Diş ağrısı İçin 10 Doğal Çözüm Önerisi

diş-ağrısına-iyi-gelen-yöntemler

  Vücudumuzun en önemli ve en çok kullandığımız parçalarından biri olan dişlerimizin sağlığı çok önemlidir. Dişlerimiz'deki bakım eksikliğinden kaynaklanan çürümeler ve iltihaplanmalar nedeniyle oluşan diş ağrısı, yarattığı sancı ile çekilmez ağrılara neden olur. Özellikle geceleri artan şiddetli ağrılar çok can sıkıcıdır. Aniden başlayan diş ağrınız için en kısa zamanda doktora başvurmanız gerekir. Ancak acınız bekleyemeyecek kadar büyükse bazı yöntemlerle ağrınızı dindirebilirsiniz. Diş ağrılarına acil müdahale olarak evde uygulayacağınız yöntemleri kullanabilirsiniz.

  Diş ağrısı en olmadık zamanlarda bir anda gelebilir ve uzun veya kısa süreli ağrı yaşatabilir. Diş dolgunuzun düşmesi veya çürük bölgelere yemek parçalarının kaçması bu ağrılara neden olabilir. Dişinizde yemek parçası hissediyorsanız dikkatli bir şekilde kürdan yardımıyla çıkarabilirsiniz. Her yemekten sonra diş araları iyice temizlenmeli ve atıkların diş aralarında kalmasına izin verilmemelidir. Dişinizde oluşan iltihap varsa doktorun vereceği antibiyotik ile tedavi edilmelidir. Bu yazıda aniden gelen ağrılar için evde nasıl çözümler üreteceğinizi yazdım. İşte ağrılarınızla baş etmenin yolları;

Diş Ağrısı Neden Olur?
  • Diş eti hastalığı ve iltihabı
  • Dişler arasındaki boşluklar
  • yanlış kullanılan diş ipi sonuçları
  • yanlış ve yetersiz diş fırçalama 
  • Yanlış uygulanan dolgular
  • Hamilelik dönemi
  • Sıcak ve soğuk gıdalara olan hassasiyet
 Diş Ağrısı Nasıl Giderilir?

1) Dişlerimizi sabah ve akşam fırçalamak gerekir. Yemeklerden sonra biriken atıkların asite dönüşmesini engellemeli ve şekerli gıdaların bakteriye dönüşmesi sinirlere baskı yaparak ağrıya neden olur. Kürdan veya kullanabiliyorsanız diş ipi ile en derin noktaların temizlendiğinden emin olmalısınız.

2) 1 su bardağının %60'ını sirke ile kalanını su ile doldurun. İçine 1 çay kaşığı tuz ekleyerek oluşan karışımı ağrılı bölgede bir müddet çalkalayın ve bekletin. Kısa sürede diş ağrınızı hafiflettiğini hissedeceksiniz.

3) Diş ağrısında yaygın olarak kullanılan karanfil uyuşturarak ağrınızı dindirir. Bir tutam pamuğun üzerine karanfil yağından 10 damla kadar damlatıp ağrıyan dişin olduğu yere koyun. Bu işlem ağrılı dişi uyuşturacak ve rahatlamanızı sağlayacak.

4) Buz yarattığı şok etkisi ile çoğu ağrılarda işe yarayan yöntemdir. Ağrıyan dişin bulunduğu yanağa havlu veya bez içindeki buzu uygulayarak çözüm üretebilirsiniz. Buzun doğrudan uygulanması tavsiye edilmiyor ve sonuçları kötü olabilir. Soğuk uygulamak istemeyenler sıcak su kompresi uygulayarak veya ağzınızı sıcak su ile çalkalayarak da ağrıyı hafifletebilirsiniz.

5) Sarımsak güçlü bir antibiyotik olarak ağrılarınızla baş etmek için çok faydalıdır. 2 diş sarımsağı ezerek ağrıyan dişin üzerine sürülerek bekletildiğinde ağrıya sebep olan bakterileri kırmaya başlayacaktır.

6) Defne yaprağı ile sirke karışımını bir cezvede kaynattıktan sonra gargara yaparak kullanabilirsiniz. Diş ağrısının azalması için ada çayı ile de gargara yapmak faydalı olacaktır.

7) Bir miktar karbonat'ın ılık suya eklenerek gargara yapılması veya bir tutam pamuğa batırılarak dişe uygulanmasıyla ağrınızın hafiflediğini hissedeceksiniz.

8) Geceleri artan diş ağrısı olursa yastığı yükseltmekte fayda var. Kan basıncını azaltarak zonklamayı düşürmek mümkün olacaktır.

9) Tuz ve toz karabiber karışımının iltihap önleyici ve ağrı kesici özelliklerinden faydalanmak mümkündür. Eşit miktarda tuz ve toz biber karışımına bir kaç damla su ekleyerek macun kıvamına getirin. Bu macunu doğrudan ağrıyan dişinize sürerek bir kaç dakika bekleyin. Bu yöntem diş ağrınızı dindirse de kesin çözüm için mutlaka doktora gitmeyi ihmal etmeyin.

10) Nane bitkisi içeriğindeki etkili madde sayesinde anestezi görevi üstlenir. Şiddetli diş ağrılarını hafifletmek için kullanılırken aynı zamanda da vücudunuzun diğer bölgelerindeki ağrılara da iyi gelir. Bir fincan kaynar su içine bir çay kaşığı nane atarak demleyin. Demlediğiniz nane suyunu süzdükten sonra içine limon sıkarak İsterseniz için isterseniz de gargara yaparak uygulayın.
Maalesef halk arasında doğru bilinen yanlışlardan biri de diş ağrısı olduğunda aspirin, kolonya, alkol gibi maddelerin kullanılması. Ağrıyan dişimize aspirin koymak, pamukla kolonya ya da alkol uygulamak bizi kısa süreliğine rahatlatıyor gibi görünse de aslında diş ve çevresinde geçici his kaybına neden olurlar sadece. Ayrıca bu gibi maddeler dişlerimizde kalıcı lekeler de bırakabilirler.


Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

5 yorum:

  1. Dut yaprağı da ekleyebilirsin."Dut yaprağı diş ağrısı" na iyi geliyor.Aydınlatıcı güzel makale olmuş her zamanki gibi...Kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Nane ve karanfili dis eti bakiminda cok kullanirim 😀

    YanıtlaSil
  3. Diş ağrısından nasıl kurtulurum? diye araştırırken; bir arkadaşımın tavsiyesi ile siyah zeytin kullandım ve inanılmaz şekilde ağrım kesildi. Sonrasında tekrar diş ağrısı için aynı şeyi kullandım ve yine faydasını gördüm. Sadece ağrıyan dişleriniz arasında ısırıyorsunuz zeytini. Çok bilinmeyen bir yöntem ama etkili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen ilaç almak yetine denenmesi gereken doğal bir yöntem. Katkı için teşekkürler

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken aktif link eklemeyin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.