Doğum çantasında Olması Gerekenler?
Hamilelik sürecinde en yoğun zamanlar son dönemlerde heyecanla birlikte artmaya başlıyor. Bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı beklerken o daha gelmeden bir çok şey hazırlanıyor. Yaklaşık iki ay kala rahat hareket edebiliyorken bebeğinizin çantasını hazırlamakta fayda var. Doğum süreci anlık durumlara göre değişebilir ve erken doğum ihtimali doğabilir. Böyle durumlarda telaş etmemek için önceden ne yapacağınızı planlamalı ve işinizi tamamlamalısınız. Günler öyle hızlı geçiyor ki kontrole gittiğiniz bir gün doğum kararı alınırsa bebek çantasını alıp çıkacak gibi bekleyin. Son ana bırakılan ve acele edilen zamanlarda genelde bir şeyler unutulur ve panik yaptırır.
Bebek çantası siz hastaneye gitmeden önce hazırlanan içinde bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağınız normal boyutlarda bir valiz'dir. İçinde kıyafet ve çeşitli eşyalar olduğundan hastanede kaldığınız sürece sizi kurtaracaktır. Her hamilelik kendi içinde değerlendirileceğinden çantayı ne zaman hazırlamanız gerektiğini kendiniz kestirmelisiniz. Doğum normal süresinde olacak gibiyse 2 ay kala yavaş yavaş tamamlarsınız ama riskli bir gebelik varsa ne olur ne olmaz diye çantayı olması gerektiği gibi düzenlersiniz. Akıla takılan en büyük soru çantanın içine hangi eşyalar koyulacağı olacaktır. İlk defa anne oluyorsanız ve tecrübeniz yoksa muhtemelen her tanıdığınıza sorarak bilgiler almaya çalışıyorsunuzdur. Bu yazıda sizler için doğru bir bebek çantası nasıl hazırlanır onu okuyacaksınız.
✪ Bebek Çantası İçin Alınması Gerekenler
1) Hastane çıkışı diye satılan 10 parçalık set olmalıdır. (3 adet)
2) Mevsimine göre bir kalın battaniye alınabilir. Havalar daha sıcaksa hastane çıkışı içinde battaniye olacaktır.
3) En az 15-20 arası bebek bezi alınabilir.
4) Yeni doğan için özel ıslak mendil.
5) Bebeğiniz gazını çıkardığında ve kustuğunda kullanmak üzere 10 adet ağız mendili alınabilir.
6) Alt açma bezi alarak daha hijyenik bir ortam sağlayabilirsiniz.
7) Pişik kremi.
8) Puset veya port bebe.
Anne için;
9) Anne için göğüs pedi ve göğüs ucu kremi.
10) Kullan at iç çamaşırı veya hijyenik ped.
11) Yatarken giyinmek için en az 2 adet pijama takımı. Rahat emzirmek için önü düğmeli olabilir.
12) Çorap ve terlik ile banyo için havlu ve şampuan.
13) Doğum sırasında hatıra için fotoğraf ve video çekmek isteyenler için kamera veya fotoğraf makinesi. Ayrıca en çok unutulan ve gerekli olan telefonunuz için şarj aleti.
14) Emzirme sütyeni ve iç çamaşırı.
15) Hastaneden çıkarken giyeceğiniz temiz kıyafetler.
16) Deodorant, tarak, diş fırçası, diş macunu, sabun, krem gibi kişisel bakım ürünleriniz.
Bebek çantası alırken en önemli tarafı çok bölmeli olmasıdır. Geniş bir iç hacim ve yeterli sayıda bölmeleri ile size ferahlık vermesi gerekir. Neyin nerede olduğunu bildiğinizde unuttuğunuz bir şey kalmaz. Boyut olarak ne çok büyük ne de çok küçük tercih edilmelidir. Orta boyut hoşunuza giden bir çanta alabilirsiniz. Ayrıca hastaneye giderken kendi eşyalarınızda olacağı için orta boyutta bir valiz almak işinizi kolaylaştıracaktır.
Bu yazı www.listeyazilar.com sitesine aittir.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵
Doğuma hazırlık yapan bayanların çok işine yarayacak bilgiler.Bebek çantasının büyük olması ve çok bölmeli olması çok büyük kolaylık sağlıyor.Hastane çıkışı olarak satılan 10 parçalık setler de olmazsa olmazlardan.:)
YanıtlaSilEşim büyük çantadan yakınıyor bazen taşıması zor oluyor diye ama hayat kurtarıcı gerçekten. Hastane çıkışının önemini bebek olunca anlamış olduk. Teşekkürler yorumunuz için.
Sil