Muz Kabuğunun Pek Bilinmeyen Faydaları

Muz-kabuğunun-sırları

  Meyveler herkesin severek tükettiği en önemli gıdalardan biridir. Özellikle kabukları ile kullanıldığında ayrıca faydası oluyor. Uzmanlar muz başta olmak üzere çoğu meyve ve sebzenin sağlık açısından önemli olduğunu söylüyor. Hem muz yerken haz duyacaksınız hem de sağlığınız açısından faydalanacaksınız. Bu yazıyı okuduktan sonra muz kabuğunu artık çöpe atmayacağınıza eminim. Bu güzel haberi taçlandırmak adına liste halinde muz kabuğunun faydalarını sıralamak istiyorum.

 Muz Kabuğunun Genel Faydaları

1) Dişlere Faydası: Muz kabuğu bol miktarda potasyum ve magnezyum içerdiğinden iç tarafını dişlerinize bir kaç dakika ovalayın iyice muz kabuğunu yedirdikten sonra bir müddet bekleyin. Son işlem olarak temiz ve kuru diş fırçası ile dişlerinizi fırçalayın ve ağzınızı çalkalayın. Hem diş sağlığınıza iyi geldiğini hem de beyazladığını göreceksiniz.

2) Cildinize Faydaları: Muz kabuğu siğil, akne ve böcek, sinek ısırıklarına iyi gelir. Yüzünüzü iyice temizledikten sonra akşam yatmadan önce muz kabuğunu yüzünüze sürerek temizlemeden yatın ve sabah kalkınca ılık su ile yıkayın. Düzenli kullanımda siğil ve aknelerden kurtulmanız mümkün.

 Dr. Mehmet Öz'den size pratik bir çözüm: Derinize saplanan kıymığı çıkarmak için boşuna iğne-cımbız aramayın. Hafif kararmış muz kabuğundan ufak bir parçayı kıymık batan yere, meyveye temas eden kısmı deriye temas eder şekilde gece boyunca bantlarsanız , ertesi gün uyandığınızda muzun içeriğindeki enzimlerin deriyi hafif soyarak kıymığı deri yüzeyine taşıdığını görebilirsiniz.

* Muz kabuğu aynı ayakkabı boyaları gibi potasyum kaynağıdır. Potasyum deriyi beslediğinden muz kabuğu ayakkabı bakımında oldukça yararlıdır. Muz kabuğunun iç tarafı ile ayakkabınızı iyice ovaladıktan sonra oluşan tabakayı bir kaç dakika bekletin. Daha sonra temiz ve yumuşak bir kumaş bezle temizlediğinizde ortaya çıkan farka şaşıracaksınız.

* Topuklarınızda nasır varsa muz kabuğu burada da devreye giriyor. Muz kabuklarının iç taraflarını bir kaşık yardımıyla çıkarın ve bir kaba biriktirin. Bunları macun şekline getirerek topuğunuzun nasırlı bölgesine yerleştirin ve sabaha kadar bekleterek temizleyin. Nasırlarınızın yok olduğunu ve yumuşak bir hal aldığını göreceksiniz.

* Hızlı enerji sağlayan muz spor öncesinde tüketilirse kişiye enerji sağlar. Bol lifli bir meyve olduğundan kişiyi tok tutar diyetlerde bolca muz yenebilir.

* Muzun B6 vitamininden zengin olması bazı kanserler için koruyucudur. Kalın bağırsak, böbrek ve rektumda oluşan kanserlere karşı etkilidir. Kalkan görevinden faydalanmak için muz tüketilmelidir.

* Düşük kalorili olması nedeniyle Japonya da muz diyeti fikri ortaya çıkmıştır. Muz potasyum içerdiğinden ödemi azaltarak kilo kaybı sağlar. Bol lifli olduğu içinde uzun süre tokluk hissi vererek zayıflamaya yardımcı olur. Tüm bunları yaparken glisemik indeksi düşük olduğundan kanda ani şeker yükselmesine neden olmaz.

* Muz kabuğunun iç kısmını alarak alnınıza ve şakaklarınıza yerleştirin. Düşmemesi için bir miktar gazlı bezle bağlayabilirsiniz. Bir müddet uzanarak bekledikten sonra rahatladığınızı göreceksiniz.

* Muz kabuğu bol miktarda triptofan içerir. Bu aminoasit halk arasında mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin üretimini destekler. Üç gün üst üste iki muz kabuğu tüketirseniz vücudunuzun serotonin seviyesini %16 artırırsınız.

Muz Kabuğunun Diğer Kullanım Alanları

* Gübrenizi güzelleştirir.
* Bitkilerin yapraklarını parlatır.
* Gümüşü parlatır.
* Cildinizdeki siyah lekeleri geçirir.
* Kemikleri güçlendirir.



Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Ben yalnızca dişlere olan faydasını biliyordum. Etkiledi doğrusu, teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten epey faydası var. Hem doğal hem de herkesin alabileceği bir meyve.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.