özelliği de aradığınız görselleri yatay ve dikey olarak sınırlandırabiliyorsunuz. Bünyesinde barındırdığı binlerce kaliteli fotoğraflarda sizin keşfinizi bekliyor olacak.
kaliteli-fotoğraf-arşivi
Kaboompics Görüntüsü
2) Pixabay: Genelde kendi sitemde de kullandığım içeriğinde 1 milyondan fazla görsel barındıran Türkçe destekli harika bir site. CCO lisanslı görsellerin kullanımı serbesttir. Android ve İOS uygulamalarını indirerek daha hızlı kullanmanız da mümkün.

yüksek-çözünürlük-destekli-fotoğraflar
Pixabay Görüntüsü
3) Unsplash: Ücretsiz kullanımı ile iyi bir görsel yelpazesine sahip bir site. Fotoğrafları kolaylıkla bulmanız için hayvanlar, manzara, sağlık, beslenme gibi etiketlere göre arama yapabiliyorsunuz. Ayrıca fotoğraflarını beğendiğiniz sanatçıları takip edebiliyorsunuz. Görsel bulma konusunda sıkıntı yaşayanlar için tarayıcınıza kaydetmeniz gereken bir site.

ücretsiz-görsel-sitesi
Unsplash Görüntüsü
4) StockSnap: Bu sitede ücretsiz fotoğraflar barındırıyor ve etiketlere göre sıralama yapıyor. Depolama alanında barındırdığı fotoğraflara eklenen her gün yüzlerce fotoğraf sayesinde faydalanmanız kesin. Ayrıca dışarıdan kullanıcıların 5 tane görsel yüklemesine izin veriliyor. En iyi ve değer verdiğiniz fotoğrafları yükleyerek ortak kullanıma açabilirsiniz.

kullanıma-açık-ücretsiz-fotoğraflar
StockSnap Görüntüsü
5) Negative Space: Harika kalitede görsellerin sunulduğu arşiv gibi fotoğraf sitesidir. Sitedeki görseller pazarlanması dışında ücretsiz olarak kullanıma açıktır. Aradığınız her konuda görsel bulacağınız etiketlere göre sıralı kullanımı kolay bir site. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf galerisine göz atabilirsiniz.

kaliteli-telifsiz-fotoğraflar
Negative Space Görüntüsü



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.