Kan Grubuna Göre Kişilik Özellikleri

kan-gruplarının-karakter-üzerindeki-etkisi

  İnsan vücudunun yapısını düşündüğümüzde en önemli maddelerinden birisi damarlarda dolaşan kandır. Vücudun kan kaybı yaşaması durumunda ne gibi sorunlara yol açabileceğini hepimiz biliyoruz. Vücudumuzun toplam ağırlığının %7-8'i kandan oluşuyor. Hayati fonksiyonların yerine getirilmesi için büyük bir görev üstlenen kanımız çeşitlerine göre karakter analizi yaptırıyor.

Dünya Nüfusunda Kan Gruplarının Dağılımı:
  • Her 100 kişiden 40'ı 0 RH+ kan taşıyor.
  • Her 100 kişiden 7'si 0 RH- kan taşıyor.
  • Her 100 kişiden 34'ü A RH+ kan taşıyor.
  • Her 100 kişiden 6'sı A RH- kan taşıyor.
  • Her 100 kişiden 8'i B RH+ kan taşıyor.
  • Her 100 kişiden 1'i B RH- kan taşıyor.
  • Her 100 kişiden 3'ü AB RH+ kan taşıyor.
  • Her 200 kişiden 1'i AB RH- kan taşıyor.
Genel olarak kan gruplarını karakterize ettiğimizde;

* 0 grubu: Kendine güven, cesaret
* A grubu: Daha sinirli, hassas
* B grubu: Uyumlu, yaratıcı
* AB grubu: Çekici, ilginç olarak değerlendirilmiştir.

0 GRUBU

  Hayattan keyif almayı bildikleri için dolu dolu yaşarlar. Modaya ve zamana uyum sağlama konusunda başarılıdırlar. İçinde bulundukları ortama hemen uyum sağlar ve kendine sağlanan olanakları iyi değerlendirirler. Genel olarak sağlıklı bünyeye sahiptirler. Güçlü, öz güveni yüksek ve cesaretli oldukları için liderlik özellikleri kuvvetlidir. Belirledikleri amaca ulaşırken zorlukları kolaylıkla aşmasını bilirler.

A GRUBU

  Araştırma yapmaktan hoşlanan insanların kan grubudur ve hisleri oldukça kuvvetlidir. Kalabalık çevrelerin oluşturduğu gerginlikle baş edebilme özelliğine sahiptirler. En belirgin özellikleri kendilerine ait her şeyi sevdikleriyle paylaşmalarıdır. Depresyona girme eğilimleri fazladır çünkü sıkıntılarını paylaşmak yerine içlerine atarlar. Gerilimli pozisyonlar ve sıkışık ilişkiler A grubuna uygun değildir. Dış dünyadaki değişikliklere duyarlıdırlar ama dayanma kapasiteleri zorlandığında uyumda güçlük nedeniyle acınacak zavallı insan haline gelirler.

B GRUBU

  B grupları A grubuna göre daha az düzen ve konfor düşkünüdür. Diğer gruplara göre daha az kararlılık gösteren yapıya sahiptir. Davranışlarında akılcılık ön planda olduğundan sistemli ve düzenli yaşamayı severler. Fikirlerinde başkalarından etkilenmezler ve genelde kendi kararlarını uygularlar. Otoriter ve sert yapıya sahip oldukları için insanları yönetmekten hoşlanırlar. Askerlik, yöneticilik ve danışmanlık gibi görevleri üstlenebilirler. Diğer kan gruplarına göre daha uyumlu yapıya sahip oldukları için empati yapabilme yetenekleri gelişmiştir.

AB GRUBU

  A'larla dengeli B'lerin birleşmesinden oluşmuştur. Bundan dolayı kendine has özelliklerinden çok parça parça karakter taşırlar. Denge kurmak için disiplinle karşılaşana kadar çelişkili, kararsız ve kaprisli bir kişiliğe bürünürler. Başarıya ulaşmak için sosyal tutumu önemsemeleri, çevrelerine kayıtsız kalmamaları ve mantıklı düşünmeleri faydalı olabilir. Detaydan çok yüzeyseli temsil ederler. Kan grupları arasında kıyaslama yapıldığında en ilginç ve çekici olan gruptur. Bu grup kan taşıyan kişiler dünyada çok sayıda değildir. Toplam dünya nüfusunun %5'i AB grubudur. Kan gruplarının en yenisi olarak bundan 10 ile 12 yüzyıl öncesinde bu kan grubu yoktu. Doğu- Batı savaşları ve yeni yerlerin keşfedilmesi gibi etkenler nedeniyle farklı ulusların karışması sonucunda AB kan grubu oluştu.

Kan Grubu-Kişilik İlişkisi
  Japon uzmanların yapmış olduğu bir araştırmaya göre, kan gruplarının insan kişiliğiyle yakından ilgisi olduğu ortaya çıktı. Japon uzmanlar, “İnsan vücudunun kimyası ile kişilik arasında önemli bağlar var. Kan grupları bunlardan biri.”diyerek açıklama yapmışlardır.
A Grubu Kadını: Çocukları çok sever ve sürekli çocuklarıyla ilgilendiklerinden eşlerini ihmal ederler. Para harcamaya düşkündürler. Değişiklikten hoşlanırlar.
A Grubu Erkeği: İyi bir dost ve konuşmacıdır. Düzenli yaşamayı tercih eder. Eş seçimi konusunda titizdir.
B Grubu Kadını: Para konusunda ya çok cimri ya da eli çok açık biridir.
B Grubu Erkeği: Özgürlüğünün kısıtlanmasından nefret eder. Kadınlara sonsuz saygı duyar. Neşeli bir aile ister. Yemek konusunda oldukça titiz bir yapıya sahiptir.
AB Grubu Kadını: Süse düşkündür. Para konusunda tutumlu biridir. Yemek pişirmek ve güzel sofra hazırlamakta çok beceriklidir.
AB Grubu Erkeği: Otoriter, sözünün aile içerisinde sözünün dinlenmesini isteyen bir bireydir. Hoşgörülü ve kararlı bir yapıya sahiptir. Eşine ev işlerinde yardımcı olmaktan hoşlanır.
0 Grubu Kadını: Çocukları biraz büyüdüğünde, hemen çalışma hayatına geri dönmek ister. Yemek yapmayı sevmez. Mutfak masrafları azaltarak kendine yeni elbiseler almayı tercih eder.
0 Grubu Erkeği: Çok kıskançtır. Kalabalıklara karışmayı sevmez. Hareketli, hırslı ve çalışkandır. Eşine sürekli hediyeler alarak sürprizler yapar.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bende sıfır grubuyum ve özellikler uyuşuyor. Kan ile kişilik belirleme ilginçti gerçekten.

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sitenizde başarılar diliyorum. Sosyal medya hesaplarınızı eklerseniz takip edebilirim. Yorumda site linki geçtiği için kaldırmak durumunda kaldım. İyi günler

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.