Reklamları Nasıl Engellerim Sorununa Çözüm Adblock

istenmeyen-reklamlardan-kurtulmak-için-adblock

  İnternet kullanımı arttıkça iyi bir reklam alanı olmayı başardı. Herkesin ilgi odağı olan bu alan reklam vermek için ideal bir hal aldı. Reklamların yayınlanması çok normal ve faydalıyken sitelerin reklam yerleşiminden kaynaklanan hatalardan dolayı bazen reklam görmekten bıktığınızı tahmin edebiliyorum. Bir film izleyeceksiniz veya merak ettiğiniz bir bilgiyi okumaya çalışıyorsunuz ama reklamlar yüzünden daha en başından pes ediyorsunuz. Reklam yerleşimi ve sayısına özen göstermeyen sitelerin bu kadar çok olmasından dolayı bazı önlemler almak gerekiyor. İnternette rahatlıkla gezebilmek için en makul yöntem adblock reklam engelleme eklentisini kurmaktır.

  Özellikle Google Chrome tarayıcısını kullananlar için tavsiye edilen iyi bir yöntem. Bu eklentiyi tarayıcınıza kurduğunuzda istemediğiniz reklamlardan kurtulmuş olacaksınız. Eklentiyi kurmak için aşağıdaki görsele tıklayabilirsiniz.

adblock-reklam-engelleme





  Firefox tarayıcısı kullanıyorsanız adblock reklam engelleme eklentisini kurmak için Adblock Plus - Firefox bağlantısına tıklayın. Eklentiyi kurabilmek için Firefox tarayıcısını yüklemeniz gerektiğini unutmayın.

 Siteler Ne Yapmalı?
  • Ziyaretçi odaklı olmalı ve içerikleri ön plana çıkarmalı.
  • Adblock kullanmaya yönlendiren hatalardan vazgeçilmeli.
  • Ziyaretçileri kısa vadeli düşünmek yerine daha uzun vadede kazanmak için bir dizi strateji belirlemeli ve buna uygun davranmalı.
  • Kazanç sağlamak için trafik arttırmak gerektiğini ve bunun da ziyaretçileri kaçırarak elde edemeyeceğimizi öğrenmiş olmalı. 
  • Reklamlardan en verimli şekilde para kazanmak için sayısına değil yerleşimine özen göstermeli.
  • Reklamları olması gerekenden fazla barındırmak sayfanın açılış hızını engelleyeceğinden daha en baştan ziyaretçi kaybedilir.
Ziyaretçiler Ne Yapmalı
  • Sitelerin en büyük kazanç kapılarının reklamlar olduğunu unutmamalı.
  • Beğendiği ve takip ettiği sitelerin reklamlarına tıklamayı çok görmemeli.
  • Uzun süre internette kalabilme için hem sevmek gerekir hem de para kazanmak. Bu nedenle reklamları engellemek işini doğru yapanı da etkiler ve yazık olur.
  • Ücretsiz bilgi almanın bu kadar kolay olduğu yerde reklam engellemek yerine istemediğiniz sitelerden hemen çıkarak zaten ceza vermiş oluyorsunuz.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Dediğiniz gibi dizi ve film sitelerinde reklamlar tam olarak bir işkence. Bahsettiğiniz AdBlock eklentisi oldukça yararlı. Fakat bazı sitelerdeki eklentiler sayesinde, girmek istediğiniz sayfa AdBlock durdurulmadan erişilemiyor. Buna bir orta yol bulunmalı, yeteri kadar ve göze kötü gelmeyecek şekilde reklam yerleşimi yapılsa bu tür eklentilere gerek kalmaz herhalde. En nihayetinde bu reklamların bazı siteler için gelir kaynağı olduğunu da unutmamak gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Site yazarlığının ne kadar zor olduğunu daha çok yazanlar biliyor ama değerli ziyaretçilerinde reklamların bizler için önemli olduğunu bilmesi gerekir. Öyle siteler var ki bu tür eklentiler için zorluyorlar ama hakkıyla işini yapanlara yazık oluyor. Herkes kendi sitesine doğru ayarı çekerse sorun kalmayacak gerçekten. Teşekkürler yorum için.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.