Evde Yapılan Doğal Yoğurdun Faydaları

neden-ev-yoğurdu-tüketmek-gerekir

  Yoğurt süt ürünü olarak önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Eskiden olduğu gibi evde yoğurt yapılmadığından market yoğurtlarının faydası büyük bir soru işareti. Hayatın hızlı akışına ayak uydurmak için çoğu şeyden yoksun kaldık ama aslında ev yoğurdunun faydaları sadece kalsiyumdan ibaret değil. Mümkün olduğunca ev yoğurdu ile beslenmek bağışıklığı güçlendirir. Organik beslenmenin daha pahalı olduğu bu zamanda yoğurt yapmak çok maliyetli değildir. Her evde yoğurt mayalanmalı ve evin tüm bireyleri bu nimetten faydalanmalıdır. Neden ev yoğurdu yemeniz gerektiğini maddeler halinde incelersek belki bu konudaki fikriniz değişebilir.

Ev Yoğurdunun Vücudumuza Faydaları
  1. Katkı maddesi içermediğinden mayalanmış yoğurt daha fazla probiyotik içerir. Bu da bağırsak sağlığını koruyarak ishal, kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımı olur.
  2. Yoğurt bol miktarda kalsiyum içerdiğinden yağlanmanın azalmasında yardımcı olur. Her gün yoğurt yemek kilo kaybı içinde faydalı olacaktır.
  3. Yoğurt protein de içerdiğinden egzersiz yaptıktan sonra yoğurt tüketerek kaslarınızın onarılmasına yardımcı olursunuz. Kas gelişimi ve sağlığı için süt ürünleri en doğal ve etkili besinlerdir.
  4. Kan şekerinizi dengede tutmak içinde yoğurt tüketebilirsiniz. Kan şekeri dengeniz bozulursa canınız tatlı veya atıştırmalık bir şeyler çeker. Yoğurt besleyici olduğu için kan şekerinizi dengeler ve sizi abur cuburdan uzak tutmaya yardımcı olur. 
  5. Süt ürünleri tüketerek diş ve kemik sağlığınızı koruyabilirsiniz. Çocuklarda büyüme çağında sağlıklı kemik yapısı ve diş gelişimi için büyüklerde ise kemik erimesi gibi sorunların önüne geçmek için her gün yoğurt veya süt ürünleri yenmelidir.
  6. Yoğurt bir muzda olduğu kadar potasyum, bir yumurta veya 30 gr ette olduğu kadar protein içerir. Bu değerler doğal ev yoğurdu için geçerlidir.
  7. Sağlıklı cilt için yoğurt gereklidir. Cilde yumuşaklık katarak yeniden oluşumuna yardımcı olur.
  8. Kış aylarında düzenli olarak yarım kase yoğurt tüketerek soğuk algınlığı gibi hastalıklardan daha iyi korunursunuz.
  9. Düzenli yoğurt tüketmek yüksek tansiyon riskini azaltıyor. Büyük tansiyonların normal değerlerde kalması için her gün bir kase yoğurt faydalı olacaktır.
Yoğurdun Besin Değerleri

- 100 gr Porsiyon için;
  • Kalori: 58 
  • Toplam Yağ: 0,4 gr
  • Kolesterol: 5 mg
  • Sodyum: 36 mg
  • Potasyum: 141 mg
  • Şeker: 3,2 gr
  • Protein: 10 gr
  • Kalsiyum: 110 mg
  • Magnezyum: 11 mg
  • Karbonhidrat: 3,6 gr


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Kesinlikle evde yapılmalı yoğurt.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zamanda doğaldan bu kadar uzaklaşmışken evde yoğurt yapmak bir nebze iyi gelecektir.

      Sil
  2. Annem her hafta yapar ve gerçekten harika bir besin. Ben buna anne yoğurdu diyorum çünkü ancak anne eli değen bir besin bu kadar faydalı olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeğimiz olduğu için eşim evde yoğurt yapıyor. Hem daha sağlıklı hem de güvenilir. Herkes vücut sağlığına iyi bakmalı ve olabildiğince doğal ürünler tercih etmeli.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.