Evcil Hayvan Besleyerek Kendinize İyilik Yapın

evde-hayvan-besleyerek-edinilen-kazançlar

  Evde hayvan beslemek konusunda çok farklı görüşler vardır. Kimisi hayvanları sadece sokakta ve doğasında severken kimisi de evini paylaşarak duygusal bağ kurmayı tercih eder. Aslında evcil hayvanla büyüyen bebekler ve hamilelik sürecinde evde hayvan olması her anlamda faydalı oluyor ve gelişim sürecinde fark yaratıyor. Evcil hayvanınızın aşısını, temizliğini, ilgi ve oyun sürecini beraber yürüttükten sonra geriye pek sorun kalmıyor.

  Evde hayvan beslemenin aile bireylerine en büyük faydalarından birisi de stresli ve yorgun günlerinizde sizi rahatlatmasıdır. Bu dost canlılar sizi eğlendiren ve mutlu eden anlar yaşamanıza olanak verir. Eğer evde besleyeceğiniz hayvan arkadaşa karşı bir alerjiniz veya ona ayıracak yeterince vaktiniz yoksa iki tarafı da hiç üzmeyin. Evcil hayvan beslemek bir zorunluluk olduğu zaman canınızı sıkar. Bu nedenle onu evden biri olarak görmeyecekseniz ve onun ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanacaksanız sadece mutsuzluk getirir. Evde hayvan beslemek zordur ama faydaları göz ardı edilemez.

Neden Evcil Hayvan Beslemeliyiz?

1) Köpekler eğitim verildiğinde koku duyuları sayesinde uyuşturucu ve patlayıcı tespit etme konusunda oldukça başarılı olurlar. İnsanlardan bin kat daha fazla koku yeteneğine sahip olan bu arkadaşlarımız bizleri büyük tehlikelerden korumaya yardımcı olurlar.

2) Bildiğiniz gibi görme engelli vatandaşlar için rehber köpekler var artık. Bu köpekler sayesinde görme engeli sorun olmuyor ve yön bulma konusunda yardımcı oluyorlar. Bu yöntem ülkemizde çok bilinmeyen ve geniş kitleler tarafından henüz kabul edilmiyor. Görme engelliler için günlük hayatın zorluklarını paylaşacağı güzel bir dostluk olacaktır.

3) Evde besleyeceğimiz hayvan dostlarımızın psikolojimiz üzerindeki olumlu etkileri yadsınamaz. Onları yavru haldeyken beraber büyütmek ve bağ kurmak inanılmaz olacaktır. Evde hayvan beslenen evdeki çocuklar daha özgüvenli ve arkadaş canlısı bireyler oluyorlar. Yapılan bazı araştırma sonuçlarında evcil hayvanların sadece çocuklarda değil ruh sağlığında problem yaşayan yetişkin kişilerin tedavisinde önemli rol oynadığı saptanmıştır.

4) Köpek eğitimlerinde en önemli noktalardan biri de sahiplerinin bedenlerindeki değişimi haber vermeleri olmuştur. Diyabet hastalarında kan şekeri seviyesinin düşmesi veya yükselmesi durumunda eğitilen köpek havlayarak kan şekeri değerini ölçmesi gerektiğini bildirmeye çalışır.

5) Gün içindeki oyun süreleriniz ve gezdirme rotanız size kondisyon sağlar. Bu da dolaylı olarak sağlığınız için yapmanız gereken egzersizi yerine getirmenize vesile olur.

6) Hayvanların size karşı koşulsuz sundukları sevgisi ve bağlılığı ruh sağlığınıza etki eder ve depresyondan uzak tutar.

7) Sosyal hayata hareketlilik katarlar. Diğer evcil hayvan severler ile bir araya gelerek tanışmanıza ve sıradan hayatınıza renk katmanıza yardımcı olurlar.

8) Hayvan sevmeyen insan sevemez mantığından yola çıkarak çocukları hayvanlarla tanıştırmak sevgilerini paylaşmasını sağlamak ilerde daha sevgi dolu ve saygılı bireyler olmasında rol oynar.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Cocuklarimdan ikisinin alerjisi var ne yazik ki yoksa cok seviyoruz 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alerji durumu kötü gerçekten ama hayvan sevgisi beslemesi de yeter:)

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.