Sitenizde Olumsuz Yorumlarla Nasıl Baş Edersiniz?

olumsuz-yorumları-avantajlı-hale-getirme

  Sitenizde ziyaretçiler için hazırladığınız yüzlerce yazı için karşılığında binlerce yorum alabiliyorsunuz. Bu yorumlar sizi bir sonraki yazı için teşvik ettiği gibi olumsuz olduğunda şevkinizi kırabilir. Siz yazar olarak profesyonel olmalı ve yorumlara göre motivasyon belirlememelisiniz. Mümkün olduğunca yazılarınız için yorum almanın yollarını bulmanız gerekir. Her zaman istediğiniz gibi yorumlar almayacağınız kesin. Böyle durumlarda canınızı sıkmak yerine eleştirinin karşılığı varsa sorunu düzeltin eğer haksız bir eleştiri olarak görüyorsanız görmezden gelin. Yorumlar yazılarınıza yapıldığından kişiselleştirerek kendinize yöneltmeniz hata olacaktır. Bu nedenle yorumları değerlendirirken sitenin itibarını zedelemeyecek hamlelerde bulunun. Bu yazıda her sitenin maruz kaldığı olumsuz yorumlarla mücadele yöntemlerini okuyacaksınız.

Olumsuz Yorum Alındığında Neler Yapılmalıdır?
  1. Sitenizde herhangi bir yazı için olumsuz yorum aldığınızda cevap vermekten kaçınmayın. Bu tavır başka olumsuz yorumlarında devamı olabilir. Farklı şekilde olumsuz yorumları yayınlamamakta ziyaretçi kaybına neden olabilir. Bu nedenle aldığınız yorumları iyi okumalı ve haklı bir yakınma varsa hemen düzeltme yoluna gitmelisiniz. Sorunları düzeltmek ve daha başarılı içerik hazırlamak için ziyaretçilerin fikirlerinin önemli olduğunu unutmayın. 
  2. Yazınız için olumsuz yorum aldığınızda çabuk etkileniyorsanız daha sonra cevap vermek için bir süre bekleyin. Kendinizi hazır hissettiğinizde makul bir cevap vererek konuyu kapatın. Siz sitenin yazarı olarak bu türden sorunlara karşı hazırlıklı olmalısınız ve ziyaretçi sayınız arttıkça olumsuz yorumlarında artacağını bilmelisiniz. İtibarlı ve güvenilir bir site olmak için her şeyle yakından ilgilenmek gerekir. 
  3. Yorumlar her zaman yapıcı ve teşekkür şeklinde olursa burada eksiklik var demektir. Dikkatli bir okuyucu mutlaka soracak bir şeyler bulur veya eleştiri de bulunabilir. Siz de bu yorumlar sayesinde yazınızı güçlendirebilir ve eksik taraflarını giderebilirsiniz. Alacağınız herhangi bir olumsuz yorumdan her zaman fayda çıkarmayı denediğinizde avantajlı duruma geçebilirsiniz.
  4. İçerik hazırlarken kendinize güvenmelisiniz ama hata yapabileceğinizi de kabullenmelisiniz. Paylaştığınız bir kod çalışmayabilir, verdiğiniz bilgi eksik kalmış olabilir veya yazım yanlışı yaparak cümlenin anlamını kaybetmesine neden olabilirsiniz. Sizi düzeltmek için yapılan her olumsuz yorum sizi daha da güçlendirecektir. Ziyaretçilerinizin fikirlerine önem verin ve her yorumun size bir şeyler katabileceğini unutmayın.
  5. Yorumları kişiselleştirmekten kaynaklanan bazı sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle yorumların muhatabı olan yazılarınızı hazırlarken farklı bakış açılarına da sahip olun. Okuyucunuz kendi yorumunda ısrar ederse çözümcül ve sakin yöntemler uygulayın. Yorumdaki eleştiriyi doğru algıladıktan sonra saygınlığınızı ve üslubunuzu koruyarak okuyucuyu ikna edecek cevaplar verin. 
  6. Ziyaretçilerin yaptığı yorumlara cevap verdikten sonra geri dönüşü mutlaka takip edin. Böylece olumsuz bir fikri giderdiğinizden emin olursunuz. Sunduğunuz çözümlerin karşılık bulduğunu anlamak ve bunu göstermek diğer ziyaretçiler içinde referans olacaktır. Hiçbir yorum ihmal edilmeye ve geçiştirilmeye gelmez. Sitenizde kalıcı başarı için sorunları çözmek için gayretli olmalısınız. 
  Yorumlar yazılarınızın gücü ve arama motorlarına en önemli sinyallerinizdir. Bu nedenle yorum seçmek yerine olumlu veya olumsuz her yoruma açık olmalısınız. Altında onlarca yorum yapılmış bir yazı her zaman hiçbir yorum yapılmayan ama daha iyi bir yazıdan üstün görünür. Ziyaretçi yorum yapılmışsa daha değerli bulur ve sorularının cevaplarını öncelikle yorumlarda arar. Yorum öyle değerlidir ki sizin için en iyi fırsat ve en büyük kazançtır. Yorumları eleştirmek yerine daha fazla yorum almak için yazılarınızda ziyaretçilere sorular sormak veya desteklerini beklediğiniz belirtmek gerekir.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

4 yorum:

  1. +Sitenizde Olumsuz Yorumlarla Nasıl Baş Edersiniz?
    -Yorumları kapatarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) iyi fikir ama seo için zararlı olur. Denetleme yaparak yayına almak daha mantıklı olur sanırım, teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. İnsan kötü yorum alınca demorilize oluyor ya

    YanıtlaSil
  3. Çok şükür olumsuz yorum almadım.Zaten de denetleyerek yayınlıyorum.Teşekkürler bu güzel yazı için :)

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.