Replika Ürün Nedir? Orjinalden Nasıl Ayırt Edilir?

replika-ürünler-nasıl-anlaşılır

  Replika ürünler orjinal ürünlerin kopyalanmış halidir. Özellikle internetin sık kullanılmaya başlandığı son yıllarda satışları artmıştır. Mağaza fiyatı 300 tl olan bir ürünün replikasını 100 tl'ye almak mümkün oluyor. Tabi bu konuda sizi kandıran birine denk gelmediyseniz. Çünkü internetten alışveriş yaparken bilindik siteler dışında bazı şahıslardan satın almalarda oluşacak sorunları da kabul etmiş oluyorsunuz. Öyle replika ürünler var ki 1. sınıf kopya olduğunu iddia edilerek, parasının karşılığını alacağınız söylenir. Replika birebir kopya anlamında olduğu için yasal olarak nasıl karşılanıyor bilmiyorum ama maddi olanakları el vermeyen insanların bu yöntemi değerlendirdiği ortada olan gerçek.

  Replika da amaç orjinal ürünün tüm yönleriyle kopyasını ortaya çıkarabilmektir. Bazen öyle ürünlere denk gelirsiniz ki üstündeki etiketine kadar birebir kopyasıdır. Ürünün orjinal olduğunu anlamak için ancak kendi mağazasından alınca emin olabilirsiniz. Replika yani imitasyon ürünlerde çeşitli kaliteler türemiştir. Çok ucuza oldukça çakma bir ayakkabı ile iyi bir fiyata birebir benzeyen bir ayakkabı bulmak çok zor değildir. İnternet veya televizyon siparişlerinde bilinmedik yerlerden alınan ve orjinal olduğuna inandırılan kişiler ürün ellerine ulaştığında ancak gerçeği anlayabiliyorlar.

Replika ve Orjinal Ürün Ayırt Etme
  1. Replika ürün ile orjinal ürünü kıyaslamak için mutlaka görmeniz gerekir. Çünkü sadece ağırlığından bile orjinali ayırabilirsiniz. Ağırlığından ayırt edemezseniz telefonlar için tuş takımından, ayakkabının tabanından veya kıyafetin kumaşından anlamak mümkündür. Replika ürün ile orjinal ürün aynı malzemelerle üretilmediğinden kıyas yapmak kolaydır. İnternetten alışveriş sırasında bunu değerlendiremediğiniz için ancak teslim aldığınızda anlayabiliyorsunuz.
  2. Replika olan ürünle orjinal olan arasında renk tonunda farklılık vardır. Çünkü replika ürün sadece benzeyecektir ama aynısı olmayacaktır. Herhangi bir ürün alırken sadece renginden bile kopya olduğunu anlayabilirsiniz.
  3. En kolay ayırt etme yöntemi de ürüne biçilen değerdir. Orjinal olan ürün 500 tl ise replikasının 100 tl olması zaten sizi düşündürmelidir. Alırken ürünün kopya olduğunu bilin ve sonradan şaşırmayın. Hiçbir orjinal ürün bu derecede fiyat indirmez. Bazı kampanyalar olabilir ama bunlar oldukça azdır. Ürünün malzeme kalitesi, işçiliği, markası ve ithalatı falan derken belli bir fiyatın altına düşmesi imkansızdır. 
  4. Online alışveriş doğru sitelerden yapıldığında oldukça güvenilir ve ekonomiktir. Bilindik büyük sitelerden alışveriş yaptığınızda ürünü değiştirme veya iade etme gibi haklar verilir. Müşteri memnuniyeti ön planda tutulduğu ve günde binlerce ürün satıldığı için böyle ufak oyunları düşünmezler. Bu sitelerden aldığınız ürünler garantili ve görselinde olduğu gibidir. Ürünün faturası kargo içinde kesinlikle olur ve işlemler bu fatura ile yürütülür. Hakkınızı aramak için ve paranızı çöpe atmamak için güvenilir alışveriş sitelerine yönelmenizi tavsiye ederim. 
  Günlük hayatımızda her alanda replika ürünle karşılaşmak mümkün. Güneş gözlüğü, saat, ayakkabı, çanta, kıyafet, parfüm ve hatta bazı yemeklerde bile taklit yoluna gidilmiştir. Orjinal ürünlerin fiyatlarının yüksek olması nedeniyle replika ürünlere olan rağbet nedeniyle bu kadar yayıldığını düşünüyorum. Sağlık açısından zararlı olabilecek replika ürünlerden gözlükler UV ışınlarını orjinali gibi süzemeyeceğinden sizi rahatsız edebilir. Aynı şekilde bayanların makyaj malzemeleri ve parfümleri cilde temas ettiğinden sağlığı tehdit edebilir. Bildiğiniz ve güvendiğiniz markalara yönelmek sizi en azından sağlığınızdan etmez.

  Sırf çevresine daha havalı görünmek için kopya ürünler kullanmak bilinçsiz tüketicinin başvuracağı yöntemdir. Kendisine güvenen ve sağlığını düşünen tüketiciler ucuz mal alacak kadar zengin olmadıklarını bilirler.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

Hiç yorum yok:

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.